Καταψύκτης μπαούλο: Πες αντίο στη συχνή επίσκεψη στο super market

by Aggeliki Tsoukana

 

Σίγουρα δεν είναι λίγοι αυτοί που η καθημερινή επίσκεψη στο super market τους δημιουργεί πονοκέφαλο. Λίγο η ζεστασιά του σπιτιού, λίγο η κίνηση και το δύσκολο παρκάρισμα, λίγο η ακρίβεια…Και στο κάτω κάτω ποιος θέλει να πάει στο super market μόνο για ένα προϊόν; Πραγματικά κανείς!

Άλλωστε το ένα φέρνει το άλλο και όλο θυμάσαι να πάρεις και κάτι που σου τελείωσε και όταν φτάνει η ώρα ο ταμίας να σου ανακοινώσει τον λογαριασμό σαστίζεις. Ε, λοιπόν υπάρχει λύση. Απόφυγε τις τόσο τακτικές επισκέψεις στο super market ή ακόμη και στο mini market της γειτονιάς και προφύλαξε τόσο το πορτοφόλι σου όσο και τον εαυτό σου από τις άσκοπες μετακινήσεις.

Τώρα βέβαια θα αναρωτιέσαι πως θα γίνει αυτό αφού ο χώρος σου δεν επαρκεί για να αποθηκεύεις τρόφιμα. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να λύσει ο καταψύκτης μπαούλο που σου προτείνουμε. Εύκολος στη χρήση, αθόρυβος, με δυνατότητα μετακίνησης και αντοχή ακόμη και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

 

Αμέτρητα πλεονεκτήματα σε προνομιακές τιμές

Όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, σχεδόν καμιά κατάψυξη δεν χωράει την ποσότητα των τροφίμων που επιθυμούμε και αν τα στριμώξεις σίγουρα κάτι θα πάει λάθος στην ψύξη τους. Αποτέλεσμα αυτού, το προϊόν να χαλάσει πιο εύκολα.

Οι καταψύκτες μπαούλα όμως, υπόσχονται τέλεια κατάψυξη των τροφίμων ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν και πολλά ακόμη πλεονεκτήματα. Επενδύοντας σε μια τέτοια συσκευή θα δεις πως θα κάνεις γρήγορα απόσβεση των χρημάτων σου, σε συνδυασμό πάντα με τα άσκοπα μικροέξοδα του super market. Μπορείς να τον αποθηκεύσεις στο μπαλκόνι, σε κάποιο δωμάτιο ακόμη και στην αποθήκη του σπιτιού σου. Ακόμη και αν βρίσκεται σε περιβάλλον με υγρασία η λειτουργία του δεν πρόκειται να επηρεαστεί και τα τρόφιμα θα παραμείνουν αναλλοίωτα.

Η ‘‘συνταγή’’ είναι απλή λοιπόν. Κάνεις μια αλλά καλή επίσκεψη τον μήνα ή ακόμη και το δίμηνο, στον μανάβη, στον κρεοπώλη ή και στο super market, αγοράζεις όλα όσα σου χρειάζονται για να καλύψεις τις ανάγκες σου σε τρόφιμα και επιστρέφεις σπίτι.

Αφού ολοκλήρωσες το βήμα 1 ας περάσουμε στο επόμενο. Ξεχωρίζεις όσα αγόρασες ανάλογα με το είδους τους και αν το θέλεις τα μεταφέρεις σε μικρότερα σακουλάκια για περισσότερη οικονομία χώρου. Αν το καλοσκεφτείς μπορείς ακόμη και να αποφασίσεις το εβδομαδιαίο σου διατροφικό πρόγραμμα και να το χωρίσεις σε σακουλάκια ανάλογα με την ημέρα. Έτσι θα γλιτώσεις και χρόνο αφού το φαγητό σου θα έχει προκαθοριστεί αλλά θα απαλλαγείς ταυτόχρονα από τη σκέψη του ‘‘τι να μαγειρέψω’’ σήμερα. Αφού ξεχώρισες τα τρόφιμα, τοποθέτησε τα στον καταψύκτη σου, ρύθμισε τη θερμοκρασία που θέλεις να ψύχονται και όλα έτοιμα.

 

 

Επίλεξε τον σωστό καταψύκτη που καλύπτει τις ανάγκες σου

 Η αγορά κάθε προϊόντος συνδυάζεται πάντα με την ακόλουθη σκέψη: ‘‘Ποιο από όλα να αγοράσω ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου και να με συμφέρει;’’. Και επειδή το ξέρουμε αυτό, πριν κάνεις τη δική σου έρευνα αγοράς ρίξε μια ματιά στη συνέχεια και δες μέσα από τί έχεις να επιλέξεις.

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου είναι αν χρειάζεσαι απλά έναν καταψύκτη ή έναν καταψύκτη με διπλή λειτουργία που πέρα της κλασικής μπορεί να λειτουργήσει και ως ψυγείο για τη συντήρηση των τροφίμων σου. Αν το ψυγείο στην κουζίνα ασφυκτιά καθώς το έχεις υπερφορτώσει τότε ίσως θα πρέπει να πας στη λύση της διπλής λειτουργίας.

Στον νέο σου καταψύκτη έχεις αποκλειστικά εσύ τον έλεγχο των κινήσεων καθώς μέσα από την οθόνη led που υπάρχει πάνω στη χειρολαβή μπορείς εύκολα και γρήγορα να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία που θέλεις να έχει ο καταψύκτης σου ανάλογα πάντα βέβαια και με τα τρόφιμα που έχεις βάλει. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας μπορεί να κυμανθεί από -26ο C έως -4ο C και από 0ο C έως 10οC. Ο καταψύκτης διαθέτει επιπλέον εσωτερικό φωτισμό για τις βραδινές λιγούρες αλλά και για την περίπτωση που η αποθήκευση του έχει γίνει σε μη φωτεινό χώρο. Έτσι δεν έχεις καμία πιθανότητα να μπερδέψεις τα τρόφιμα σου. Στους περισσότερους τα τοιχώματα είναι αλουμινίου και η χωρητικότητα τους πραγματικά πολύ μεγάλη.

Τεράστια ευκολία αποτελούν τα ροδάκια τύπου roller που διαθέτουν μερικοί καταψύκτες καθώς μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού και όχι μόνο. Είναι στο χέρι σου επίσης αν θέλεις να επιλέξεις καταψύκτη με καλάθι αποθήκευσης ή συρτάρια ή ακόμη και τα δυο μαζί!

Η πλειοψηφία αυτών υπόσχεται ταχεία κατάψυξη και χωρίς υπερβολές λύνει τα χέρια σε όλους όσους τους χρησιμοποιούν. Και επειδή η περίπτωση βλάβης κατά το διάστημα της απουσίας μας είναι πάντα πιθανή, επίλεξε τον καταψύκτη που διατηρεί έως και 28 ώρες τα τρόφιμα αναλλοίωτα χωρίς να έχουν πάθει το παραμικρό.

Διάλεξε το προϊόν που σου ταιριάζει και ταυτόχρονα λάβε υπόψιν σου την τεχνολογία Low Frost για γρήγορη και αποτελεσματική απόψυξη χωρίς καμία απολύτως ταλαιπωρία. Μην ξεχάσεις τη λειτουργία Fast Freezing η οποία προσφέρει ταχύτερη αρχική ψύξη των νωπών τροφών, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη διατήρηση των βιταμινών και των άλλων θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Και μην ανησυχείς για την απώλεια της ψύξης όταν τον ανοίγεις γιατί χάρη στο γυάλινο συρόμενο πορτάκι μπορείς να ελέγχεις το περιεχόμενο του καταψύκτη σου χωρίς απώλεια ψύξης. Και αφού βρεις τα τρόφιμα που χρειάζεσαι, αφαίρεσε τα σέρνοντας το αντίστοιχο πορτάκι. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεις σημαντικά κάθε απώλεια.

Μην αργείς και θα καταλάβεις τι έχανες τόσο καιρό. Απάλλαξε τον εαυτό σου από περιττές μετακινήσεις και χάσιμο χρόνου. Αποθήκευσε τα αγαπημένα σου προϊόντα και εξασφάλισέ τους τεράστια διάρκεια ζωής. Απόλαυσε τις ευκολίες που σου προσφέρει απλόχερα η τεχνολογία γιατί το μόνο που θέλει πραγματικά είναι να γίνει σύμμαχος σου.

Μην ξεχάσεις να εξετάσεις όλες τις επιλογές σου και μην απορρίψεις το ενδεχόμενο της διπλής λειτουργίας που σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμη. Αν τα βάλεις κάτω θα δεις πως τα πλεονεκτήματα είναι πολλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας με το μέρος σου.

Μπορείς να δεις ακόμη