Κουζινομηχανή: O πιο πολύτιμος βοηθός σου στη μαγειρική

by Zikou Stella

Η προετοιμασία ενός τραπεζιού για την οικογένεια ή για φίλους αλλά και του καθημερινού φαγητού γίνεται απλούστερη με μια κουζινομηχανή. Είναι η συσκευή που σου λύνει τα χέρια στην κουζίνα, εξοικονομώντας σου χρόνο και εξασφαλίζοντας επιτυχία σε κάθε δημιουργία σου.

 

 

Ο «θησαυρός» της κουζίνας σου

Η κουζινομηχανή πρέπει να έχει περίοπτη θέση στον πάγκο της σύγχρονης κουζίνας, καθώς μπορεί να αντικαταστήσει τουλάχιστον 10 διαφορετικές συσκευές για την προετοιμασία γλυκών και αλμυρών συνταγών.

Κάθε σύγχρονη κουζινομηχανή περιλαμβάνει τουλάχιστον 3 βασικά εξαρτήματα. Ο γάντζος ζύμης αναλαμβάνει την παρασκευή ζύμης, ο αναδευτήρας είναι το εξάρτημα για μίγματα κέικ, μπισκότων και ελαφριές ζύμες, ενώ το χτυπητήρι για χτύπημα μαρέγκας ή κρέμας.

Εκτός από αυτά τα 3 εξαρτήματα, υπάρχουν και κουζινομηχανές που περιλαμβάνουν περισσότερα, ή υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν ξεχωριστά. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να δεχτούν πάνω από 30 διαφορετικά εξαρτήματα εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερες εργασίες στη κουζίνα. Μπορείς να επιλέξεις από μια πληθώρα εξαρτημάτων ανάλογα τις ανάγκες σου.

 

 

Για να επεκτείνεις τη δημιουργικότητά σου

Είναι σημαντικό να μη σταθείς μόνο στα εξαρτήματα και κεφαλές που συνοδεύουν μια κουζινομηχανή (πράγμα που σίγουρα είναι σημαντικό), αλλά ωφελεί να έχεις μια εικόνα και για τα εξαρτήματα που διατίθενται ξεχωριστά.

Έτσι θα συναντήσεις κουζινομηχανές με εξαρτήματα και για πιο «εξειδικευμένες» εργασίες όπως παρασκευαστή ανοίγματος φύλλου για πίτες, παρασκευαστή ζυμαρικών για φρέσκα μακαρόνια από αγνά υλικά, κρεατομηχανή για κιμά και λουκάνικα, μέχρι παγωτομηχανή για πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό. Προσαρμόζονται επάνω στο μηχάνημα και μπορείς να έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας σε μια μόνο συσκευή, εξοικονομώντας χώρο και χρήματα.

 

 

Κάθε μαγειρική ιδέα γίνεται πράξη

Με μία κουζινομηχανή στον πάγκο της κουζίνας νοιώθεις ότι έχεις πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση για τις μαγειρικές σου δυνατότητες. Και μη σε αγχώνει αν είσαι πρωτάρης στην κουζίνα. Ορισμένα μοντέλα έρχονται με δωρεάν βιβλίο συνταγών για να φτιάξεις τις καλύτερες δημιουργίες. Διάλεξε μια πρωτότυπη συνταγή, «κούμπωσε» τα κατάλληλα εξαρτήματα, ρίξε τα υλικά στον κάδο και η κουζινομηχανή αναλαμβάνει όλη την υπόλοιπη προετοιμασία.

Ορισμένες κουζινομηχανές είναι εξοπλισμένες με ψηφιακή ζυγαριά που ζυγίζει με ακρίβεια τα υλικά στον κάδο, προσφέροντας πρακτικότητα, ευκολία και τέλεια εκτέλεση συνταγών. Ρίξε μια ματιά στην Bosch MUM9YX5S12 OptiMUM.

Η χωρητικότητα κάδου των κουζινομηχανών κυμαίνεται από 4 έως 7 λίτρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις χωρίς κόπο μεγάλες ποσότητες φαγητού για να εντυπωσιάσεις την οικογένειά σου και τους φίλους σου.  Αν η κουζινομηχανή σου έχει μεγάλο κάδο, και πρέπει να φτιάξεις μπόλικη ποσότητα, τότε δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία.

 

 

 

Κουζινομηχανές για την «έξυπνη» κουζίνα

Οι έξυπνες συσκευές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Κι όταν γίνεται λόγος για την «καρδιά» του σπιτιού, το χώρο όπου πρέπει να είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας, τότε πρέπει να τον εξοπλίσεις με συσκευές κουζίνας που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, ώστε το μόνο που θα σε απασχολεί να είναι το δημιουργικό κομμάτι.

Φαντάσου λοιπόν πόσα μπορείς να κάνεις με μία «έξυπνη» κουζινομηχανή όπως την Kenwood Cooking Chef XL KCL95.004SI. Θα σου λύσει τα χέρια στην κουζίνα, αλλά και θα αναδείξει το πάθος σου για την μαγειρική. Σχεδιασμένη για την έξυπνη κουζίνα, συνδέεται ασύρματα με το tablet ή το smartphone σου, για να σου προσφέρει πρόσβαση σε εκατοντάδες γλυκιές και αλμυρές συνταγές από όλο τον κόσμο. Άνοιξε την εφαρμογή της Kenwood, επίλεξε την αγαπημένη σου και στείλε τις παραμέτρους μαγειρέματος απευθείας στην κουζινομηχανή σου.

 

 

 

Ειδικές συσκευές… για ειδικές αποστολές

Ένα πετυχημένο πιάτο, ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό, ακόμα και το πιο απλό γλυκό ή αλμυρό σνακ, ξεκινάει πάντα από την κατάλληλη προετοιμασία. Η κουζινομηχανή είναι η «σταθερά» για όλα όσα θέλεις να ετοιμάσεις. Στην εξίσωση, όμως, μπαίνουν και οι ειδικές συσκευές κουζίνας, που είναι σχεδιασμένες για να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις επιλογές σου.

Ειδικά την περίοδο των εορτών, θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα θέλεις να φτιάξεις ένα ξεχωριστό σνακ για τα παιδιά ή τους καλεσμένους σου, όπως γλυκές και αλμυρές κρέπες. Ενώ η κουζινομηχανή θα αναλάβει να φτιάξει το μείγμα, μία κρεπιέρα όπως η Ariete Party Time θα ψήσει τέλεια τις κρέπες σου. Αντίστοιχα, όταν θα έχεις έμπνευση να φτιάξεις πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες βάφλες για μικρούς και μεγάλους, μία βαφλιέρα μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος στην κουζίνα.

Μπορείς, επίσης, να μάθεις τα «μυστικά» της υψηλής γαστρονομίας με μία ράβδο μαγειρικής Sous Vide. Εξέπληξε ευχάριστα τους αγαπημένους σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες. Αυτή η μικρή και πρακτική συσκευή χρησιμοποιεί την πιο επαναστατική μέθοδο μαγειρέματος, κατά την οποία το τρόφιμο σφραγίζεται αεροστεγώς με τη χρήση σακουλοποιού σε μια ειδική θερμοανθεκτική σακούλα και στη συνέχεια μαγειρεύεται σε μια χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε νερό (από τους 40° έως τους 85°C). Φαντάσου πόσο εύκολο θα είναι να φτιάξεις εκείνη την καραμελωμένη πανσέτα sous vide που είχες δει σε κάποια εκπομπή. Απόκτησε μία ράβδο μαγειρικής όπως η Laica SVC107 Ράβδος Sous Vide και διεύρυνε το εβδομαδιαίο μενού του σπιτιού σου.

Η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να βάλουμε ακόμη περισσότερο μεράκι στα πιάτα που προσφέρουμε στους αγαπημένους μας, κάθε μέρα!

Μπορείς να δεις ακόμη