IFA 2022: Highlights Day 3

by K-Admin 1

Τρίτη σερί μέρα στο Βερολίνο και την έκθεση IFA 2022 και μαζί ανακαλύπτουμε ότι νέο ανακοινώνεται και ξεχωρίζει. Οι εκθέτες είναι χιλιάδες, τα προϊόντα αμέτρητα, εμείς όμως βρίσκουμε και σου παρουσιάζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες και καινοτόμες προτάσεις για να είσαι ενημερωμένος και να μην χαθείς ανάμεσα στις ανακοινώσεις.

Όλα τα highlights από την IFA 2022 θα τα βρεις συγκεντρωμένα στο blog του Κωτσόβολου και τις 5 μέρες που θα διαρκέσει η έκθεση. Πάμε να δούμε τη σημερινή «φουρνιά» καυτών προτάσεων!

 

 

XGIMI Magic Lamp: Προβολέας, φωτιστικό οροφής και ηχείο μαζί

Πως θα σου φαινόταν αν το φωτιστικό οροφής μπορούσε να αναλάβει και χρέη βιντεοπροβολέα; Αυτή την έξυπνη ιδέα σχεδίασε η XGIMI και υλοποίησε στο μοντέλο Magic Lamp το οποίο ενσωματώνει και ηχείο!

Μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος από ένα φωτιστικό αλλά αυτό δεν θα απασχολήσει κανέναν όταν ανακαλύψει τι άλλο μπορεί να προσφέρει αυτή η λύση. Έχει την ικανότητα να δημιουργεί εικόνα από απόσταση μόλις 1 μέτρο που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο όσο μικρό και αν είναι αυτό.

Ενσωματώνει φωνητικές λειτουργίες Google Assistant και Amazon Alexa και διαθέτει τηλεχειρισμό. Μετά την Κίνα, όπου κυκλοφόρησε αρχικά, τώρα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο και σε ευρωπαϊκές χώρες μάλλον με ενσωματωμένο Android TV!

 

 

Samsung QE98QN100B: Τηλεόραση τεχνολογίας Neo QLED 98”

Η Samsung παρουσίασε μια εξαιρετικά φωτεινή τηλεόραση τεχνολογίας Neo QLED με διαγώνιο 98 ιντσών! Αυτή υπόσχεται φωτεινότητα που αγγίζει το εξωπραγματικό νούμερο των 5.000 nits(!) ιδανική τιμή για αναπαραγωγή HDR περιεχομένου.

Η ανάλυσή της είναι 4K με ρυθμό ανανέωσης 144Hz, επεξεργαστή εικόνας με τεχνολογία NEO Quantum Matrix που λειτουργεί με διαβαθμίσεις φωτεινότητας έως και 14-bit και Neo Quantum με AI που έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να μπορεί να εμφανίζει σε αυτό το μέγεθος οθόνης.

Όμως τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά δεν σταματάνε μόνο στην εικόνα και ο ήχος έχει δεχθεί ιδιαίτερη φροντίδα με ενσωματωμένα ηχεία 120 Watt 6.4.4 και ήχο Dolby Atmos!

 

Panasonic Multishape: Ο ελβετικός σουγιάς της προσωπικής περιποίησης

Ο Ιάπωνας γίγαντας των ηλεκτρονικών Panasonic υλοποίησε μια πολύ έξυπνη ιδέα σε ένα προϊόν περιποίησης. Αντί να κουβαλάμε μαζί ένα σωρό διαφορετικές συσκευές, μπορούμε να έχουμε μια υβριδική που να συνδυάζει πολλές λειτουργίες.

Το σετ περιλαμβάνει τη βασική συσκευή που λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και 5 αξεσουάρ που τη μετατρέπουν σε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, ξυριστική μηχανή (αδιάβροχη) και ακόμα 3 κεφαλές για τριμάρισμα.

Αν ταξιδεύεις συχνά για δουλειά και θέλεις να είσαι σίγουρος ότι πήρες όλα όσα χρειάζεσαι με μια μόνο συσκευή, ενώ ταυτόχρονα σκέφτεσαι και το περιβάλλον και δεν θέλεις να το φορτώνεις με επιπλέον συσκευές, μπαταρίες, φορτιστές κ.α., το σύστημα Panasonic Multishape είναι για σένα!

 

 

Leica Cine 1: Laser TV ικανή για εικόνα 4K μεγέθους 100 ιντσών

Η Leica συνεργάστηκε με τη Hisense και παρουσίασε τον πρώτο της Laser βιντεοπροβολές με κωδική ονομασία Cine 1. Πρόκειται για μια συσκευή μικρή σε μέγεθος και όγκο η οποία τοποθετείται σε σημείο που να εφάπτεται με τον τοίχο και από αυτή την εξαιρετική μικρή απόσταση μπορεί να προβάλει εικόνα 80” ή 100 ιντσών.

Λειτουργεί με μια ειδική λάμπα (DLP – RGB) η οποία σύμφωνα με τη Leica έχει διάρκεια ζωής έως και 25.000 ώρες λειτουργίας. Χρησιμοποιεί ασφαιρικούς φακούς Summicron και τρέχει το λειτουργικό σύστημα Vidaa της Hisense.

Μπορεί να αναπαράξει περιεχόμενο έως 4K και ενσωματώνει ηχεία με ήχο Dolby Atmos. Ιδανικό πακέτο για χορταστική κινηματογραφική εικόνα και ήχο, που μπορείς να μεταφέρεις μαζί σου παντού.

 

 

Lenovo IdeaPad 5i: Φορητός υπολογιστής Chromebook με οθόνη 120Hz

Η Lenovo παρουσίασε το Chromebook IdeaPad 5i με οθόνη 16 ιντσών (2.5K) και πολύ γρήγορο ρυθμό ανανέωσης 120Hz για άψογο scrolling. Αυτό που κάνει να ξεχωρίζουν οι φορητοί υπολογιστές Chomebook, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, είναι η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας πριν χρειαστούν ξανά φόρτιση, με αυτή του IdeaPad 5i να έχει διάρκεια έως και 12 ώρες.

Σε ότι αφορά τις επιλογές επεξεργαστή, η Lenovo θα διαθέσει δυο μοντέλα, ένα με τον Intel Pentium 8505 και ένα πιο ισχυρό με Intel Core i3-1215U 8GB RAM και 512GB SSD αποθηκευτικού χώρου.

Μπορείς να δεις ακόμη