IFA 2019: Η γοητεία του Sony Xperia 5

 

Με το Xperia 5 η Sony πήρε τη γενναία αλλά απόλυτα σωστή απόφαση να επενδύσει –και πάλι- στο συμπαγές design. Αφήνοντας παρασάγγας τα ογκώδη μοντέλα, παρουσίασε στο πλαίσιο της IFA 2019 το Xperia 5, μία συσκευή με μέγεθος τέτοιο ώστε να χωρά στην παλάμη, προσφέροντας άνετη χρήση με το ένα χέρι, ξεκούραστο και συνάμα σταθερό κράτημα.

Η νέα ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας λοιπόν ανήκει στην κατηγορία των συσκευών με οθόνη λίγο πάνω από τις 6” αφού η OLED με την οποία είναι εξοπλισμένη έχει διαγώνιο 6,1” και ανάλυση 2560×1080. Υποστηρίζει HDR και σε συνδυασμό με τον λόγο διαστάσεων 21:9 (CinemaWide γαρ) είναι σε θέση να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες θέασης. Η επικάλυψη Corning Gorilla Glass 6 (τη συναντάμε και στο πίσω μέρος της συσκευής) διασφαλίζει την ανθεκτικότητά της.

Για όσο κρατήσαμε στα χέρια μας τη συσκευή, η ποιότητα απεικόνισης της οθόνης της μας κατέπληξε. Δοκιμάσαμε να streamάρουμε περιεχόμενο καθώς και να αναπαράγουμε αρχεία που βρίσκονταν αποθηκευμένα στη μνήμη του Xperia 5: και στις δύο περιπτώσεις τα χρώματα ήταν εκπληκτικά και σε συνδυασμό με τον ήχο Dolby Atmos από τα στερεοφωνικά ηχεία, μας χάρισαν ένα πραγματικά… κινηματογραφικό αποτέλεσμα!

 

Μιλώντας περί εντυπώσεων από το smartphone της Sony, δεν γίνεται να μην κάνουμε ειδική μνεία στη στιβαρή του συναρμολόγηση και την premium αίσθηση που αφήνει στην αφή. Φέρει εξ άλλου και πιστοποίηση IP65/IP68 που το καθιστά ανθεκτικό απέναντι σε σκόνη και νερό. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3.140 mAh –με τη λειτουργία Smart Stamina θα πρέπει να είναι σε θέση να βγάλει άνετα ολόκληρη την ημέρα και κάτι παραπάνω.

Στα της κάμερας τώρα, το Xperia 5 διαθέτει τριπλή κάμερα με αισθητήρες 12 MP και φακό 26 mm με διάφραγμα f/1.6, τηλεσκοπικό φακό 52 mm για πορτρέτα διαφράγματος f/2.4 και υπερευρυγώνιο φακό 16 mm με διάφραγμα f/2,4 –όχι ότι θα περιμέναμε κάτι λιγότερο από ναυαρχίδα της Sony. Η τελευταία έχει πλαισιώσει τα παραπάνω με την τεχνολογία autofocus που συναντάμε στις μηχανές Alpha, σταθεροποίηση εικόνας Optical SteadyShot και δυνατότητα συνεχούς λήψης σε ριπές έως 10 fps AF/AE.

Το Xperia 5 ανταποκρίνεται με εντυπωσιακή ταχύτητα σε κάθε άγγιγμα. Αυτό φυσικά οφείλεται στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Επεξεργαστής Snapdragon 855 με 6 GB RAM και 128 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου συνθέτουν ένα αχτύπητο σύνολο που εγγυάται την ομαλή λειτουργία της συσκευής ακόμα και σε καταστάσεις απαιτητικού multitasking. Η συμβατότητα του Xperia 5 με το χειριστήριο DualShock 4 του PS4 είναι, τέλος, μία δυνατότητα που δεν περνά απαρατήρητη, αφού μπορεί να αλλάξει την εμπειρία που προσφέρει κάθε mobile τίτλος.

Το Xperia 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο, σε τέσσερα χρώματα (μπλε, κόκκινο, μαύρο, γκρι) ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η προπαραγγελία του.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη