Καταπολέμησε τον καύσωνα με τις κατάλληλες συσκευές

Φτάσαμε στις μέρες που ο καύσωνας μας χτυπάει καθημερινά την πόρτα. Για να αντιμετωπίσεις τη θερμοκρασία που χτυπάει κόκκινο είναι λογικό να αναζητάς δροσιά και άνεση με κάποιον οικονομικό τρόπο. Διάβασε παρακάτω πώς ο Κωτσόβολος μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη μέσα στο καυτό καλοκαίρι.

 

Δροσίσου οικονομικά με ένα κλιματιστικό νέας γενιάς

Τα κλιματιστικά νέας γενιάς δεν σου προσφέρουν απλά μια ευχάριστη θερμοκρασία στον χώρο, αλλά κάνουν πολλά περισσότερα. Δημιουργούν μια υγιεινή ατμόσφαιρα αφού με τα ειδικά φίλτρα που διαθέτουν καθαρίζουν τον αέρα από ακάρεα σκόνης και παθογόνους μικροοργανισμούς. Ακόμα, τα έξυπνα κλιματιστικά κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη με απομακρυσμένες λειτουργίες έναρξης/παύσης λειτουργίας και smart λειτουργίες ανίχνευσης προσώπων στον κλιματιζόμενο χώρο, ώστε να προσαρμόζουν αυτόματα τη λειτουργία τους.

 

Ευχάριστη ατμόσφαιρα που…μεταφέρεται

Το air cooler είναι η μια συσκευή που κυριολεκτικά θα βολευτείς. Δροσίζει την ατμόσφαιρα του χώρου σου και μπορείς να το μεταφέρεις από δωμάτιο σε δωμάτιο ή από το σπίτι στο εξοχικό σου, καθώς δεν χρειάζεται εγκατάσταση, ενώ διαθέτει ροδάκια για εύκολη μετακίνηση. Διαθέτει φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα από σωματίδια και οσμές και διατηρεί ένα υγιεινό επίπεδο υγρασίας στον χώρο σου.

 

Αναζωογονητικό αεράκι

Οι ανεμιστήρες μπορούν να προσφέρουν δροσιά στις καυτές καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες με υγιεινό τρόπο και με μηδαμινό κόστος. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε επιτραπέζιους, επιδαπέδιους, επιτοίχιους ή ανεμιστήρες οροφής. Οι επιτραπέζιοι και οι επιδαπέδιοι, είναι φορητοί. Μεταφέρονται από χώρο σε χώρο και έτσι με μία συσκευή μπορείς να δροσίζεις μόνο τον χώρο που βρίσκεσαι.  Οι επιτοίχιοι συνήθως προτιμώνται στους επαγγελματικούς χώρους και κάποιοι διαθέτουν λειτουργία υδρονέφωσης για να δροσίζουν ακόμα περισσότερο  την ατμόσφαιρα. Τέλος, οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν μια μόνιμη και πολύ αποτελεσματική λύση μιας που εκτός από το αναζωογονητικό αεράκι που δημιουργούν, σπρώχνουν τον θερμό αέρα προς τα πάνω, διατηρώντας δροσερό το πιο χαμηλό επίπεδο στο οποίο ζεις και κινείσαι.

 

 

Τέλος στην αποπνικτική ατμόσφαιρα

Το καλοκαίρι η περίσσεια υγρασία στον χώρο δημιουργεί μια δυσάρεστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα που δυσκολεύει κάθε δραστηριότητα. Γι’ αυτό η χρήση ενός αφυγραντήρα είναι απαραίτητη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν μάλιστα ο αφυγραντήρας με τα ειδικά φίλτρα που διαθέτει καθαρίζει την ατμόσφαιρα από αιωρούμενα σωματίδια καθιστώντας τον αέρα που αναπνέεις πιο υγιεινό, το όφελος είναι διπλό.

 

Παγωτό από… σπίτι

Δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς παγωτό.  Ενώ οι συσκευές κλιματισμού σε δροσίζουν απ’ έξω, μια παγωτομηχανή έρχεται να σε δροσίσει και από μέσα, αφού θα μπορείς εύκολα και γρήγορα να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό. Παρασκευάζοντας το παγωτό σου στο σπίτι, με τα δικά σου αγνά υλικά νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια. Παράλληλα κάνεις και οικονομία αφού κάθε φορά με ελάχιστο κόστος μπορείς να παρασκευάζεις έως και 1 λίτρο παγωτού.

Παγωμένος καφές από τα χεράκια σου

Για να απολαύσεις φρέντο εσπρέσο, φρέντο καπουτσίνο και τις παραλλαγές τους, δεν χρειάζεται να πας στο καφέ της γειτονιάς σου, ούτε να παραγγείλεις καφέ απ’ έξω. Μια μηχανή παρασκευής εσπρέσο θα βγάλει τον μπαρίστα που έκρυβες μέσα σου. Κάθε ώρα της ημέρας θα μπορείς να παρασκευάζεις δροσερούς καφέδες για εσένα και για την παρέα, για να τον απολαύσεις στο σπίτι ή να τον πάρεις μαζί σου στη βόλτα ή στην δουλειά.

 

Παγωμένο νερό και κρύα ροφήματα

Το καλοκαίρι συνήθως δημιουργείται πρόβλημα ανεπάρκειας χώρου στο ψυγείο. Φρούτα όπως το καρπούζι καταλαμβάνουν ολόκληρο ράφι. Τα υπολείμματα φαγητού μπαίνουν αμέσως στο ψυγείο για να μην αλλοιωθούν, ενώ το νερό οι χυμοί και τα δροσερά ροφήματα αυξάνονται και καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο χώρο. Γι’ αυτό ίσως να χρειάζεσαι ένα έξτρα μικρό ψυγείο για να τοποθετείς το νερό, τα αναψυκτικά, τις μπύρες και γενικά τα κρύα ροφήματα. Έτσι από τη μία θα εξοικονομήσεις χώρο στο κύριο ψυγείο σου και από την άλλη τοποθετώντας το μικρό ψυγείο στην αυλή ή στο μπαλκόνι σου, θα έχεις τα αγαπημένα σου ροφήματα δίπλα σου κάθε στιγμή.

 

Φτιάξε το δικό σου αγνό γιαούρτι, το πιο δροσιστικό και ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα

Είτε ως ελαφρύ γεύμα είτε ως επιδόρπιο, είτε ως πρωινό, το γιαούρτι αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες γευστικές επιλογές. Το καλοκαίρι μάλιστα που αναζητάς ελαφρά και δροσερά γεύματα, το γιαούρτι έχει την τιμητική του. Τώρα με τη βοήθεια του πολυμάγειρα Bosch MUC11W12 AutoCook μπορείς να παρασκευάζεις το δικό σου σπιτικό γιαούρτι με τα δικά σου αγνά υλικά. Επίλεξε όποιο γάλα επιθυμείς και χωρίς καθόλου κόπο θα παρασκευάζεις με σίγουρη επιτυχία γιαούρτι για εσένα και τους αγαπημένους σου. Φρέσκο, αγνό και χωρίς συντηρητικά.

 

Άφθονα παγάκια για κάθε στιγμή

Αν θέλεις να συνοδεύεις τα κρύα σου ροφήματα με άφθονα παγάκια ή αν παρασκευάζεις συχνά smoothies, γρανίτες και κοκτέιλ, αν σου αρέσει να ευχαριστείς τους καλεσμένους σου με δροσερά απεριτίφ, τότε ίσως να χρειάζεσαι μια παγομηχανή. Με μια παγομηχανή θα έχεις κάθε στιγμή έτοιμα παγάκια στο επιθυμητό μέγεθος χωρίς να θυσιάζεις πολύτιμο χώρο από την κατάψυξή σου και χωρίς να ταλαιπωρείσαι με παγοκυψέλες. Εναλλακτικά, αν εξετάζεις την αγορά ψυγείου επίλεξε ένα μοντέλο με ενσωματωμένο παγοποιό όπως το LG GTF916PZPZD.

 

Μπορείς να δεις ακόμη