Ηλεκτρικά πατίνια, η νέα μόδα μετακίνησης μέσα στην πόλη!

by k-Admin 3

 

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι το νέο trend της εποχής για γρήγορη και άνετη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Σε αντίθεση με τα μηχανοκίνητα οχήματα, ένα ηλεκτρικό πατίνι δεν χρειάζεται καύσιμο για να κινηθεί, ούτε απαιτεί ειδική άδεια για να το οδηγήσεις, όπως συμβαίνει με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα. Το μόνο που είναι απαραίτητο για το συγκεκριμένο όχημα είναι λίγες ώρες φόρτισης και είσαι έτοιμος να απολαύσεις μια ξέγνοιαστη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον βόλτα, σχεδόν οπουδήποτε. Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όπου έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσυκλέτες, αλλά ακόμα και σε μέρη όπου όλα αυτά τα μέσα μεταφοράς δεν μπορούν να πάνε, όπως στενά δρομάκια, πεζοδρόμια, αλλά και σε υπαίθρια πάρκα.

Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν εταιρείες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας. Ωστόσο, αν δεν θέλεις να δίνεις συνέχεια χρήματα για να νοικιάζεις ένα ηλεκτρικό πατίνι από κάποιο πρόγραμμα “rideshare” για τις μετακινήσεις σου στην πόλη, μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου ηλεκτρικό δίτροχο και να το μεταφέρεις μαζί σου στο λεωφορείο και το μετρό ή να το παίρνεις μαζί σου και εκτός πόλης για να απολαμβάνεις εκτεταμένες εκδρομές στις διακοπές σου.

Τα σύγχρονα ηλεκτρικά πατίνια προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες που κάνουν πιο ευχάριστη τη διαδρομή. Πλέον υπάρχουν μοντέλα που προσφέρουν GPS για να εντοπίζεις τη θέση σου μέσα στην πόλη, απομακρυσμένη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μέσω τηλεχειριστηρίου ή και ενσωματωμένα ηχεία Bluetooth για να απολαμβάνεις μουσική από το smartphone σου. Άλλες προτάσεις συνοδεύονται κι από mobile app για να βλέπεις πληροφορίες όπως μέγιστη ταχύτητα, απόσταση που έχεις διανύσει ακόμη και το υπόλοιπο της μπαταρίας που απομένει στο πατίνι.

Στα καταστήματα Κωτσόβολος θα βρεις μια εκτεταμένη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, από ηλεκτρικά Scooter και ηλεκτρικά πατίνια ισορροπίας, μέχρι ηλεκτρικά αναδιπλούμενα ποδήλατα, για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

 

 

Ηλεκτρικό πατίνι ισορροπίας

Το “concept” στα δίτροχα πατίνια ισορροπίας είναι εξαιρετικά απλό: κάθε πόδι στην οριζόντια πλατφόρμα είναι και μία ρόδα. Πατώντας το πέλμα περισσότερο μπροστά ή βάζοντας το σώμα μπροστά, το πατίνι κατευθύνεται μπροστά. Πατώντας προς τα πίσω, το πατίνι κινείται προς τα πίσω. Η άρθρωση στο κέντρο της σανίδας επιτρέπει στους δύο τροχούς να περιστρέφονται ανεξάρτητά. Η στροφή 360 μοιρών δεν είναι τίποτα άλλο από πίεση μόνο μπροστά στο ένα πόδι ή μόνο πίσω στο «ανάποδο» πόδι ή και δύο συνδυασμοί ταυτόχρονα. Παρόλο που όλο αυτό μπορεί να σου ακούγεται δύσκολο, δεν θα χρειαστούν πάνω από 5-10 λεπτά για να ισσοροπήσεις αξιοπρεπέστατα και να ξεκινήσεις τις βόλτες σου. Το Nilox Doc 2 Hoverboard, για παράδειγμα, είναι απίστευτα εύκολο στην οδήγηση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις πάνω στο πατίνι και, μετά από λίγα λεπτά, θα είσαι σίγουρα εξοικειωμένος με αυτό.

Εάν είσαι τύπος που αγαπάς την περιπέτεια, ρίξε μια ματιά στη σειρά Nilox Doc off-road ή στο Xiaomi Mi Ninebot S Black EU Ηλεκτρικό Πατίνι. Οι εν λόγω προτάσεις είναι εξοπλισμένες με τεχνολογίες αιχμής, για να σου χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης. Διαθέτουν υψηλή αυτονομία και μεγάλες ρόδες για να μπορούν να τα βγάζουν πέρα ακόμα και σε ανώμαλες επιφάνειες. Επίσης, διαθέτουν ελαφρύ κι ανθεκτικό σχεδιασμό για εύκολη μεταφορά. Έτσι, μπορείς να το πάρεις μαζί στις διακοπές σου ή να το τοποθετείς στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου και να απολαύσεις μια ιδιαίτερη εμπειρία οδήγησης.

 

 

Ηλεκτρικό Scooter

Ουσιαστικά πρόκειται για ηλεκτρικό πατίνι με τιμόνι. Όπως και με τα πατίνια ισορροπίας, τα δίτροχα ηλεκτρικά scooter ανιχνεύουν τις αλλαγές στη στάση του σώματος και το βάρος του αναβάτη και κατευθύνουν τον κινητήρα για να ρυθμίσει την αυτόματη εξισορρόπηση. Τα ηλεκτρικά scooter πόλης είναι σχεδιασμένα για τις καθημερινές μετακινήσεις σου, ενώ διακρίνονται για την ανθεκτικότητα και την απλότητά τους.

