IFA 2019: Η LG ανακτά τα ηνία στις τηλεοράσεις με τις νέες NanoCell και 8Κ OLED

by K-Admin 1

 

Στη μάχη της τηλεόρασης, η LG βρήκε τον τρόπο να κλέψει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της IFA, χάρη στις φρεσκαρισμένες NanoCell και τη νέα 8K OLED της. Οι προτάσεις του Κορεάτη κατασκευαστή στους early adopters που καλοβλέπουν την αγορά ενός 8K μοντέλου τηλεόρασης είναι κατά βάση δύο: η πρώτη 8K OLED τηλεόραση στον κόσμο LG Signature 88Z9 και η LED LG NanoCell 75SM99 στις 88” και 75” αντίστοιχα.

Τα βλέμματα –όπως ήταν αναμενόμενο- πάντως έκλεψε το OLED μοντέλο και εδώ που τα λέμε όχι κι άδικα. Με μοντέρνο design (έχει αποσπάσει βραβεία Red Dot και iF Design), κορυφαία απόδοση χρωμάτων, υπέροχη αντίθεση που ξεπερνά κατά πολύ τα στάνταρ της βιομηχανίας και τέλειο μαύρο, προσεγγίζει σε απόδοση τα 4K OLED μοντέλα της εταιρείας, με τη διαφορά ωστόσο πως εδώ μιλάμε για την εξωπραγματική ανάλυση των 7680×4320 pixels.

 

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πού ακριβώς μπορεί να βρει κανείς 8K περιεχόμενο έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της Signature 88Z9, η τελευταία διαθέτει δυνατότητα upscaling έτσι ώστε να αναβαθμίσει το Full HD και 4K σήμα. Είναι εξοπλισμένη με σύστημα ηχείων 80 W, επεξεργαστή α9 Gen 2 με λειτουργίες AI, υποστηρίζει Dolby Vision, Advanced HDR by Technicolor για 4K και HDR10 για 8K περιεχόμενο ενώ διαθέτει και εισόδους HDMI 2.1. Υποστηρίζει AirPlay 2 και HomeKit.

Όσο για την 8K NanoCell των 75” είναι εξίσου εντυπωσιακή. Γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο δείχνει να αντιμετωπίζει ολόκληρη τη νεότευκτη σειρά NanoCell η LG είναι αρκετά θετικός, αφού οι επιδόσεις τους κυμαίνονται σε εκπληκτικά επίπεδα τηρουμένων των αναλογιών –ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για LCD τηλεοράσεις. Στον χώρο της εταιρείας μάλιστα, είχαμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τις επιδόσεις των NanoCell με εκείνες παλαιότερων μοντέλων –οι διαφορές ήταν αισθητές με την πρώτη ματιά.

 

Εν πάση περιπτώσει, το 8K μοντέλο των 75” έρχεται με επεξεργαστή α9 Gen 2 με τεχνολογία ΑΙ, Full Array Local Dimming Pro, Dolby Vision, Advanced HDR by Technicolor για 4K και HDR10 για 8K περιεχόμενο ενώ διαθέτει και εισόδους HDMI 2.1 –με άλλα λόγια, ακριβώς ό,τι και η OLED που είδαμε πιο πάνω! Η τηλεόραση διαθέτει ειδικό αλγόριθμο που διαχειρίζεται τη μίξη ήχου δύο καναλιών σε surround 5.1 ενώ είναι και WiSA ready προκειμένου να χρησιμοποιηθεί άμεσα και άνετα με ασύρματο home theatre.

 

Παράλληλα, στον χώρο της LG είχαμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε και τη Signature αναδυόμενη τηλεόραση της εταιρείας. Τον μηχανισμό λειτουργίας της, την κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας και βέβαια τον εντυπωσιακό ήχο με το σύστημα ηχείων 4.2 Dolby Atmos. Ό,τι και να πούμε για την εν λόγω τηλεόραση είναι λίγο: πρόκειται για ένα πραγματικά sci-fi προϊόν με υπέροχο design και επιβλητική παρουσία στις 65” που αν μη τι άλλο δείχνει το μέλλον μίας ολόκληρης κατηγορίας…

Μπορείς να δεις ακόμη