Καλύτερη ζωή με έξυπνη φροντίδα για τα ρούχα σου

by K-Admin 1

 

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να αφιερώνεις χρόνο στην οικογένειά σου, στους φίλους σου ή ακόμη και στις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν. Και η τεχνολογία μπορεί να μας εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για να μπορούμε να κάνουμε όλα τα παραπάνω, κι ακόμη περισσότερα.

Πλέον, οι συσκευές γίνονται ολοένα και πιο «έξυπνες» και παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται κι η δική μας παρέμβαση, όπως π.χ. να γεμίσεις τον κάδο του πλυντηρίου, μας δίνουν την ευκαιρία να κερδίζουμε αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα μας για πιο ουσιαστικά πράγματα από ότι το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ρούχων.

Θέλεις, λοιπόν, να εξοικονομήσεις χρόνο, κόπο και παράλληλα να μπορείς να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα ρούχα σου; Όλα είναι εφικτά, αρκεί να σκεφτείς λίγο διαφορετικά και να «αφουγκραστείς» τις εξελίξεις. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ίσως ήρθε η στιγμή να «αναβαθμίσεις» το πλυντήριό σου ή και το ηλεκτρικό σίδερό σου, με πιο εξελιγμένα μοντέλα. Ας δούμε, παρακάτω, τι θα κερδίσεις.

 

 

 

Η φροντίδα ρούχων ξεκινάει από το πλύσιμο

Τα τελευταία χρόνια γίνεται συνειδητή προσπάθεια από τους κατασκευαστές πλυντηρίων να μειωθεί ο χρόνος της πλύσης, για να μην λειτουργεί το πλυντήριο περισσότερο από όσο έχει νόημα, με γνώμονα πάντα το περιβάλλον.

Όταν πρέπει να φτάσεις σπίτι για να ξεκινήσει η πλύση και να περιμένεις να τελειώσει για να απλώσεις ή να βάλεις μπροστά το στεγνωτήριο, έχει χαθεί χρόνος και ηρεμία. Αν όμως έχεις ένα έξυπνο πλυντήριο που σου επιτρέπει να ορίσεις από την οθόνη του smartphone σου πότε θα ξεκινήσει η πλύση και σε ποιο πρόγραμμα/ρύθμιση, τα πράγματα βελτιώνονται και γλιτώνεις αχρείαστη αναμονή.

Αν κάνεις ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να βρεις πλυντήριο στο οποίο ρυθμίζει την ώρα που θες να έχει τελειώσει η πλύση για να είναι σίγουρο πως όλα θα γίνουν έγκαιρα και πως τα ρούχα δεν θα μείνουν σε ακινησία και μουλιασμένα, κλεισμένα στο πλυντήριο μέχρι να γυρίσεις σπίτι.

Νερό, ενέργεια και χρόνος χάνονται συχνά λόγω ατυχούς υπολογισμού. Διάλεξε κατάλληλη θερμοκρασία και τύπο πλύσης. Με το χρόνο όμως τι γίνεται; Υπολογίζεις πάντα σωστά; Δεν είναι πιθανό να προγραμματίσεις λίγο παραπάνω χρόνο από όσο χρειάζεσαι για σιγουριά; Εύλογο το ερώτημά σου, αφού σε κανένα δεν αρέσει να πέφτει έξω και να πρέπει να ξεκινήσει δεύτερη πλύση.

Ευτυχώς, υπάρχουν πλυντήρια που σε γλιτώνουν από αυτό το άγχος αλλά και τη σπατάλη χρόνου. Ζυγίζουν τα ρούχα και αντιλαμβάνονται και πόσο νερό θα χρειαστούν, πόσο απορρυπαντικό και, κυρίως, πόση ώρα αρκεί για ολοκληρωμένη πλύση. Έτσι η αναμονή κρατάει πάντα όσο πρέπει και όχι παραπάνω. Ταυτόχρονα, κάνεις οικονομία σε νερό και ρεύμα. Και μπορείς να βάλεις πλυντήριο χωρίς γεμάτο κάδο γνωρίζοντας ότι δεν ισοδυναμεί με σπατάλη χρόνου και νερού.

Μάλιστα, θα βρεις και άλλες ευκολίες που εξοικονομούν ακόμη περισσότερο χρόνο και ενέργεια, όπως η δυνατότητα για μεικτό φορτίο ρούχων (χρωματιστά, σκούρα, ευαίσθητα) ή για παράλληλες πλύσεις στην ίδια συσκευή, μέχρι δυνατότητα για να μπορείς να προσθέσεις κάτι που ξέχασες αφού ξεκινήσει η πλύση.

Μικρές και μεγάλες προσθήκες, βρες το πλυντήριο που θα σου εξασφαλίζει περισσότερο χρόνο, θα μειώνει το άγχος και θα σου χαρίζει περισσότερα χαμόγελα!

 

«Απαλή» φροντίδα ρούχων με υψηλή ακρίβεια

Τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξαιρετικά «φιλικά» με τα ρούχα, διαθέτοντας μάλιστα μία μεγάλη γκάμα από προγράμματα, ώστε να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στις διαφορετικές απαιτήσεις που έχει κάθε είδος ρούχου. Ανιχνεύει τον τύπο υφάσματος και το βάρος του φορτίου και κατόπιν ρυθμίζει τη θερμοκρασία και την κίνηση του κάδου ώστε να παρέχει την απόλυτη φροντίδα για το κάθε ρούχο. Έτσι, θα βρεις συσκευές που μπορούν να πλύνουν και να στεγνώσουν με απόλυτη ασφάλεια και μέγιστη φροντίδα, από βρεφικά και παιδικά ρούχα, μέχρι αδιάβροχα και μάλλινα που πλένονται στο χέρι.

 

 

Αποτελεσματικό πλύσιμο με τεχνολογία ατμού

Από το μεταξωτό σου πουκάμισο, το συναυλιακό T-shirt και το καλό μαύρο φόρεμα, μέχρι το βολικό μπλουζάκι για τρέξιμο, όλα τα αγαπημένα σου ρούχα είναι φτιαγμένα από ευαίσθητα υφάσματα και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Για τον λόγο αυτό πολλά μοντέλα έρχονται με λειτουργία ατμού για να μειώσουν τις ζάρες από τα ήδη φορεμένα ρούχα ή τις τσακίσεις στα φρεσκοπλυμένα, χωρίς να φθείρουν το χρώμα ή και τις ίνες των υφασμάτων. Παράλληλα, με τη λειτουργία ατμού απομακρύνουν έως και το 99,9% των ακάρεων και των αλλεργιογόνων από τα υφάσματα.

 

Γρήγορα προγράμματα

Φτιάξε τον κύκλο που ταιριάζει στο πρόγραμμά σου και εξοικονόμησε περισσότερο χρόνο για σένα. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν προγράμματα πλύσης και στεγνώματος κατάλληλα για πλύση μικρού φορτίου λεπτών και συνθετικών ρούχων σε 1 ώρα μόνο. Πολλά μοντέλα έρχονται με λειτουργία που σου επιτρέπει να καθορίζεις πόσο θα διαρκέσει η πλύση και το στέγνωμα, ανάλογα με τον όγκο και τον βαθμό λερώματος των ρούχων.

 

 

Στέγνωμα… παντός καιρού

Το στέγνωμα είναι φυσικά μεγάλη υπόθεση και, στην πραγματικότητα, είναι το στάδιο που μπορείς να επηρεάσεις πιο συχνά και με περισσότερους τρόπους προκειμένου να γλιτώσεις χρόνο, ειδικά όταν ο καιρός δεν είναι καλός.

Εννοείται πως τα στεγνωτήρια είναι η πρώτη λύση που έρχεται στο μυαλό, όταν το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε χρόνο. Το στεγνωτήριο δεν είναι ακριβώς αυτονόητη προσθήκη στο ελληνικό νοικοκυριό, παραδοσιακά τουλάχιστον, καθώς το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι το άπλωμα. Ο ήλιος δεν κάνει πάντα καλό στα ρούχα (αν μείνουν πολλή ώρα), δεν έχουμε όλες τις μέρες ηλιοφάνεια και τι μπορεί να γίνει με τους γείτονες που ανάβουν διαρκώς το τζάκι και τα ρούχα μυρίζουν;

Όπως στο πλυντήριο, έτσι και στο στεγνωτήριο, είναι καλύτερο να εστιάζεις στους αισθητήρες. Τα πιο προηγμένα μοντέλα αντιλαμβάνονται την ποσότητα των ρούχων και πόσο βρεγμένα είναι και προσαρμόζουν αναλόγως τη διάρκεια του στεγνώματος. Έτσι γλιτώνεις και από κακούς υπολογισμούς, αλλά και από μοντέλα που έχουν μεν διάφορες επιλογές για τη διάρκεια, αλλά είναι αδύνατο να καλύψουν ακριβώς κάθε πιθανό σενάριο.

Επιλογές υπάρχουν βέβαια και στη μορφή του στεγνωτηρίου. Μπορείς να προτιμήσεις ξεχωριστή, αυτόνομη συσκευή. Μπορείς να προτιμήσεις ζεύγος συσκευών, πλυντήριο και στεγνωτήριο, που διατίθεται ως “πακέτο”. Μπορείς ακόμη να εξετάσεις το ενδεχόμενο πλυντηρίου με ενσωματωμένο στεγνωτήριο, ειδικά αν μπορείς να ζήσεις και με τη σχετικά μικρότερη χωρητικότητα σε σύγκριση με εκείνη μιας αυτόνομη συσκευής σε περίπτωση που έχεις περιορισμένο χώρο στο σπίτι.

Αντίστοιχα, αν έχεις πρόβλημα χωρητικότητας για να φιλοξενήσεις δύο συσκευές, τότε σου προτείνουμε να εξετάσεις τη διάταξη κολώνας, στην οποία το στεγνωτήριο τοποθετείται πάνω από το πλυντήριο.

 

Λιγότερο σιδέρωμα, περισσότερη ξεκούραση για σένα

Είναι απόλυτα λογικό να μη σε ενθουσιάζει το σιδέρωμα. Όμως, είναι απαραίτητο για την ολοκληρωμένη φροντίδα των ρούχων σου.

Η τεχνολογία ατμού χρησιμοποιείται και στα σύγχρονα ηλεκτρικά σίδερα. Σε σύγκριση με το «στεγνό» σιδέρωμα, η χρήση ατμού επιταχύνει σημαντικά το ζέσταμα του υφάσματος. Ο λόγος είναι ότι ο ατμός μεταφέρει τη θερμότητα ταχύτερα από τον στεγνό αέρα. Όπως και στην περίπτωση των πλυντηρίων ατμού, με τον ατμό η θερμότητα μπορεί να διαπεράσει το ύφασμα πολύ ταχύτερα και να εισχωρήσει βαθύτερα. Με αυτό τον τρόπο  το σιδέρωμα γίνεται πιο υγιεινό και πιο αποτελεσματικό.

Τα σύγχρονα συστήματα σιδερώματος διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής για αποτελεσματική περιποίηση και φροντίδα, ακόμα και των πιο ευαίσθητων υφασμάτων. Με προηγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες όπως η αυτόματη ρύθμιση θερμοκρασίας κι ο ρυθμιζόμενος ατμός, θα μπορείς να σιδερώνεις με άνεση και ασφάλεια, χωρίς συμβιβασμούς. Έτσι, όσο μεγάλη κι αν είναι η στοίβα από φρεσκοπλυμένα ρούχα, η αγγαρεία του σιδερώματος γίνεται λιγότερο δυσάρεστη.

 

 

Κάνε ακόμα πιο εύκολη τη ζωή σου με συστήματα κάθετου σιδερώματος

Μερικές φορές, επιλέγεις κάποιο ρούχο για λίγο και ξέρεις ότι δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσεις άμεσα. Δεν θες να το βάλεις πάλι στο συρτάρι με τα καθαρά, μπορεί να πρόλαβε να τσαλακωθεί και λίγο, καταλήγει να μένει εδώ κι εκεί μέχρι να έρθει πάλι η ώρα του. Επιπλέον, υπάρχουν και ρούχα που ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να μπουν πλυντήριο διότι, πολύ απλά, χρειάζονται στεγνό καθάρισμα. Ένα φόρεμα, πουκάμισα, σακάκια και παντελόνια, κοστούμια, είναι δεδομένο ότι δε θα μπουν στο πλυντήριό σου ή στο στεγνωτήριό σου, ενώ αρκετά δεν χρειάζεται να γνωριστούν με το σίδερό σου. Και με αυτά ως δεδομένα, κάποια πράγματα δεν φοριούνται μια φορά και πάνε κατευθείαν για καθαριστήριο. Καλά όλα αυτά. Γνωστά. Τι επιλογή έχεις όμως;

Τη λύση έρχονται να δώσουν τα συστήματα σιδερώματος ή και ατμοσίδερα με λειτουργία κάθετου ατμού. Είναι σχεδιασμένα για να εκτοξεύουν ατμό όταν βρίσκονται σε κατακόρυφη θέση. Η δυνατότητα κάθετου σιδερώματος με εκτόξευση ατμού σου επιτρέπει με μέγιστη ευκολία να αφαιρείς τις ζάρες και τις τσακίσεις από ευαίσθητα υφάσματα που είναι κρεμασμένα, όπως τις κουρτίνες σου, τα σακάκια ή τα φορέματα. Θα απαλύνει τα τσαλακώματα, ώστε το ρούχο να έχει καλή αίσθηση πάνω σου αλλά και να φαίνεται φρέσκο.

 

Συμπέρασμα

Τα σύγχρονα πλυντήρια και σίδερα γίνονται σύμμαχοι στην καθημερινή φροντίδα των ρούχων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής στο σπίτι παρέχοντας ασφάλεια και ευκολία. Επιπρόσθετα είναι φιλικά προς το περιβάλλον και σου δίνουν την ευκαιρία να κερδίζεις περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα σου για πιο ουσιαστικά πράγματα από ότι το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ρούχων.

Μπορείς να δεις ακόμη