Cyberpunk 2077: Έξι facts που πρέπει να γνωρίζεις

To νέο πόνημα της CD Projekt Red, Cyberpunk 2077, έχει ήδη καταφέρει να γίνει το πιο αναμενόμενο παιχνίδι της χρονιάς, πριν καν ανακοινωθεί ότι η κυκλοφορία του θα καθυστερήσει για δεύτερη φορά. Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έναν τεράστιο ανοιχτό φουτουριστικό κόσμο, γεμάτο με πρωτότυπα όπλα και άπειρες δυνατότητες προσαρμογής χαρακτήρων. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Παρακάτω, ακολουθούν οι έξι πιο σημαντικές πτυχές του παιχνιδιού που πρέπει να γνωρίζεις, πριν «βυθιστείς» στον απέραντο κόσμο του.

 

1. Απεριόριστη ελευθερία

Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζαμε ότι το Cyberpunk 2077 πρόκειται να θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την οπτική, την πολυπλοκότητα και το μέγεθος. Οι προγραμματιστές της CD Projekt αναφέρουν ότι οι βελτιώσεις σε επίπεδο σχεδιασμού είναι ακόμη μεγαλύτερες σε σχέση με το Witcher 3. Συγκεκριμένα, οι παίκτες θα έχουν τριπλάσιο αριθμό επιλογών σε ό,τι αφορά στο πώς θα ολοκληρώσουν μια αποστολή.

Η ομάδα ανάπτυξης έχει προβλέψει κάθε πιθανή κίνηση που μπορεί να κάνει ένας παίκτης για να ολοκληρώσει μια αποστολή και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τη ροή της ιστορίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν ασύλληπτα ζωντανό κόσμο, όπου κάθε πράξη, κάθε απόφαση και επαφή του παίκτη θα μετράει. Εάν, για παράδειγμα, ο παίκτης αποφασίσει να αγοράσει ένα… χάμπουργκερ, αντί να λάβει μέρος σε μία μάχη, η αποστολή θα συνεχιστεί κανονικά. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα υπάρχουν και πιο χιουμοριστικές αποστολές, δίνοντας έτσι χώρο για περισσότερη χαλάρωση.

 

2. Ακόμα πιο ρεαλιστικοί NPCs

Όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί και στα πιο πρόσφατα gameplay videos του παιχνιδιού, οι non playable characters (NPCs) δεν θα έχουν «διακοσμητικό» ρόλο, όπως συνήθως συμβαίνει στους περισσότερους αντίστοιχους τίτλους. Στο Cyberpunk 2077, περισσότεροι από 1000 NPCs θα έχουν τη δική τους συμπεριφορά, εφαρμόζοντας σε καθημερινή βάση μια διαφορετική ημερήσια ρουτίνα. Θα δρουν ανεξάρτητα μέσα στο παιχνίδι, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τον παίκτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ρεαλιστικότερη εμπειρία παιχνιδιού.

 

3. Ένας άναρχος κόσμος

Όλα τα παραπάνω, δίνουν ακόμη περισσότερη ελευθερία και στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι αναζητήσεις μέσα στον κόσμο του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, ο παίκτης μπορεί να μιλήσει με όσους περισσότερους ανθρώπους επιθυμεί, ή να εξερευνήσει ελεύθερα τον χάρτη χωρίς περιορισμούς ενώ είναι ακόμα ενεργή μία αποστολή.

 

 

4. Βελτιωμένο σύστημα μάχης

Σύμφωνα με τη CD Projekt Red, το σύστημα μάχης σώμα με σώμα, όπως φαίνεται στο περσινό E3 trailer, δεν ήταν τόσο καλό όσο ήθελαν. Από τότε, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μοιάζει πολύ με το σύστημα μάχης του The Witcher 3, χαρακτηριστικό για το οποίο έλαβε πολλούς επαίνους η ομάδα ανάπτυξης. Να σημειωθεί πως έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα περιλαμβάνονται μηχανισμοί μάχης όπως blocking, parrying και όπλα όπως Katanas και Mantis Blades.

 

5. Cybernetic βελτιστοποιήσεις

Όπως με το Witcher sight, στα Witcher 3 DLCs, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τις ικανότητες του χαρακτήρα τους μέσω του cyberware, μια κυβερνητική τεχνολογία που μοσχεύεται μόνιμα στο νευρικό σύστημα του ήρωα. Έτσι, κατά τη διάρκεια των αποστολών οι παίκτες θα μπορούν να προσαρμόσουν τις ικανότητές του μισθοφόρου τους και τον τρόπο παιχνιδιού.

 

6. Next Gen Cyberpunk 2077

Η CD Projekt έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι όσοι αγοράσουν το Cyberpunk 2077 στα Xbox One και PS4 θα μπορούν επίσης να το παίξουν εντελώς δωρεάν με βελτιωμένα γραφικά, στα Xbox Series X και PlayStation 5. Η βελτιωμένη έκδοση του παιχνιδιού αναμένεται να διατεθεί μετά το λανσάρισμα των next gen κονσολών, κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

 

 

Η κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 έχει προγραμματιστεί για τις 19 Νοεμβρίου 2020, σε εκδόσεις για Xbox One, PlayStation 4 και Windows PC. Στο μεταξύ, όσοι εξετάζουν την αγορά νέας κονσόλας, υπάρχει κι η πανέμορφη συλλεκτική κονσόλα Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition, που είναι «ντυμένη» στα χρώματα του παιχνιδιού και συνοδεύεται από το ασύρματο χειριστήριο Cyberpunk 2077 Limited Edition controller.

 

Μπορείς να δεις ακόμη