Τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα καφέ και μανταρίνι

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Απολαυστικά τρουφάκια για κάθε μικρή και μεγάλη γιορτή, ένα κέρασμα που δεν θα χορταίνουν οι αγαπημένοι σας.

 

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • φλούδα από 1 μανταρίνι ή από μισό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 2 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
  • 1 δόση καφέ εσπρέσο
  • 2 κουτ. γλυκού λικέρ καφέ, κονιάκ ή άλλο ποτό της επιλογής μας
  • 250 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • Χαρτάκια για τρουφάκια

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπρίκι τη φλούδα του μανταρινιού ή πορτοκαλιού και αφού της δώσουμε μια βράση, τη στραγγίζουμε και τη ρίχνουμε σε μπλεντεράκι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και τα κάνουμε σκόνη. Τα αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το ίδιο με τα μπισκότα, σε δυο δόσεις. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη σοκολάτα, το κακάο και τον καφέ (στιγμής και εσπέσο) και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και προσθέτουμε το ποτό της επιλογής μας.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των μπισκότων και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει το μείγμα.
  4. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες των 20-25 γρ. Πλάθουμε μπαλίτσες που μετά τις κυλάμε σε τρούφα σοκολάτας.
  5. Στο τέλος τοποθετούμε τα τρουφάκια στα ειδικά χαρτάκια και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ, κατσαρόλα.

Μπορείς να δεις ακόμη