IFA 2019: To gaming laptop Razer Blade Stealth 13… δεν παίζεται!

by K-Admin 1

Η Razer εκμεταλλεύτηκε την IFA 2019 για να παρουσιάσει στους επισκέπτες της τη νέα, επανασχεδιασμένη έκδοση του Blade Stealth 13, του πρώτου gaming ultrabook παγκοσμίως. Συνδυάζοντας το συμπαγές design με τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, το εν λόγω σύστημα υπόσχεται να προσφέρει απίστευτες εμπειρίες gameplay on the go –και απ’ ό,τι είδαμε δεν τα καταφέρνει κι άσχημα.

To νέο Blade Stealth 13 θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις με την καθεμία να ταιριάζει και σε διαφορετικό προφίλ χρήστη. Η πιο λιτή εκδοχή του, περιλαμβάνει γραφικά Intel Iris Plus και Full HD οθόνη ενώ είναι και η μόνη που θα διατεθεί σε μία υπέροχη απόχρωση του λευκού (οι άλλες δύο έρχονται σε μαύρο χρώμα). Η απουσία ξεχωριστής κάρτας γραφικών μάλιστα, την καθιστά και την ελαφρύτερη όλων καθώς το βάρος της ανέρχεται στα μόλις 1,36 kg –δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να κρατήσουμε το ultrabook με το ένα χέρι.

 

 

Από εκεί και πέρα, όσοι θέλουν ένα πραγματικά ισχυρό μηχάνημα, ικανό να τους προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρίες gameplay, καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των δύο άλλων εκδόσεων του Razer Blade Stealth 13. Αμφότερες είναι βαρύτερες (πλέον μιλάμε για 1,48 kg) καθώς ενσωματώνουν κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 1650 Max-Q με 4 GB GDDR5 VRAM με τον χρήστη να διαλέγει μεταξύ Full HD οθόνης και 4K οθόνης αφής με επικάλυψη Gorilla Glass –και οι δύο καλύπτουν το 100% της γκάμας sRGB.

Ρίχνοντας μια ματιά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος, βλέπουμε ότι περιλαμβάνονται έως και 16 GB LPDDR4 RAM και δίσκος 256 ή 512 GB PCIe SSD ενώ προσφέρονται ακόμα θύρες USB-C, Thunderbolt 3 καθώς επίσης και υποστήριξη Wi-Fi 6. Δεδομένου του ότι μιλάμε για προϊόν της Razer, δε θα μπορούσε να λείπει το πληκτρολόγιο με RGB φωτισμό, ενώ εξαιρετική αίσθηση αφήνει και το γυάλινο touchpad.

Αν τα παραπάνω σου φάνηκαν εντυπωσιακά, περίμενε να διαβάσεις και το πάχος της συσκευής: 15 mm! Το Blade Stealth 13 ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στις δοκιμές μας αφού ήταν σε θέση να φτάσει ακόμα και τα 60 fps στους τίτλους που παίξαμε, δίχως να αναπτύξει ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία και χωρίς οι ανεμιστήρες του να μας… πάρουν τα αυτιά. Ο χρόνος που περάσαμε μαζί του βέβαια ήταν περιορισμένος, οπότε τα όποια συμπεράσματά μας δεν μπορούν να είναι ασφαλή, ωστόσο σε κάθε περίπτωση το Blade Stealth 13 ξεπερνά από πλευράς επιδόσεων κάθε άλλο ultrabook που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη