Μάθε πως να ενεργοποιήσεις το Discord στο Xbox

by Aggeliki Tsoukana

H πρόθεση της Microsoft να φέρει τη δημοφιλή εφαρμογή game chatting στις κονσόλες της είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, ενώ οι δοκιμές μέσω των χρηστών του Xbox Insider, είχαν ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Αυτά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όπου η Microsoft αποφάσισε πως οι δοκιμές ήταν επιτυχημένες, οπότε και έγινε και το επίσημο λανσάρισμα, με το Discord να είναι πλέον διαθέσιμο για όλους τους κατόχους κονσολών Xbox Series X|S και Xbox One.

 

 

Η ενεργοποίηση του Discord όμως, δεν είναι αυτόματη και αν θέλεις και εσύ να το ενσωματώσεις στο interface της κονσόλας σου θα πρέπει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδικασία. Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις link τους λογαριασμούς του Xbox και του Discord. Το καλό είναι ότι αυτό χρειάζεται να το κάνεις μία φορά, και μπορείς να το κάνεις είτε μέσα από το περιβάλλον της κονσόλας, είτε από τη mobile εφαρμογή του Xbox ή ακόμα και από το PC σου.

Αφού λοιπόν έχεις κάνει Login στον λογαριασμό σου στο Xbox, πήγαινε στο Avatar σου και από εκεί επέλεξε το Link Social accounts και βρες το Discord, από το μενού που θα ανοίξει. Στη συνέχεια θα σου ζητηθεί να κάνεις Login στον λογαριασμό σου στο Discord, και αφού αποδεχτείς τα διάφορα permissions, οι δύο υπηρεσίες θα είναι πλέον συνδεδεμένες.

Μη βιάζεσαι όμως να βάλεις το headset σου, αφού για να συνομιλήσεις, θα πρέπει πρώτα να μεταφέρεις κάποιο Voice Chat από το Discord στο Xbox. Θα χρειαστεί λοιπόν να ανοίξεις το Discord, να επιλέξεις από εκεί κάποια συνομιλία και στη συνέχεια να διαλέξεις την επιλογή Join on Xbox. Στην επόμενη οθόνη θα εμφανιστεί η κονσόλα σου και αφού πατήσεις το Transfer Audio, τότε θα μπορείς να chattάρεις κανονικά. Μάλιστα εκτός από συνομιλίες, το Xbox υποστηρίζει κανονικά και Direct Messages και ομαδικά DMs.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη