Έμπνευση και δημιουργία στην κουζίνα σου!

by Zikou Stella

Η καθημερινότητα στην κουζίνα σου μπορεί να γίνει πιο δημιουργική όταν έχεις τους κατάλληλους βοηθούς. Μιλάμε για  τις κατάλληλες μικροσυσκευές κουζίνας που σου λύνουν τα χέρια κάνοντας όλες τις εργασίες πιο γρήγορες και εύκολες. Όταν λοιπόν τα δύσκολα  μπαίνουν στην άκρη, μένει άπλετος χώρος για έμπνευση και δημιουργικότητα.

 

 

Μικροσυσκευές που θα γίνουν το δεξί σου χέρι

Είτε προετοιμάζεις καθημερινά σπιτικό φαγητό ή μαγειρεύεις για το γιορτινό τραπέζι, υπάρχουν μικροσυσκευές που συντομεύουν την προετοιμασία του φαγητού, διευρύνουν την γκάμα των συνταγών σου και βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της όλης διαδικασίας του μαγειρέματος.

Το μίξερ χειρός είναι η συσκευή που αναμιγνύει ό,τι βρεθεί μπροστά του. Είναι το εργαλείο που πρέπει να μπει στην κουζίνα ώστε να μπορείς να ετοιμάσεις ζύμες, μαρέγκα και άλλα μείγματα που όλο και κάπως θα βρουν το δρόμο τους για το φούρνο σου τελικά.

Αν είσαι λάτρης της ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας τότε θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα μίξερ με βάση. Ένα ποιοτικό μίξερ μπορεί χάρη στους αναδευτήρες ζύμης να αναμειγνύει με ευκολία κρύο βούτυρο με αλεύρι να τα ομοιογενοποιεί σε μια μάζα ζύμης και με την πρόσμιξη επιπλέον υλικών να έχεις ζύμες για ψωμί, πίτσα, τάρτες, ζυμαρικά, μπισκότα και άλλα πολλά προϊόντα.

 

 

Μείωσε στο μισό την προετοιμασία του φαγητού

Με ένα πολυκόφτη θα μπορείς να επεξεργαστείς μια ποικιλία τροφών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, γλυτώνοντας πολύ χρόνο και κόπο κατά την προετοιμασία των φαγητών. Τα τρόφιμα θα τεμαχίζονται ομοιόμορφα και χωρίς δυσκολία, ενώ η εγκατάσταση και το καθάρισμα των εξαρτημάτων γίνεται εύκολα. Το πολυμίξερ είναι μια συσκευή που λύνει τα χέρια του κάθε μάγειρα, ανεξαρτήτως εμπειρίας και ικανοτήτων. Ανάλογα το μοντέλο μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, όπως να ψιλοκόψεις, να τεμαχίσεις, να τρίψεις, να πολτοποιήσεις, να αναδέψεις, να στύψεις και πολλά άλλα, για να προετοιμάσεις σωστά το φαγητό σου.

 

 

Κουζινομηχανή η απαραίτητη

Για σένα που θέλεις να κάνεις όλες τις εργασίες σε μία συσκευή, υπάρχει η κουζινομηχανή. Οι περισσότερες κουζινομηχανές μπορούν να δεχτούν πάνω από 30 διαφορετικά εξαρτήματα εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερες εργασίες στη κουζίνα. Προσαρμόζονται επάνω στο μηχάνημα και μπορείς να έχεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας σε μια μόνο συσκευή, εξοικονομώντας χώρο και χρήματα.

Μπορείς να επιλέξεις από μια πληθώρα εξαρτημάτων ανάλογα τις ανάγκες σου όπως μπλέντερ ανθεκτικό σε απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας για βελουτέ σούπες και smoothies, παρασκευαστή ανοίγματος φύλλου για πίτες, παρασκευαστή ζυμαρικών για φρέσκα μακαρόνια από αγνά υλικά, κρεατομηχανή για κιμά και λουκάνικα, λαχανοκόπτη για να προετοιμάζεις σαλάτες, παγωτομηχανή για πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό, μύλο αλέσεως για μπαχαρικά, καφέ ή παιδικές τροφές και πολλά άλλα.

 

 

Ειδικές συσκευές για ειδικές αποστολές

Με τις ειδικές συσκευές για σνακ και γλυκίσματα θα ετοιμάσεις το μπουφέ του πάρτι, ή θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα σπιτικά σνακ. Μπορείς, επίσης, να διευρύνεις τις μαγειρικές σου αναζητήσεις με ένα αρτοπαρασκευαστή. Από την άνεση της κουζίνας σου, μπορείς να φτιάχνεις καθημερινά λαχταριστό φρέσκο ψωμί διαφορετικών ειδών, ζύμη για πίτσα, τσουρέκι αλλά και πολλά άλλα.

 

 

Περισσότερη έμπνευση και δημιουργία στην «έξυπνη» κουζίνα σου

Η τεχνολογία γύρω από το smart home έχει περάσει και στη σύγχρονη κουζίνα. Από «έξυπνους» φούρνους κι εστίες που σου επιτρέπουν να μαγειρεύεις με το πάτημα ενός κουμπιού, μέχρι έξυπνα ψυγεία που πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα τη συντήρηση των τροφίμων, πρόκειται για συσκευές που μας προσφέρουν πρωτόγνωρες δυνατότητες στην κουζίνα.

Ένας «έξυπνος» φούρνος υπόσχεται να κάνει πιο ευέλικτο το μαγείρεμα, για να μπορείς να το συνδυάσεις ευκολότερα με όσα έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα. Οι «έξυπνοι» φούρνοι χρωστούν την ευφυΐα τους στο ότι μπορούν να «συνομιλούν» με το κινητό σου ή το tablet σου, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή. Έτσι, μπορείς να μεταμορφώσεις το smartphone ή το tablet σου σε τηλεχειριστήριο του φούρνου, για να μπορείς να παρεμβαίνεις στις ρυθμίσεις του οποτεδήποτε και από οπουδήποτε βρίσκεσαι. Έτσι, για παράδειγμα, αν διαπιστώσεις ότι δε θα προλάβεις να μαγειρέψεις, θα μπορείς να ενεργοποιήσεις την προθέρμανση, για να επισπεύσεις το μαγείρεμα.

Με τεχνολογία Wi-Fi και μέσω εφαρμογής για smartphone και tablet, οι συνδεδεμένες μαγειρικές εστίες προσφέρουν πλήρη πρόσβαση  στις ρυθμίσεις αλλά και στην λειτουργία της συσκευής μέσω τηλεχειρισμού, από όπου κι αν βρίσκεσαι.

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρουν οι «έξυπνοι» ψυγειοκαταψύκτες θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου και θα σου εξασφαλίσουν πως τα τρόφιμά σου θα σε «περιμένουν» στη συντήρηση ή την κατάψυξη διατηρημένα στην εντέλεια. Η επικοινωνία με smartphone ή tablet κάνει ακόμα πιο ευέλικτη τη συντήρηση των τροφίμων.

Με όλες αυτές τις ευκολίες που προσφέρουν οι σύγχρονες συσκευές κουζίνας είναι πλέον πιο εύκολο για εσένα να πειραματιστείς με διάφορες συνταγές, να εντυπωσιάσεις τους φίλους και την οικογένεια σου και να περάσεις καλά!

Μπορείς να δεις ακόμη