IFA 2019: Η μεγαλύτερη 8K LCD τηλεόραση ανήκει πλέον στη Sharp

by K-Admin 1

 

Ήταν γνωστό πως η Sharp θα «έφερνε» μαζί της στο Βερολίνο και την IFA 2019 τη μεγαλύτερη 8K LCD τηλεόραση που θα είχαμε δει ποτέ. Το παραπάνω βέβαια δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το να στέκεται κανείς πλάι σε αυτό το θηρίο των 120” που υπόσχεται να γεμίσει κάθε σαλόνι, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, παραπέμποντας περισσότερο σε οθόνη σινεμά παρά τηλεόραση.

Η παρουσία της εν λόγω τηλεόρασης είναι τουλάχιστον επιβλητική με την εικόνα της πάντως να μην πηγαίνει πίσω. Μιλώντας βέβαια με τους ανθρώπους της Sharp, μάθαμε πως πρόθεσή τους είναι να την προωθήσουν για εμπορικούς σκοπούς και χρήση σε χώρους όπως σχολεία και μουσεία –όχι πάντως ότι κάποιος με πραγματικά μεγάλο σπίτι και εξίσου ευμεγέθη τσέπη δε θα μπορούσε να την τοποθετήσει στον χώρο του.

Περνώντας σε κάτι πιο… γήινο, η Sharp παρουσίασε δύο νέες σειρές 4K τηλεοράσεων. Οι Sharp BL και ΒΝ τοποθετούνται στη budget κατηγορία και απαρτίζονται από επτά συνολικά μοντέλα. Ανήκουν στην πλατφόρμα Android TV, κάτι που τους ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την εγκατάσταση 500.000 και πλέον εφαρμογών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα Netflix και Amazon Prime Video.

Υποστηρίζουν Google Assistant ενώ από πλευράς τεχνολογιών, η παρουσία των HDR10, HLG, Dolby Digital, DTS Virtual:X, Dolby Vision και Dolby Atmos σε εικόνα και ήχο κρίνεται κάτι περισσότερο από ικανοποιητική –για τα δεδομένα της budget κατηγορίας τουλάχιστον. Οι τέσσερις θύρες HDMI με τις οποίες έχει εξοπλίσει η Sharp τις BN και BL είναι αρκετές για να καλύψουν κάθε χρήστη ενώ το ίδιο ισχύει και με τις τρεις USB.

Η Sharp πλαισίωσε τις τηλεοράσεις της και με δύο συστήματα soundbar –που όπως κι εκείνες, απευθύνονται σε όσους αναζητούν budget λύσεις. Το HT-SBW310 είναι συμβατό με Alexa και έρχεται με συνολική ισχύ 60 W και 100 W –δύο εκδόσεις για να επιλέξει ο χρήστης εκείνη που τον καλύπτει περισσότερο.

Το HT-SBW800 είναι ένα Dolby Atmos μοντέλο 5.1.2 καναλιών που πλαισιώνεται από ασύρματο subwoofer. Διαθέτει εισόδους HDMI 2.0 και εξόδους με 4K passthrough.

Μπορείς να δεις ακόμη