Τα απαραίτητα gadgets για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν ήδη κανονίσει για τις μίνι-διακοπές τους, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, τότε πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα και σε ό,τι αφορά στον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα πάρεις μαζί σου. Στη λίστα που ακολουθεί μπορείς να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι ώστε τίποτα να μη χαλάσει το κέφι σου!

 

 

Άθληση και διασκέδαση στη φύση με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι το τέλειο μέσο για μερικές μέρες εξόρμησης μακριά από την πόλη και τη χαοτική ζωή που τη συνοδεύει.

Τα συστήματα υποβοήθησης με ρυθμιζόμενο βαθμό δίνουν στον αναβάτη τη δυσκολία που επιθυμεί τη στιγμή που την επιθυμεί ώστε να μπορέσει να απολαύσει το περιβάλλον αλλά και να αθληθεί ταυτόχρονα. Τα αναδιπλούμενα μοντέλα είναι ιδανικά για σένα που θέλεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να το παίρνεις μαζί σου παντού, χωρίς να θυσιάσεις την άνεση, το στυλ και την κομψότητα. Θα απολαμβάνεις τις βόλτες στην εξοχή, στην πόλη, χωρίς να κουράζεσαι.

 

 

Κατάγραψε το πέταγμα του χαρταετού με μία action cam

Μπορεί να έχεις κάποια τυπική βιντεοκάμερα με την οποία τραβάς τα γενέθλια και τις σχολικές γιορτές των παιδιών, αλλά αν είσαι λίγο περιπετειώδης τύπος, τότε μάλλον χρειάζεσαι μια action cam. Αλλιώς, πώς θα καταγράψεις τις προσπάθειες της παρέας για να «σηκωθεί» ο χαρταετός, ή μια εκπληκτική βόλτα με το ποδήλατο;

Ενδεικτικά, η νεότερη κάμερα GoPro HERO10 Black διαθέτει μπροστινή οθόνη για να είσαι σίγουρος πως όλη η παρέα βρίσκεται μέσα στο πλάνο. Η άμεση σύνδεση με το κινητό τηλέφωνο κάνει την αποστολή και την κοινοποίηση φωτογραφιών παιχνιδάκι και σε δευτερόλεπτα, όλη η δράση «ανεβαίνει» στα social media για να χαρούν μαζί σας και οι φίλοι σας.

 

Compact φωτογραφική μηχανή για να ξεδιπλώσεις τη δημιουργικότητά σου

Αν το βίντεο δε σε «συγκινεί», αλλά λατρεύεις τη φωτογραφία, υπάρχουν μηχανές compact που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και απαίτηση. Θα συναντήσεις, από οικονομικές αδιάβροχες μηχανές, μέχρι high-end μοντέλα. Προσφέρουν υψηλότερη ανάλυση και σου επιτρέπουν να τραβάς φωτογραφίες και βίντεο που είσαι περήφανος όταν τις δείχνεις σε άλλους.

Αν διαθέτεις ήδη κάποια μηχανή compact ή DSLR, έλεγξε αν υπάρχουν ειδικές θήκες για τη συγκεκριμένη μηχανή που εξασφαλίζουν την προστασία της από τις πιθανές φθορές και κάθε είδους «κακουχία».

 

 

Κούλουμα μετά μουσικής

Μπορεί να πήρες το smartphone ή το tablet με όλα τα αγαπημένα τραγούδια της παρέας, αλλά σίγουρα θα χρειαστείς περισσότερη ένταση. Η καλύτερη λύση είναι τα ηχεία Bluetooth.

Είναι πολύ ελαφριά και έχουν μικρό μέγεθος ώστε να μπορείς εύκολα να τα πάρεις μαζί σου τόσο στο ταξίδι, όσο και στο πικνίκ. Η σύνδεσή τους με το κινητό ή το tablet γίνεται μέσω Bluetooth οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς για καλώδια. Και με μπαταρία που σου δίνει αυτονομία έως και 25 ώρες, τίποτα δε μπορεί να σταματήσει τη μουσική σου.

 

 

Με «συντροφιά» ένα smartwatch

Τα Activity trackers και τα smartwatches, προσφέρουν πολλές ευκολίες. Αρχικά, μπορούν να σε ειδοποιούν για εισερχόμενες ή αναπάντητες κλήσεις. Όποτε μπορείς να έχεις το τηλέφωνό σου μέσα στην τσάντα ή στο σακίδιό σου. Θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις για εισερχόμενα e-mail, αλλά και ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα.

Στη δεύτερη χρήση του, ως activity tracker, ένα smartband μπορεί να μετρήσει τα βήματα που έκανες, την απόσταση που διένυσες και τις θερμίδες που κατανάλωσες σε ένα περίπατο. Μπορείς, επίσης, να το αξιοποιήσεις και για τον έλεγχο της μουσικής που αναπαράγεται από ένα tablet ή smartphone. Έτσι, δε χρειάζεται να πλησιάσεις τη συσκευή σου για να παίξεις το επόμενο ή το προηγούμενο τραγούδι ανάλογα με τα κέφια της παρέας.

Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας, θέλεις να εξερευνήσεις νέες περιοχές, ή και να κάνεις πεζοπορία, θα χρειαστείς ένα smartwatch που θα σου παρέχει ακριβές GPS για να βρίσκεις εύκολα τον δρόμο σου, αλλά και υψηλή αυτονομία για να μην ξεμένεις από μπαταρία.

 

Smart tags για να μη χάνεις τα πράγματά σου

smart tags είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθείς που βρίσκονται τα πράγματα σου, ή το κατοικίδιό σου. Σύνδεσε το είτε στα κλειδιά σου, είτε τοποθέτησέ το στο σακίδιο ή την τσάντα σου και μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής για το κινητό σου, μπορείς να παρακολουθείς τις ηλεκτρονικές συσκευές σου, πολύτιμα αντικείμενα ή και ακόμα να παρακολουθείς τους φίλους και την οικογένειά σου.

Τo Air Tag είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην κατηγορία. Όταν έχεις ξεχάσει κάτι πολύ μακριά, όπως στην παραλία, το δίκτυο Find My -με εκατομμύρια συσκευές iPhone, iPad και Mac σε όλο τον κόσμο- σε βοηθούν στον εντοπισμό του AirTag σου. Και μην ανησυχείς καθόλου, έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει τα δεδομένα σου σε κάθε βήμα.

 

Πάντα ένας αποστειρωτής στην τσάντα σου

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, κατανοείς την αξία της καθαριότητας και της αποστείρωσης των επιφανειών με τις οποίες έρχεσαι σε επαφή.

Η νέα τεχνολογία αποστείρωσης επιφανειών με UVC ακτίνες είναι το τέλειο gadget για ταξίδια μικρών αποστάσεων προς προορισμούς που δεν έχουμε τη δυνατότητα να καθαρίσουμε εξονυχιστικά με τους παραδοσιακούς τρόπους. Μια συσκευή αποστείρωσης UVC κάνει χρήση του υπεριώδους φάσματος και εξολοθρεύει γρήγορα και εύκολα περισσότερο από το 99% των μικροβίων.

Έτσι, είτε όπου κι αν αποφασίσεις να περάσεις το τριήμερό της Καθαράς Δευτέρας, η φορητότητα και η ευκολία χρήσης ενός UVC αποστειρωτή θα φανεί πέρα για πέρα χρήσιμη. Τηλεχειριστήρια, χρήματα, χερούλια ακόμα και κρεβάτια, είναι εστίες μικροβίων που αν και αόρατα στο μάτι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες. Ο γρηγορότερος τρόπος αποστείρωσης κάθε επιφάνειας άλλαξε και η τεχνολογία είναι με το μέρος σου για να προστατεύσεις εσένα και την οικογένεια σου από κάθε αόρατο κίνδυνο.

Εξίσου απαραίτητα είναι και τα αντισηπτικά χεριών. Ειδικά όταν βρίσκεσαι διαρκώς εν κινήσει, και δεν έχεις πρόσβαση σε WC για να πλύνεις σχολαστικά τα χέρια σου.

 

 

Μία «τράπεζα ρεύματος» μαζί σου

Τα powerbanks είναι φορητές μπαταρίες οπότε, με τόσες συσκευές μαζί σου, καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους. Είναι πολύ ελαφριά για να τα μεταφέρεις εύκολα και μπορούν να φορτίσουν πλήθος συσκευών, όπως smartphones, tablets, συσκευές GPS, ακόμα και φορητά ηχεία. Φυσικά, η αυτονομία (συνολικά, για όσες φορτίσεις μπορεί να παρέχει) εξαρτάται τόσο από το powerbank, όσο και από τη συσκευή που θα φορτίσει, ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας USB.

Ασφαλώς, η λίστα μας θα μπορούσε να μην έχει τέλος. Όμως, με τα παραπάνω θα είσαι έτοιμος για κάθε περίσταση. Φόρτωσε λοιπόν τον σάκο σου με τις απαραίτητες συσκευές τεχνολογίας και οπλίσου με κέφι. Καλά κούλουμα!

Μπορείς να δεις ακόμη