Καλύτερη ζωή με το κατοικίδιό σου

by Aggeliki Tsoukana

Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου, και έρχεται για να μας θυμίσει ότι φιλία είναι ένας από τους ιερότερους δεσμούς. Και όχι μόνο ανάμεσα σε ανθρώπους.

Τα κατοικίδια ζώα είναι υπέροχοι σύντροφοι που γεμίζουν τη ζωή μας με αγάπη και χαρά. Είναι πάντα δίπλα μας, στις χαρές και στις λύπες μας. Πρέπει, λοιπόν, να έχουν τη σωστή φροντίδα και την κατάλληλη μεταχείριση για να είναι και αυτά ευτυχισμένα. Η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος και σε αυτό τον τομέα, ώστε εσύ και το ζωάκι σου να έχετε μία χαρούμενη συμβίωση!

 

 

Εξασφάλισέ του το κατάλληλο «κλίμα»

Η ιδανική θερμοκρασία για τα κατοικίδια εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως π.χ. αν πρόκειται για μεγαλόσωμο ζωάκι, σκύλος, γάτα κλπ. Τα μικρότερα κατοικίδια τείνουν να κρυώνουν γρηγορότερα. Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα που μπορούν να παραμένουν ζεστά για περισσότερο. Όταν πρόκειται να βγεις από το σπίτι, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείς ότι η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για τα κατοικίδια ζώα.

Ειδικά το καλοκαίρι, μόλις ανέβει η θερμοκρασία θα παρατηρήσεις αλλαγές στη συμπεριφορά του κατοικίδιου. Θα είναι λιγότερο ενεργητικό, θα ψάχνει μία δροσερή γωνιά για να περάσει τη μέρα, και θα ζητάει περισσότερο νερό. Καλό είναι, κατά τη διάρκεια των πιο θερμών ωρών της ημέρας να επιτρέπεις στο ζωάκι σου να βρίσκεται σε έναν κλιματιζόμενο χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, χάρη στις έξυπνες συσκευές θέρμανσης και κλιματισμού μπορείς να ελέγξεις ακόμη πιο εύκολα τη θερμοκρασία στο σπίτι. Πλέον μπορείς να χειριστείς το κλιματιστικό σου, τον αφυγραντήρα, τον καθαριστή αέρα σου από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Αρκεί να ενεργοποιήσεις το ασύρματο οικιακό σου δίκτυο. Όλες οι λειτουργίες των συσκευών θέρμανσης και κλιματισμού διαθέσιμες στο tablet ή το smartphone με ένα άγγιγμα, ακόμα κι αν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι.

 

 

Δώσε του την περιποίηση που του αξίζει

Για όσους αποκτούν κατοικίδιο για πρώτη φορά, οι ρουτίνες περιποίησης ίσως μοιάζουν κουραστικές. Όμως η σωστή φροντίδα βελτιώνει τη σχέση ιδιοκτήτη-κατοικιδίου και την κάνει ακόμα πιο ουσιαστική και ευχάριστη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι πως, όπως και ο άνθρωπος έτσι και ένα περιποιημένο ζώο έχει καλύτερη ψυχολογία.

Για να είναι πιο αποτελεσματική η φροντίδα του κατοικιδίου σου, καλό είναι να έχεις στη διάθεσή σου και τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε και το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο και να μην ξοδεύεις πολύ χρόνο. Για τις «ατίθασες» τρίχες σε κρεβάτια, καναπέδες και υφάσματα, οι σκούπες, σκούπες stick και σκουπάκια κατάλληλες για κατοικίδια μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σύμμαχός σου. Όλα τα μοντέλα είναι επαναφορτιζόμενα και φορητά, που σημαίνει ότι μπορείς να τα πάρεις σε κάθε γωνιά του σπιτιού, χωρίς να περιορίζεσαι από καλώδια, αλλά και να καθαρίζεις τις τρίχες από το πάτωμα μέχρι το αυτοκίνητο.

 

 

Για να μη χάνεις ποτέ επαφή με το κατοικίδιό σου

Τα smart tags είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατάς επαφή με το αγαπημένο σου τετράποδο. Σύνδεσέ το στο λουρί του μικρού σου φίλου και μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής για το κινητό σου, μπορείς να παρακολουθείς ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται το ζωάκι σου.

Τις ώρες που βρίσκεσαι εκτός της κατοικίας σου, ίσως να σε αγχώνει που έχεις αφήσει μόνο του το φιλαράκι σου. Έτσι, μπορείς να επενδύσεις σε μία Dogness Smart Cam Treater. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις τη συσκευή στο Wi-Fi του σπιτιού σου, να κατεβάσεις την ειδική εφαρμογή και να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να ξεκινήσει η διασκεδαστική αλληλεπίδραση, χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες του λιχουδιές. Χάρη στην ενσωματωμένη 165° full HD κάμερα, θα σου λυθεί η απορία για το τι μπορεί να κάνει ο τετράποδος φίλος σου, μόνος του στο σπίτι, ακόμη και τη νύχτα και παράλληλα με το ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο, έχεις τη δυνατότητα να του μιλήσεις, να τον ηρεμήσεις και να τον ακούσεις.

Για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, μπορείς να αξιοποιήσεις μία κάμερα όπως η D-Link DCS-2800LH EU Mydlink Pro Wire-Free IP Camera με ανάλυση Full HD 1080p, νυχτερινή όραση, προηγμένη ανίχνευση κίνησης PIR και αμφίδρομο ήχο, επικοινωνεί με τις συσκευές σου για ολοκληρωμένη ασφάλεια, ενώ στέλνει push notifications στο κινητό σου για να γνωρίζεις τα πάντα.

 

 

Φρόντισε για την ψυχαγωγία του

Το παιχνίδι είναι ο τρόπος που όλα τα θηλαστικά μαθαίνουν τα πάντα για την επιβίωση και την κοινωνικοποίησή τους, ενώ είναι απαραίτητο και για τη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης. Ανάλογα με το κατοικίδιο που έχεις και την ηλικία του, θα χρειαστεί να προμηθευτείς για αρχή, διάφορα αντικείμενα για να μασουλάει και να κυνηγάει, γιατί αλλιώς θα την πληρώσουν τα έπιπλα και τα αγαπημένα σου παπούτσια.

Καλό είναι να προσπαθείς να βρίσκεις χρόνο να παίζεις ο ίδιος με το κατοικίδιό σου. Γιατί σε εκείνες τις στιγμές θα χτίσεις τον πιο στενό δεσμό μαζί του. Για τις ώρες που θα είσαστε χωριστά, καλό θα είναι τα αντικείμενα και τα παιχνίδια του να είναι εύκολα προσβάσιμα ώστε να αλληλεπιδράει όσο το δυνατόν λιγότερο με τα δικά σου πράγματα.

Η ιδέα να αποκτήσει κανείς έναν τετράποδο φίλο φέρνει πάντα χαμόγελα, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Ωστόσο, μαζί με τα παιχνίδια, τα χάδια και τη συντροφιά που προσφέρει ένα κατοικίδιο, έρχεται και η ευθύνη, για τη σωστή φροντίδα και περιποίησή του. Έτσι, ο καλύτερός σου φίλος θα είναι πάντα ευτυχισμένος, υγιής και ενθουσιώδης.

Μπορείς να δεις ακόμη