Κάνει ζέστη; Κλείσε τα παράθυρα και άνοιξε το κλιματιστικό

by Zikou Stella

Το κλίμα αποτελεί ένα μείζον θέμα, το οποίο ταλανίζει τον ελληνικό χώρο, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα. Οι χώρες της Μεσογείου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα αποτελούν hotspot της κλιματικής κρίσης και υπάρχουν ήδη κάποιες επιστημονικές εκτιμήσεις ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αρκετά θερμό.

Μπήκαμε λοιπόν και επίσημα στο καλοκαίρι. Είτε το περάσεις στο σπίτι ή στο εξοχικό ή εξερευνώντας τις ομορφιές της χώρας μας με το τροχόσπιτό σου, ένα είναι σίγουρο: Θα χρειαστείς τον κατάλληλο σύμμαχο για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Με ένα σύγχρονο, αλλά προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου, κλιματιστικό θα ξενοιάσεις, απολαμβάνοντας την άνεση του σπιτιού σου και παράλληλα θα εξοικονομήσεις χρήματα.

 

 

Καθαρός αέρας και δροσιά στον χώρο σου

Πολύ σημαντικό για ένα υγιεινό και δροσερό κλίμα στο σπίτι ή το εξοχικό είναι το φίλτρο αέρα (π.χ. το Cold Catalyst, Negative Ion, Nano Filter, HEPA κ.α.) το οποίο θα αναλάβει να αιχμαλωτίσει αιωρούμενα σωματίδια, βακτήρια, δυσάρεστες οσμές και κάθε λογής αλλεργιογόνο, δημιουργώντας πιο υγιεινές συνθήκες. Η ατμόσφαιρα θα είναι πιο δροσερή και καθαρή και θα το αισθανθείς αμέσως. Επιπρόσθετα, πρέπει να φροντίζεις να διατηρείς την ιδανική θερμοκρασία που σου ταιριάζει. Από το διαμέρισμά σου, που περιστοιχίζεται από άλλες τσιμεντένιες πολυκατοικίες της πόλης, έως και το εξοχικό στο χωριό/νησί, ανάλογα με το μικροκλίμα της περιοχής όπου βρίσκεται.

 

 

Άνεση στον ύπνο και στις καθημερινές δραστηριότητες

Μία καθαρή και ανανεωμένη ατμόσφαιρα σε ξεκουράζει και σου δίνει motivation. Ένας καλός ύπνος που συνδυάζεται με ιδανικές κλιματικές συνθήκες σε ανανεώνει και σου προσφέρει ευεξία για όλη την ημέρα, ενώ οι δραστηριότητες εντός σπιτιού, είτε μιλάμε για γυμναστική ή για δουλειές καθαριότητας, γίνονται πολύ πιο εύκολα χωρίς την ανυπόφορη ζέστη που προκαλεί δυσφορία.

 

 

Οικονομία και προστασία του περιβάλλοντος

Τα multi-split είναι κλιματιστικά που περιλαμβάνουν μία εξωτερική μονάδα, με τη διαφορά ότι πλαισιώνεται από δύο ή και περισσότερες εσωτερικές. Έτσι έχεις ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη του χώρου και οι μπαλκονόπορτες θα μένουν ερμητικά κλειστές. Με το δροσερό πέπλο που θα απλώνεται στα δωμάτια διατηρείς την θερμοκρασία που θες κι έτσι δεν χρειάζεται να ανοίγεις τα παράθυρα ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα. Κρατάς την δροσιά, χωρίς απώλειες ενέργειας και φυσικά εξοστρακίζεις τα ενοχλητικά κουνούπια που κάνουν όλων μας την ζωή δύσκολη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα σύγχρονα κλιματιστικά φέρουν ενσωματωμένη την τεχνολογία inverter που αφορά αμιγώς τον σχεδιασμό του συμπιεστή. Η ταχύτητα ρυθμίζεται από μια σειρά μικροεπεξεργαστών έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή θερμοκρασία χωρίς σπατάλη ενέργειας. Κλιματιστικά με AI προσφέρoυν επίσης μία εξατομικευμένη εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου. Mε τα πλέον σύγχρονα ενεργειακής κλάσης A+++ (από 9.000-12.000 Btu/h) κάνεις καλό στην τσέπη σου και φυσικά στο περιβάλλον.

 

 

Ευκολία στον χειρισμό

Τέλος, με το wi-fi μπορείς να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή το κλιματιστικό σου, απ’όπου κι αν βρίσκεσαι, όπως για παράδειγμα να το ενεργοποιήσεις πριν φύγεις από τη δουλειά σου και να απολαύσεις ένα τέλειο περιβάλλον μόλις μπεις στο σπίτι. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να κάθεσαι στον καναπέ και το κοντρόλ να βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά. Δεν χρειάζεται κόπος, καθώς από το κινητό σου ρυθμίζεις τα πάντα, χωρίς να κάνεις βήμα.

Το καλοκαίρι, λοιπόν, αποτελεί την ωραιότερη εποχή του χρόνου, ωστόσο πολύ εύκολα μπορεί να γίνει κουραστικό ως και ανυπόφορο. Με την επιλογή του ενδεδειγμένου κλιματιστικού, θα το απολαύσεις ξεκούραστα, υγιεινά και φυσικά χωρίς να σκέφτεσαι συνεχώς την κατανάλωση ρεύματος.

 

Είσαι στην Κύπρο; Βρες όλα τα κλιματιστικά που θα κάνουν το καλοκαίρι σου πιο δροσερό εδώ.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη