IFA 2022: Highlights Day 4

by K-Admin 1

Ακόμα μια μέρα στην έκθεση IFA 2022, ακόμα περισσότερες εντυπωσιακές συσκευές που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, να μας διασκεδάσουν και να μας κάνουν να εργαστούμε πιο παραγωγικά.

Η εβδομάδα έχει ξεκινήσει δυναμικά εδώ στο Βερολίνο με τους εκθέτες να βάζουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μας εντυπωσιάσουν! Συγκεντρώσαμε τον αφρό και σου τον παρουσιάζουμε! Ταξίδεψε μαζί μας στην τεχνολογία σαν να είσαι μαζί μου εδώ, στο Βερολίνο!

 

 

Taurus MyCook Next: Η επόμενη γενιά παρασκευαστών φαγητού

Αυτός ο παρασκευαστής φαγητών εκτός από 30 διαφορετικά προγράμματα ενσωματώνει και τη μεγαλύτερη οθόνη αφής ελέγχου που θα βρεις σε παρόμοια συσκευή, 10 ιντσών, η οποία προστατεύεται από ανθεκτικό γυαλί.

Δημιούργησε νέα πιάτα, προγραμμάτισε μενού και γεύματα, ανακάλυψε συνταγές, έλεγξε κάθε διαδικασία και απόκτησε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες με μερικά μόνο κλικ χάρη στο εύκολο στη χρήση μενού.

Έχεις μαγειρέψει ποτέ με τη φωνή σου; Δεν έχει παρά να το πεις!  Το Mycook Next είναι συμβατό με συσκευές φωνητικού ελέγχου Alexa και Google Home. Το πιο αποτελεσματικό, πιο γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα με το σύστημα NextInduction 140ºC και την ισχύ 1000W των λεπίδων.

 

 

Nokia X30 5G και G60 5G: Προσιτά smartphones με Snapdragon 695

H Nokia ζει (και βασιλεύει;) αυτό θα το κρίνετε όλοι εσείς, πάντως εδώ στην έκθεση IFA 2022 δηλώνει παρών παρουσιάζοντας δυο νέα μοντέλα τα G60 5G και X30 5G. Ενσωματώνουν κάμερα 50 Megapixel PureView και αποθηκευτικό χώρο 256GB.

Αυτό που κάνει όμως τη διαφορά και είναι το σημείο που θέλει να σταθεί η Nokia (HMD Global) είναι τα υλικά κατασκευής των δυο κινητών που για την κατασκευής τους χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο πολυκαρβονικό πλαστικό σε ποσοστό 65% για το X30 5G και 60% για το G60 5G.

Σημαντικό τους χαρακτηριστικό είναι και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, όχι σχετικά με το πόσο διαρκεί με μια φόρτιση όσο ότι έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί απρόσκοπτα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

 

 

Jabra Elite 5: Ασύρματα ακουστικά TWS με υποστήριξη aptX, AAC, and SBC

Τα νέα ασύρματα ακουστικά TWS της Jabra ακούν στην κωδική ονομασία Elite 5 και τοποθετούνται στη μεσοχαμηλή κατηγορία τιμής. Μπορούν να αναπαράγουν μουσική συνεχόμενα έως και 7 ώρες με τη λειτουργία ακύρωσης θορύβου (noise canceling) ενεργοποιημένη.

Κάτι που θα βρείτε αρκετοί ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δεν συνηθίζουν να το έχουν πολλά TWS ακουστικά, είναι ότι τα Jabra Elite 5 μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα με δυο διαφορετικές συσκευές και να μην χρειάζεται κάθε φορά να τα συνδέεις και να τα αποσυνδέεις.

Είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα και τη σκόνη έχοντας πιστοποίηση IP55 και υποστηρίζουν του codec ήχου Bluetooth ptX, AAC και SBC.

 

Πλυντήριο ρούχων AEG που κρατάει το 90% των μικροπλαστικών από τα ρούχα

Αυτό που κάνει μοναδικά ενδιαφέρον το νέο πλυντήριο ρούχων της AEG είναι το ενσωματωμένο φίλτρο που μπορεί να «κατακρατήσει» έως και 90% των μικροπλαστικών από τις ίνες των συνθετικών ρούχων που σε διαφορετική περίπτωση θα έφευγαν μαζί με το νερό στην αποχέτευση.

Το φίλτρο έχει μια ένδειξη αντικατάστασης που γίνεται κόκκινη όταν απαιτείται καθαρισμός (υπολογίζεται ότι κάθε 6 μήνες χρειάζεται αλλαγή). Οι μικροπλαστικές ίνες θα πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα χρησιμοποιώντας τη βούρτσα καθαρισμού που παρέχεται.

 

Μετρητής ποιότητας ύπνου που τοποθετείται στο μέτωπο

Αυτή η συσκευή μπορεί να σε τρομάζει όπως τη βλέπεις τοποθετημένη στο πρόσωπό μου αλλά είναι εκεί για καλό σκοπό. Γιατί όπως αρκετοί άλλοι έτσι και εγώ έχω πρόβλημα με τον ύπνο μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά.

Αυτή η συσκευή που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά υπόσχεται ότι μπορεί να καταγράψει με εξαιρετική ακρίβεια την ποιότητα του ύπνου μας και να παρουσιάσει αποτελέσματα που με τη βοήθεια ενός ειδικού θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιηθούν για να λάβουν χρήσιμες συμβουλές βελτίωσης του ύπνου.

Αν δεν το καταφέρει όμως στην πράξη αυτό, δεν θα μας πειράξει μιας και μπορεί να αναπαράξει ευχάριστους ήχους και συχνότητες που σίγουρα θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε.

Μπορείς να δεις ακόμη