Αναλυτικά όλες οι ανακοινώσεις της Huawei από τη Βιέννη

by Aggeliki Tsoukana

 

Η δυναμική επαναφορά της Ηuawei στην αγορά της Ευρώπης έκανε αίσθηση. Τα 4 νέα προϊόντα που λάνσαρε κερδίζουν κατευθείαν το αγοραστικό κοινό με την πολύ όμορφη και κομψή χαρακτηριστική σχεδίαση της εταιρείας, να συνδυάζεται αψογά με λειτουργίες που θα διευκολύνουν και θα κάνουν καλύτερη κάθε πτυχή της ζωής σου. Τα προϊόντα αυτά είναι το Huawei nova 9, το Huawei Μatebook 14s, το Huawei Watch GT 3 και τα Huawei FreeBuds Lipstick.

 

 

Huawei nova 9

Ένα smartphone που ήρθε για να μείνει, παρουσιάστηκε από τη Huawei στη Βιέννη αφού πρόκειται για μια συσκευή που συνδυάζει άριστα το μοντέρνο design με κάμερα απίστευτων δυνατοτήτων καθώς και με την άριστη συνεργασία μεταξύ οποιαδήποτε άλλης Huawei συσκευής που διαθέτει ο χρήστης. Το εξαιρετικά λεπτό κινητό με 7,77 mm πάχος, διπλή επίστρωση, 175gr βάρος, οθόνη 6.47 ιντσών και τον εμβληματικό δακτύλιο στην περιοχή της πίσω κάμερας τραβάει τα βλέμματα και εντυπωσιάζει. Επιπλέον η κυρτή οθόνη με 120Hz ρυθμό ανανέωσης τα οποία έχει τη δυνατότητα να μειώνει σε 60Ηz όταν αυτό απαιτείται για πολύωρη χρήση και διατήρηση της μπαταρίας, με 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα, χρωματική ακρίβεια Delta E<1 3 και υψηλή αντίθεση HDR10 μαγνητίζει. Επίσης, τα μάτια του κάθε χρήστη θα προστατεύονται πάντα με τη λειτουργία προστασίας ματιών. Τα χρώματα στα οποία διατίθεται το Huawei Nova 9 είναι δυο, το starry blue και το classic black.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις κάμερες και το σύστημα επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο μιας και η Ηuawei έδωσε μεγάλη βάση στο κομμάτι αυτό με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Το smartphone αποτελείται στο πίσω μέρος από τρεις μικρές κάμερες, μια 8MP Ultra Wide Angle, μια Macro ιδανική μέχρι και για απόσταση των 4 cm και μια Depth για φυσικά πορτρέτα, καθώς και την κύρια κάμερα, που βρίσκεται στον χαρακτηριστικό δακτύλιο, των 50MP Ultra Vision με έναν μεγάλο αισθητήρα με έγχρωμα φίλτρα RYYB για 40% περισσότερη μετάδοση φωτός και υψηλό ISO για άριστο αποτέλεσμα τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Επιπλέον το Huawei XD Fusion Engine βοηθά στη γρήγορη επεξεργασία και στη βελτίωση της ευκρίνειας των pixel κάθε φωτογραφίας. Στο μπροστινό μέρος μια 32MP κάμερα είναι έτοιμη για τις selfie φωτογραφίες ενώ η λειτουργία 4k που διαθέτουν η μπροστινή και η κύρια πίσω κάμερα απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον ενσωματωμένο αλγόριθμο AI που βελτιώνει τις φωτογραφίες, επιτρέποντας περισσότερα pixel και προσδίδει εξαιρετικά τα χαρακτηριστικά των προσώπων μέσα σε αυτές δημιουργούν ένα απίστευτα καθαρό αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή. Επιπρόσθετες λειτουργίες κάμερας που προσθέτουν ακόμα περισσότερα στην ήδη εντυπωσιακή συλλογή πλεονεκτημάτων του Huawei nova 9 είναι η τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης, η οποία διασφαλίζει ότι οι φωτογραφίες λαμβάνονται τη στιγμή που πρέπει με την κατάλληλη εστίαση, η λειτουργία της αντί-παραμόρφωσης δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα πιο ευρειών φωτογραφιών με πιο μικρή παραμόρφωση, το slow motion, το time lapse και η λειτουργία σταθερού βίντεο που διατηρεί σταθερό τον καμβά πίσω από το άτομο που μετακινείται δίνοντας ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Πέρα από την απλή εγγραφή βίντεο παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης εγγραφής τόσο της μπροστά όσο και της πίσω κάμερας ώστε να μπορεί ο χρήστης να τραβήξει δύο προοπτικές ταυτόχρονα.

 

Στην επεξεργασία των φωτογραφιών το Petal Clip χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI και τη βιβλιοθήκη πολυμέσων της Huawei παρέχει  εξαιρετικά ειδικά εφέ, αυτοκόλλητα, μουσική, ηχητικά εφέ κάνοντας τη δημιουργία βίντεο πολύ πιο εύκολη και συναρπαστική.

Άλλο ένα δυναμικό χαρακτηριστικό που πρόσθεσε η εταιρεία είναι ο τρόπος φόρτισης του κινητού. Η μπαταρία των 4.300 mAh και με την 66W Huawei super charge φόρτιση δίνει τη δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε 38 λεπτά ενώ όταν ο χρόνος είναι πολύτιμος, το μόνο που χρειάζεστε είναι 18 λεπτά για φόρτιση έως και 60%, γεγονός που θα απελευθερώσει τον χρήστη από το άγχος της συνεχούς φόρτισης.

Η έμφαση που δόθηκε στην ενίσχυση της επικοινωνίας από την Ηuawei ειναι μεγάλη. Στην εποχή μας η ανάγκη για επαφή και τριβή με τον κοινωνικό κύκλο είναι αναγκαία και το MeeTime θα λύσει τα χέρια των χρηστών αφού επιτρέπει τη γρήγορη και υψηλής ποιότητας επικοινωνία είτε μέσω βιντεοκλήσης είτε μέσω φωνητικής συνομιλίας με κάτοχο οποιασδήποτε Huawei συσκευής. Η διεκπεραίωση εργασιών, η δουλειά, η διασκέδαση και ο ποιοτικός χρόνος με τα αγαπημένα πρόσωπα αποκτά με το MeeTime νέα υπόσταση.

Το συγκεκριμένο smartphone τέλος, έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με Huawei watch, μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να βλέπει τη στιγμή που τραβιούνται οι φωτογραφίες και τα βίντεο για να διορθώσει τυχόν λεπτομέρειες. Τέλος, το Huawei Nova 9 συνδέεται με οποιοδήποτε Matebook, για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος με μόνο ένα καλώδιο.

Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί πως η Ηuawei δεν υποστηρίζει τις λειτουργίες της Google και τις έχει αντικαταστήσει με δικές της εφαρμογές, οι οποίες αξίζουν μια ευκαιρία.

 

 

Huawei MateBook 14s

Η Huawei επεκτείνει τη σειρά MateBook της με το νέο MateBook 14s, ένα υψηλής ποιότητας laptop με οθόνη αφής 14,2 ιντσών με 2,5K Full View Display υψηλής ανάλυσης καθώς και έναν ισχυρό επεξεργαστή Intel 11ης γενιάς ο οποίος μπορεί να είναι είτε ο intel core i7 – 11370H ή intel core i5 – 11300H. Στοιχεία όπως οι γυαλισμένες άκρες γύρω από τη βάση του laptop, στρογγυλεμένες γωνίες, καθώς και η ελαφριά εσοχή στο μπροστινό μέρος και το κουμπί λειτουργίας πάνω από το πληκτρολόγιο αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της  Huawei και το καθιστούν πολύ μοντέρνο. Το αλουμινένιο σώμα του MateBook είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό κι ελαφρύ και το βάρος του συνολικά κυμαίνεται γύρω στο 1,5kg με 16,7 mm πάχος. Οι θέσεις σύνδεσης, τις οποίες περιέχει είναι 2 USB–C θύρες, μια USB–A 3.2 Gen.1 θύρα, μια θύρα HDMI καθώς και θέση σύνδεσης για μικρόφωνο κι ακουστικά. Υποστηρίζει λειτουργία Wi-Fi 6 με 2 x 2 MIMO και συνδεσιμότητα Bluetooth 5,1.

Το νέο MateBook 14s έχει μεγαλύτερη οθόνη 14,2 ιντσών και η ανάλυση αυξήθηκε από 2160 x 1140 pixel σε 1520 x 1680 pixel. Χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα φωτός, η φωτεινότητα του μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα στο φως του γύρω περιβάλλοντος κάνοντας την ενασχόληση ή την πολύωρη χρήση του πιο εύκολη. Το φάσμα χρωμάτων του είναι 1.07 δισεκατομμύρια τα οποία ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του χρήστη όποτε το χρησιμοποιεί.

Η μπαταρία του είναι 60Wh με προσαρμοσμένο Huawei Super Charger 60W και διαχειρίζεται εξαιρετικά τον χρόνο λειτουργίας της, οι οποίοι ανέρχονται μέχρι περίπου τις 7 ώρες στα 60Hz ενώ στη λειτουργία 90Hz η μπαταρία θα είναι άδεια σε μια ώρα λιγότερη.

Η ικανότητα συνεργασίας του με άλλες συσκευές δημιουργεί στον χρήστη πολλές νέες δυνατότητες. Η δυνατότητα να ανοίξουν δύο προγράμματα ταυτόχρονα με το ένα να εμφανίζεται στην οθόνη του Huawei MateBook 14s και το άλλο στην οθόνη του tablet είναι ιδανικό για τη λήψη σημειώσεων κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής τάξης ή βιντεοδιασκέψεων. Επίσης η σύνδεση του με κινητά Huawei επιτρέπει την εύκολη μεταφορά και επισκόπηση αρχείων. Τέλος, υπάρχει και η αυτόματη σύζευξη όταν τα Huawei FreeBuds βρίσκονται κοντά στο Huawei MateBook 14s και η προβολή ενός αναδυόμενο παράθυρο που δείχνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τα ακουστικά.

Αξιοσημείωτη είναι η λειτουργία face unlock που ξεκλειδώνει γρηγορά το λάπτοπ μόνο και μόνο με το σκανάρισμα του προσώπου καθώς και η δυνατότητα εισόδου με δαχτυλικό αποτύπωμα, λειτουργείες που είναι κυρίως συνδεδεμένες με τα κινητά τηλεφωνά και θα δώσουν μια νέα βολική εμπειρία στον χρήστη.

Τα χρώματα με τα οποία κυκλοφορεί στην αγορά δημιουργούν αίσθηση και είναι το Space Grey και το Spruce Green.

 

 

Huawei Watch GT 3

Η Ηuawei μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των smartwatch και όλα δείχνουν πως θα κερδίσει μια θέση στον χώρο με το Huawei Watch GT 3.

Αποτελεί έναν ιχνηλάτη καταγραφής ευεξίας και σωματικής κατάστασης με πολλές δυνατότητες. Αναγνωρίζει μέχρι και 100 διαφορετικά αθλήματα και υπολογίζει στο κάθε ένα από αυτά την ένταση άσκησης του χρήστη ενώ με το ενσωματωμένο GPS ελέγχει την ποιότητα και τους παλμούς του χρήστη στη διάρκεια του ύπνου. Η απογείωση των δυνατοτήτων του αφορά το Running Ability Evaluation το οποίο εκτιμά την κατάσταση του χρήστη καθώς και την ένταση της προπόνησης του εκείνη τη στιγμή προτείνοντας του να αυξήσει ή να μειώσει τον ρυθμό. Το GT 3 κυκλοφορεί σε δύο μεγέθη το ένα με οθόνη 1,43 ιντσών με βάρος 42,6gr και ένα με οθόνη 1,32 ιντσών με βάρος 35gr. Η οθόνη και στις δυο εκδόσεις είναι τύπου AMOLED. Ο μεταλλικός σκελετός, η μικρή καμπύλη στην οθόνη και η ποικιλία χρωματικών επίλογων το καθιστούν ιδιαίτερα κομψό και μοντέρνο.

Το Huawei Watch GT 3 υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει και το τηλέφωνο  για να φορτίσει όταν δεν είναι κοντά ο φορτιστής. Σε μια πλήρη φόρτιση, το Huawei Watch GT 3 46 mm διαρκεί έως και 14 ημέρες και το Huawei Watch GT 3 42 mm διαρκεί έως και 7 ημέρες, ώστε ο χρήστης να είναι πλήρως προετοιμασμένος να πραγματοποιήσει κάθε προπόνηση χωρίς το άγχος της μπαταρίας και της διάρκειας του ρολογιού και χωρίς να χάνει τον έλεγχο υγείας και των παλιών του παλμών.

 

 

Huawei FreeBuds Lipstick

Τα ακουστικά αυτά ενώ  λειτουργικά παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τα FreeBuds 4, διαφέρουν από αυτά στον σχεδιασμό τους. Η Huawei έδωσε βάση στην ιδιαίτερη συσκευασία τους, ο σχεδιασμός της οποίας μοιάζει με κραγιόν. Η εικόνα αυτή εντείνεται από το έντονο κόκκινο χρώμα των ακουστικών και το μαύρο με χρυσές πινελιές χρώμα του κουτιού. Όλα αυτά συνθέτουν το επιθυμητό αποτέλεσμα προσομοίωσης του κραγιόν. Τα ακουστικά διαθέτουν Active Noise Cancelling επιτρέποντας στον χρήστη να απομονώνεται  ή/και να απολαμβάνει καλυτέρα τη μουσική και τις κλήσεις του. Δίνουν ακόμα τη δυνατότητα πολύωρης και ποιοτικής ακρόασης με την πολύ δυνατή μπαταριά τους. Επιπρόσθετα διευκολύνουν τον χρήστη με το ανεπτυγμένο κι ενσωματωμένο σύστημα για απάντηση η απόρριψη κλήσης, παύση η συνέχιση τραγουδιού με διπλό πάτημα αλλά και αύξηση ή μείωση έντασης με αντίστοιχη κίνηση του δακτύλου πάνω στο σώμα του ακουστικού.

Μπορείς να δεις ακόμη