IFA 2019: Η Nokia επιμένει κλασικά με τα νέα της feature phones

by Admin_

 

 

Μπορεί τα smartphones να συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε μεγάλη έκθεση τεχνολογίας, ωστόσο τα πάλαι ποτέ κραταιά feature phones εξακολουθούν να αποτελούν μία κατηγορία με μεγάλη ζήτηση και αρκετό κοινό –και ως εκ τούτου κάμποσο ενδιαφέρον, καθώς οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές συνεχίζουν να την υποστηρίζουν.

Η Nokia -ή αν προτιμάτε η HMD Global- είναι μία από τις εταιρείες που έχουν δείξει έμπρακτα πόσο πολύ πιστεύουν στα feature phones τα τελευταία χρόνια, κάτι που φρόντισε να μας… υπενθυμίσει και στο Βερολίνο, αφού οι νέες της ανακοινώσεις στην εν λόγω κατηγορία ήταν περισσότερες απ’ ό,τι σε αυτή των smartphones (τρεις έναντι δύο)!

Nokia 2720 Flip

 

Οι νοσταλγοί των clamshell θα βρουν στο Nokia 2720 Flip το νέο τους gadget! Με κλασικό design το οποίο η HMD Global έχει φρεσκάρει προκειμένου να ανταποκρίνεται στις στυλιστικές επιταγές του σήμερα, το 2720 Flip συνδυάζει την αμεσότητα και την αξιοπιστία ενός παλιού, καλού clamshell. Κάτι που σίγουρα δεν περιμέναμε από αυτό, ήταν η 4G συνδεσιμότητά του, καθώς πέραν των κλήσεων και των γραπτών μηνυμάτων, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να συνδεθεί σε υπηρεσίες messaging και social media.

 

Έρχεται με τα WhatsApp και Facebook προεγκατεστημένα, υποστηρίζει Google Assistant ενώ τρέχει KaiOS. Ο χειρισμός του είναι αρκετά απλός ενώ διαθέτει δύο οθόνες -μία 1,3” στο εξωτερικό του και μία 2,8” στο εσωτερικό του οι οποίες για τις βασικές λειτουργίες που προορίζεται να καλύψει είναι υπέρ το δέον αρκετές. Όσο για τη μπαταρία του, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με αυτονομία που φτάνει και τις 27 ημέρες. Η κυκλοφορία του αναμένεται σύντομα.

 

Nokia 110

Ευέλικτο και προσιτό, το Nokia 110 έρχεται να αποτελέσει ένα πολυεργαλείο στα χέρια όσων αναζητούν ένα feature phone. Σε τρία χρώματα (γαλάζιο, ροζ, μαύρο) και με συμπαγές design, διαθέτει οθόνη TFT 1,77” και κάμερα QVGA στο πίσω μέρος του. Είναι εξοπλισμένο με ραδιόφωνο FM και φακό LED ενώ δέχεται και κάρτες microSD χωρητικότητας έως 32 GB. Το μικρό του βάρος σε συνδυασμό με τις μικρές του διαστάσεις, το καθιστούν ιδανικό για όσους μετακινούνται πολύ αφού δεν πιάνει παρά ελάχιστο χώρο.

Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

 

Nokia 800 Tough

Δίνοντας έμφαση στην ανθεκτικότητα, το Nokia 800 Tough απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ανάγκη ένα στιβαρό feature phone, ικανό να αποδίδει ακόμα και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη (φέρει πιστοποιήσεις IP68 και 810G –η δεύτερη είναι του αμερικανικού στρατού), αντέχει σε πτώσεις καθώς επίσης και σε ακραίες θερμοκρασίες, αποτελώντας έτσι ιδανική περίπτωση για όσους ταξιδεύουν πολύ και συχνά. Η αντιολισθητική επένδυση του προσδίδει σταθερό κράτημα ενώ το πάτημα των πλήκτρων παραμένει εύκολο ακόμα κι αν ο χρήστης φορά γάντια.

Από πλευράς εξοπλισμού τώρα, το Nokia 800 Tough είναι εφοδιασμένο με κάμερα 2 MP και φακό LED, υποστηρίζει 4G συνδεσιμότητα ενώ όπως και το 2720 Flip, έρχεται με τα Facebook, WhatsApp και Google Assistant προεγκατεστημένα.

Μπορείς να δεις ακόμη