Σε αυτή την κατηγορία θα βρεις προτάσεις όπως το Escooter Ride80Xl Pro της Urbangile και το Mi Electric Scooter, που ανήκει στην οικογένεια Transportation της Xiaomi. Το Escooter Ride80Xl Pro αποτελεί ένα αξιόπιστο και ταχύτατο μοντέλο που σου επιτρέπει να μετακινείσαι με ταχύτητες έως και 25 km/h. Υποστηρίζει μέγιστο φορτίο 120 κιλά και διαθέτει τρεις λειτουργίες ταχύτητας με ηλεκτρονικό χειριστήριο και cruise control, ενώ έρχεται με ηλεκτρικό εμπρόσθιο φρένο και μηχανικό πίσω το οποίο μάλιστα είναι συνδεδεμένο με το οπίσθιο φως LED του πατινιού. Η κόρνα και το εμπρόσθιο φως LED θα σου επιτρέψουν να κυκλοφορήσεις με άνεση και ασφάλεια οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης, ο αναδιπλούμενος σχεδιασμός του, κάνει εύκολη τη μεταφορά του όπου κι αν βρεθείς.

Το Mi Electric Scooter από την άλλη, διαθέτει κατασκευή από κράμα αλουμινίου, είναι εφοδιασμένο με πίσω δισκόφρενα, ελαστικά για άσφαλτο και αυτονομία που φτάνει τα 25km. Το scooter ξεκινάει με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ διαθέτει μοντέρνα αισθητική σε μαύρο ή λευκό χρωματισμό με κόκκινες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

 

 

Ηλεκτρικό αναδιπλούμενο ποδήλατο

Τα ηλεκτρικά αναδιπλούμενα ποδήλατα δίνουν άλλη διάσταση στον όρο ποδηλασία. Είναι ανθεκτικά, ευέλικτα και μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας με πολλούς τρόπους. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, είναι το γεγονός ότι είναι αποτελεσματικά σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, ακόμα και στις ανηφόρες. Επομένως, είναι ιδανική λύση μετακίνησης για όλους όσοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά ή αναπνευστικά προβλήματα και λατρεύουν να μετακινούνται με το ποδήλατό τους. Φυσικά, όπως και με τα ηλεκτρικά πατίνια ισορροπίας, η μετακίνηση μέσα στην πόλη απλοποιείται ακόμα περισσότερο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αφού θα πηγαίνεις στον προορισμό σου πιο γρήγορα, εύκολα και… λιγότερο ιδρωμένος!

Τα ποδήλατα της σειράς Nilox Doc E-Bike Χ είναι σχεδιασμένα για να μετακινείσαι άνετα τόσο εντός όσο κι εκτός πόλης. Διαθέτουν ζάντες έως 26 ιντσών, αφαιρούμενη μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας για να μπορείς να ταξιδέψεις με υποβοήθηση έως και 55χλμ. Έρχονται, επίσης, με υποβοηθούμενο πετάλι 3 ταχυτήτων και με σασμάν Shimano 6 ταχυτήτων. Ανάλογα το μοντέλο, μία μόνο φόρτιση προσφέρει αυτονομία έως και 45 χιλιόμετρα ενώ ταυτόχρονα τα δισκόφρενα εμπρός και πίσω, είναι ικανά να μειώσουν αποτελεσματικά την ταχύτητα όταν απαιτείται. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Nilox διαθέτουν επίσης εργονομική σέλα, ώστε να μετακινείσαι με άνεση τόσο στους δρόμους όσο και σε ανώμαλα εδάφη όπως χωματόδρομους.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και τα έξυπνα ποδήλατα της Xiaomi, όπως το Mi QiCYCLE. Η πρόταση της Xiaomi διαθέτει τεχνολογίες αιχμής που κάνουν τις βόλτες σου εύκολες και απολαυστικές. Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα ροπής και ηλεκτρικό σύστημα προώθησης που ενισχύουν την επιτάχυνση, την ώρα που ο κινητήρας χωρίς ψύκτρα 250W (μέγιστη ταχύτητα 25Km/h), εξασφαλίζει μικρή μαγνητική αντίσταση, μεγαλύτερη επιτάχυνση και μικρότερο βάρος. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα ακόμα και με αντίθετο αέρα.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μπαταρία ιόντων-λιθίου με αυτονομία έως 45 χλμ., μηχανισμός αλλαγής τριών ταχυτήτων της Shimano και τέσσερις βοηθητικές λειτουργίες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν εύκολα από τον υπολογιστή κίνησης του ποδηλάτου στη λαβή. Η κάθε μία λειτουργία παρέχει διαφορετική υποβοήθηση και μπορεί να αλλάξει κατά βούληση σύμφωνα με τις ανάγκες οδήγησης. Επιπλέον, το Mi QiCYCLE έχει βάρος μόλις 14,5 κιλά και διαθέτει αναδιπλούμενο σχεδιασμό για να το παίρνεις μαζί σου παντού.

Μπορείς να δεις ακόμη