IFA 2022 Highlights Day 2

by K-Admin 1

Δεύτερη μέρα εδώ στο Βερολίνο και η έκθεση IFA κατακλύζεται με ακόμα περισσότερο κόσμο από εχθές. Από το πρωί σήμερα γίνεται το αδιαχώρητο στους διαδρόμους της έκθεσης και δεν μιλάμε για μια μικρή έκθεση, 25 τεράστια διώροφα Hall είναι κατάμεστα από εταιρείες, προϊόντα και κόσμο!

Συνεχίζουμε την ανταπόκριση από την κορυφαία πανευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας, λευκών και μαύρων συσκευών. Δείτε στο Instagram live video για να πάρετε μια ακόμα πιο δυνατή γεύση από όλα όσα εξελίσσονται  εδώ στην IFA 2022.

 

 

Καλλιέργησε λαχανικά και μυρωδικά μέσα στο σπίτι

Μια τάση που είχε κάνει την εμφάνισή της λίγο παλιότερα χωρίς όμως να εξελιχθεί, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο και δεν είναι άλλη από τη δυνατότητα να καλλιεργήσεις λαχανικά και μυρωδικά μέσα στο σπίτι.

Εταιρείες όπως LG και Bosch παρουσίασαν υλοποιήσεις με ηλεκτρικές συσκευές που μπαίνουν στην πρίζα και έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τις τεχνολογίες για να «μεγαλώσουν» υγιή και νόστιμα λαχανικά μια μυρωδικά.

Βασίζονται σε αρχές της υδροπονίας και χάρη στις εξελιγμένες λάμπες και το αυτόματο πότισμα, αυτές οι συσκευές υπόσχονται ότι μπορούν να φιλοξενήσουν στον περιορισμένο χώρο τους έως και διπλάσια ποσότητα ζαρζαβατικών από το να τα είχες στον κήπο.

 

Miko 3: Ρομπότ για παιδιά με Disney+

Αυτό το μικρό ρομπότ δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο γνωρίζεις, είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για παιδιά και έχει μια διακριτική αίσθηση του χιούμορ για να αλληλοεπιδρά μαζί τους ευχάριστα.

Πρωταρχικός σκοπός του Miko 3 είναι να κρατάει συντροφιά στο παιδί μαθαίνοντάς του νέα πράγματα αλλά και κρατώντας το απασχολημένο με περιεχόμενο από το Disney+. Ναι καλά διαβάσες, αν έχεις συνδρομή στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming μπορείς να αναπαράγεις παιδικό περιεχόμενο και στον Miko 3!

Αλλά δεν είναι όλα μόνο διασκέδαση, η κατασκευάστρια εταιρεία υπόσχεται ότι κάθε μήνα, το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του ρομπότ της θα ανανεώνεται κάνοντας τον μικρό αυτό, ιδανικό ηλεκτρονικό φίλο στα σύγχρονα παιδιά που εξελίσσονται τόσο γρήγορα μέσα στην τεχνολογία.

 

 

Bosch FreshUP: Φορητός καθαριστής υφασμάτων

Μύρισαν τα ρούχα σου επειδή μαγείρευες; Οι κουρτίνες σου θέλουν φρεσκάρισμα αλλά εσύ βαριέσαι να τις κατεβάζεις;  Μην σκας! Η Bosch έχει τη λύση με τον φορητό καθαριστή υφασμάτων BoschUP που «ξεμυρίζει» στο λεπτό δυσάρεστες οσμές.

Με τεχνολογία Plasma αυτό το μοναδικό gadget μπορεί να αφαιρέσει έως και το 99.9% βακτηρίων και ιών απομακρύνοντας έτσι όποια μυρωδιά σε ενοχλεί, χωρίς χημικά πρόσθετα, χωρίς απορρυπαντικό, χωρίς νερό ή πλύσιμο!

Πίεσε απαλά το FreshUp πάνω στο στεγνό ύφασμα και απλώς εξαφάνισε τις οσμές, τα βακτήρια και τους ιούς. Φόρτισέ το όπως το smartphone και χρησιμοποίησέ το έως και 60 λεπτά σε υφάσματα όπως βαμβακερά, μάλλινα, πολυεστερικά ακόμα και μεταξένια ή από κασμίρ.

 

 

Siemens Smart Kitchen Dock: Το κέντρο ελέγχου της κουζίνα

Πολλές διαφορετικές διασυνδεδεμένες λευκές συσκευές στην κουζίνα μας, αν είναι σχετικά πρόσφατες ίσως έχουν WiFi αλλά συνήθως δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και να ελεγχθούν όλες μαζί από ένα κοινό σημείο.

Αυτό θέλει να αλλάξει η Siemens με το Smart Kitchen Dock με voice control μέσω της Alexa που σκοπό έχει να συνεργαστεί με διαφορετικές συσκευές που έχουν WiFi ή ακόμα καλύτερα μέσα από το πρωτόκολλο Home Connect (το ενσωματώνουν συγκεκριμένες συσκευές των Siemens, Bosch, Pitsos, Neff).

Ενσωματώνει μικρόφωνο που μπορεί να σε ακούσει από την άλλη άκρη του δωματίου, ηχεία για να αναπαράγει μουσική την ώρα που μαγειρεύεις και έχει τη δυνατότητα να το ελέγξεις με χειρονομίες (gestures) εάν τα χέρια σου είναι λερωμένα!

 

 

Beezer: Παγώνει μπύρες και αναψυκτικά 10 φορές πιο γρήγορα από το ψυγείο σου

Το BEEZER είναι ένα φουτουριστικό και καινοτόμο προϊόν που διεκδικεί μια θέση στο σαλόνι ή την κουζίνα. Χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή τεχνολογία ψύξης που ονομάζεται Rapid Air και καταφέρνει να κρυώσει αναψυκτικά και μπύρες είτε σε μπουκάλι είτε σε κουτί, μέσα σε λίγα λεπτά.

Το ψυγείο ξεχωρίζει χάρη στο σύστημα κυκλοφορίας αέρα που ετοιμάζεται να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και που μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασίες κάτω των -30 °C. Το BEEZER χρειάζεται περίπου 10 λεπτά για να προ-ψυχθεί, προτού οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν ποτά στη συσκευή για να τα κρυώσουν με γρήγορη ταχύτητα.

Μέχρι το 2023, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το BEEZER θα είναι το ταχύτερο ψυγείο μπουκαλιών με βάση τον αέρα στον κόσμο και εμείς ανυπομονούμε να δούμε ακόμα περισσότερα παρόμοια προϊόντα στην αγορά!

 

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη