Κουρευτικές και ξυριστικές μηχανές

Σε όλους μας αρέσει να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον αρκετοί τρόποι και προϊόντα ώστε να το κάνεις μόνος σου στο σπίτι, με ελάχιστο κόστος και μάλιστα με πολύ καλά (σχεδόν επαγγελματικά) αποτελέσματα!

Ειδικότερα, οι κουρευτικές και ξυριστικές μηχανές αποτελούν μία πολύ καλή επένδυση, ενώ υπάρχουν στην αγορά συσκευές για κάθε χρήση και βαλάντιο. Παράλληλα, είναι πολύ απλές στην εφαρμογή, με διάφορες ρυθμίσεις ή συνοδευτικά αξεσουάρ, αλλά κυρίως είναι ανθεκτικές στον χρόνο. Μάλιστα, ειδικά αν είσαι άντρας και θέλεις μία επιπλέον περιποίηση στα γένια (που είναι της μόδας) η αγορά μίας τέτοιας μηχανής είναι μάλλον μονόδρομος!

 

Κριτήρια Επιλογής

Το πρώτο και το πλέον βασικό κριτήριο είναι η χρήση, επαγγελματική ή οικιακή. Τα επαγγελματικά μοντέλα είναι συνήθως ανώτερα σε επιδόσεις, αλλά και κάπως πιο τσιμπημένα στην τιμή. Φυσικά το διαθέσιμο budget είναι ένα κριτήριο και υπάρχουν εξαιρετικά value for money μοντέλα.

Ύστερα, σημασία έχει η δύναμη (ισχύς) ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και η λειτουργικότητα, όπως η δυνατότητα για trimming, οι σκάλες, τα επιπλέον εργαλεία που υποστηρίζει, τα χτενάκια και τα προστατευτικά.

Μπορείς επίσης να ελέγξεις αν σου προσφέρει λιπαντικό, βούρτσα καθαρισμού και κάποιο κιτ συντήρησης, ώστε να μπορείς να την καθαρίζεις εύκολα και να τηρείς τους κανόνες υγιεινής. Σημασία έχει και το αν είναι αδιάβροχη και μπορείς να την ξεπλύνεις με νερό βρύσης χωρίς να προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα.

Επίσης, αν δουλεύει μόνο με ρεύμα ή και με μπαταρία. Στην πρώτη περίπτωση δες το μήκος του καλωδίου και το κατά πόσο αυτό σε βολεύει. Στη δεύτερη, τσέκαρε την αυτονομία, αλλά και τον χρόνο φόρτισης.

Ακόμα, μπορείς να ψάξεις και για άλλες λεπτομέρειες όπως τα επίπεδα θορύβου, το φινίρισμα, το σχήμα, το σχέδιο και το αν προσφέρεται βάση στήριξης.

 

Μερικές Προτάσεις Αγοράς

Τέλος, αν και στην αγορά υπάρχουν πολλές διαφορετικές εταιρείες και καλές επιλογές, πολύ καλές προτάσεις είναι οι παρακάτω:

  • Η Philips S5940/43 για ξύρισμα προσώπου χωρίς να ερεθίζεται η επιδερμίδα και εφόσον επιθυμείς μία κορυφαία επιλογή.
  • Η Panasonic ERGY10CM503 για γενική χρήση ακόμα και κάτω από το νερό, αλλά και φροντίδα αυτιών και μύτης.
  • Η Morris MPHC-6261 ως value for money επιλογές.
  • Η Braun 3010S Wet & Dry ως κορυφαία mid range επιλογή.
  • Η Wahl Color Pro Lithium με εξαιρετική απόδοση, αντάπτορες και χτενάκια για επαγγελματικά αποτελέσματα σε πολύ καλή τιμή.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη