Καθαρά Δευτέρα μετά μουσικής!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

 

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρίσκεται προ των πυλών και είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις πολύτιμο χρόνο με τους αγαπημένους σου και να χαρείτε την αργία. Στην ύπαιθρο ή στο σπίτι, γιορτάζουμε τα Κούλουμα με γευστικά εδέσματα, καλή παρέα και πολλή μουσική!

Βάλτε στο κέντρο της παρέας ένα ασύρματο ηχείο και «στείλε» εκεί τη μουσική σου, χωρίς καλώδια, συνδέσεις, αποσυνδέσεις και άλλα θέματα. Φόρα τα ακουστικά σου ή πάρε μαζί ένα Bluetooth ηχείο καθώς ταξιδεύεις και εξερευνάς, βάλε μουσική σε κάθε γωνιά του σπιτιού χωρίς να χρειάζεσαι δεκάδες μέτρα καλωδίου, ή πολλαπλά ηχοσυστήματα.

Σε κάθε περίπτωση αξίζεις την καλύτερη ποιότητα ήχου, και οι επιλογές είναι πολλές!

 

 

Απογείωσε τη διασκέδασή σου

Καλό φαγητό, παραδοσιακή μουσική, διασκέδαση και χορός. Και μάλιστα χωρίς την αγγαρεία του βγάλε-τράβα-καλώδια-ηχεία. Τα ηχεία Bluetooth ξεχωρίζουν για την ευκολία στη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις το Bluetooth στη συσκευή σου, ακολουθείς 2-3 βήματα για να ολοκληρωθεί η ζεύξη με το κινητό ή το tablet σου και είναι έτοιμο να παίξει τα αγαπημένα σου μουσικά κομμάτια. Πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς να ρυθμίσεις ηχεία και ηχοσυστήματα.

Απλά φτιάξε μια playlist στο κινητό με όποια τραγούδια αρέσουν στην παρέα και άφησέ το να “παίζει” για ώρες. Εναλλακτικά, ορισμένα μοντέλα, όπως το Marshall Stanmore II White Bluetooth Ηχείο, σου επιτρέπουν να συνδέσεις δύο συσκευές ταυτόχρονα. Μαζί με ένα φίλο σου μπορείς να στέλνεις μουσική εναλλάξ στο ηχείο. Μια συγκέντρωση είναι πάντα περισσότερο απολαυστική όταν μπορούν όλοι να παίξουν τη μουσική τους.

 

Μουσική σε όλο το σπίτι

Αν χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο, αλλά και τη δυνατότητα να επιλέγεις να παίξεις το αγαπημένο σου τραγούδι σε ολόκληρο το σπίτι ή ακόμα και διαφορετικό τραγούδι για κάθε δωμάτιο, μπορείς να συνδυάσεις ένα μεγάλο Bluetooth ηχείο όπως το Technics Ottava S SC-C30, με ένα μικρότερο, πιο φορητό ασύρματο ηχείο, όπως το Bang & Olufsen Beoplay A1 Natural. Για παράδειγμα, το πρώτο θα έχει κεντρική θέση στο σαλόνι σου, ενώ το δεύτερο μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα άλλο, μικρότερο δωμάτιο ή και να το παίρνεις μαζί σου για τις outdoor δραστηριότητές σου, αφού είναι ανθεκτικό στις πιτσιλιές και στη σκόνη.

Όσο για την αυτονομία, μην ανησυχείς, τα περισσότερα μοντέλα υποστηρίζουν τουλάχιστον έως και 10 ώρες μουσικής αναπαραγωγής, ανάλογα την ένταση.

 

Φορητά ηχεία Bluetooth για υπαίθριες δραστηριότητες

Ένα φορητό ηχείο Bluetooth δεν είναι μόνο για χρήση μέσα στο σπίτι. Σχεδόν όλα τα φορητά ηχεία Bluetooth είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη για να μπορείς να τα μετακινείς πολύ εύκολα και να τα χρησιμοποιείς όπου θέλεις, στο πάρκο, στην παραλία, ακόμα και στη βόλτα με το ποδήλατο.

Για έναν μουσικόφιλο που αγαπά να ακούει μουσική σχεδόν οπουδήποτε, υπάρχουν φορητά ηχεία όπως το LG XBoom Go PL5 Bluetooth Ηχείο, που είναι σχεδιασμένα για διασκέδαση σε εξωτερικό χώρο. Ο κομψός και ελαφρύς σχεδιασμός τους τα καθιστά εξαιρετικά φορητά.

Υπάρχουν ακόμη και ορισμένα ηχεία Bluetooth που έρχονται με ανθεκτικό clip για να το κρεμάς στην τσάντα του γυμναστηρίου, στο backpack σου ή να το στερεώσεις με ασφάλεια οπουδήποτε και να απολαύσεις πολλές ώρες μουσικής αναπαραγωγής.

Οι τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας είναι όλες φιλικές προς το περιβάλλον, κάτι που ισχύει και για τα φορητά ηχεία Bluetooth. Οι ενεργειακές τους απαιτήσεις (μπαταρία) είναι πολύ χαμηλές, παρά το γεγονός ότι εκπέμπουν ήχο υψηλής ποιότητας. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό των φορητών ηχείων Bluetooth που τα καθιστά ιδανική λύση για υπαίθρια συντροφιά.

 

Ακουστικά για solo ακουστική εμπειρία

Τα ακουστικά προσφέρουν μία πιο προσωπική και «απομονωμένη» εμπειρία, κάτι που ίσως αναζητήσεις μέσα στο τριήμερο, ώστε να μην ενοχλήσεις τους γύρω σου! Σε αυτή την κατηγορία έχεις πολλές επιλογές τιμής, συνδεσιμότητας, απόδοσης και στιλ. Ειδικότερα, υπάρχουν τα ακουστικά in ear (ή αλλιώς ψείρες), τα οποία προσαρμόζονται άνετα μέσα στο αυτί και ελαχιστοποιούν την απώλεια ήχου. Είναι συνήθως φθηνά, ανθεκτικά και προσφέρονται μαζί με φορητές συσκευές. Από την άλλη, τα λεγόμενα on ear (ακουστικά κεφαλής) συνήθως καλύπτονται από μαξιλαράκια αφρού ή δερματίνης για μεγαλύτερη άνεση, ενώ τοποθετούνται πάνω στο αυτί προσφέροντας έτσι καλύτερη απομόνωση ήχου. Επιπρόσθετα, κάποια είναι αναδιπλούμενα, ενώ άλλα συνδυάζονται με μικρόφωνο ή πλήκτρα ελέγχου. Προφανώς, και οι δύο κατηγορίες προσφέρουν ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση (μέσω Bluetooth ή ακόμα και μέσω NFC).

 

 

Smart speakers και βοηθοί φωνής

Ο συνδυασμός των δυο μπορεί να έχει και ένα όμορφο μουσικό αποτέλεσμα, αφού θα μπορείς με φωνητικές εντολές να αναζητάς μουσική στο διαδίκτυο, να δημιουργείς μία playlist ή και να έχεις μουσική σε παραπάνω δωμάτια! Ανάλογα το μοντέλο μπορείς να το αξιοποιήσεις και με άλλες συσκευές όπως η Smart TV σου, για να ακούς μουσική από το Spotify app. Εδώ ένα soundbar μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 

Πικάπ για κούλουμα με… λαϊκές «ροκιές»

Ο δίσκος βινυλίου έχει επανέλθει και διεκδικεί δυναμικά τη θέση του στις δισκοθήκες των νέων εραστών του, που είτε δημιουργούν από την αρχή τις συλλογές τους ή συμπληρώνουν εκείνες των γονιών τους.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν οι κλασικές ροκιές, υπάρχουν και οι λαϊκές. Ό,τι κι αν αγαπάει η παρέα, με ένα πικάπ όπως το Sony Pick Up PSLX300USB θα μπορείς να «παίξεις» τα πάντα. Από τα θρυλικά 45άρια, μέχρι δίσκους Iron Maiden και Scorpions (ναι, γιατί όχι;).

Οι επιλογές για ποιοτικό ήχο σε κάθε περίσταση είναι πολλές. Μένει μονάχα να επιλέξεις τι σε εξυπηρετεί καλύτερα, και φρόντισε να απολαύσεις το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με πολύ ήχο, κέφι και μουσική. Καλή διασκέδαση!

Μπορείς να δεις ακόμη