League of Legends MSI 2021

by Aggeliki Tsoukana

 

Το Mid-Season Invitational (MSI) είναι ένα διεθνές τουρνουά του League of Legends (LoL), ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Riot Games, και είναι το δεύτερο σημαντικότερο διεθνές τουρνουά μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends.

Το φετινό τουρνουά MSI 2021 που ήταν το έκτο οργανωμένο τουρνουά της Riot Games, έλαβε χώρα στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, και ο μεγάλος τελικός με το χρηματικό έπαθλο των 75.000 δολαρίων διεξήχθη την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

Η ομάδα “Royal Never Give Up” από την Κίνα νίκησε με σκορ 3-2 στον τελικό την παγκόσμια πρωταθλήτρια “DWG KIA”  από τη Νότια Κορέα, κερδίζοντας τον δεύτερο της τίτλο στο MSI.

Το MSI και οι αγώνες του League Of Legends γενικότερα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και πολλοί θεωρούν ότι η online τηλεθέαση τους αγγίζει τα επίπεδα των ποδοσφαιρικών αγώνων του Champions League.

Η περίοδος των αγώνων της κάθε χρονιάς χωρίζεται σε δύο σεζόν (Splits): Την ανοιξιάτική (Spring Split) και την καλοκαιρινή (Summer Split). Σε κάθε split υπάρχει και ένας μεγάλος στόχος για τις ομάδες.

Στο Spring split ο στόχος των ομάδων είναι η πρόκριση στο MSI και τα μεγάλα χρηματικά έπαθλα. Στο Summer Split, ο στόχος είναι η πρόκριση και η διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Season World Championship), το οποίο είναι και το μεγαλύτερο event της χρονιάς και το δημοφιλέστερο σε τηλεθέαση.

 

 

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες, στο League Of Legends υπάρχουν 12 διαφορετικές λίγκες. Συμμετέχουν 114 ομάδες από όλο τον κόσμο που υποστηρίζονται αλλά και χρηματοδοτούνται από κολοσσούς της τεχνολογίας όπως η Samsung.

Και οι 12 λίγκες συνεργάζονται επίσημα με την Riot η οποία τις υποστηρίζει σε όλους τους τομείς. Αυτές είναι που λαμβάνουν και τα εισιτήρια για τα μεγάλα events.

Υπάρχουν και άλλες λίγκες οι οποίες συνεργάζονται με την Riot, αλλά δεν απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τις 12 επίσημες λίγκες, και συνήθως δεν συμμετέχουν στα κορυφαία διεθνή τουρνουά.

Όλες οι ομάδες στις 12 λίγκες αγωνίζονται αρχικά για μια θέση στα play offs, και στη συνέχεια δίνουν τους κρίσιμους αγώνες για την πρόκριση στο MSI. Οι 12 λίγκες είναι οι ακόλουθες:

 

  • League of Legends European Championship (LEC): Είναι η ευρωπαϊκή λίγκα η οποία αποτελείται από 10 ομάδες που αγωνίζονται για την προνομιούχα θέση που οδηγεί στο MSI.
  • Turkish Championship League (TCL). Η λίγκα της Τουρκίας με 10 ομάδες
  • League Of Legends Continental League (LCL). Η ρωσική λίγκα με οκτώ ομάδες
  • League of Legends Championship Series North America (LCS): H λίγκα της Βόρειας Αμερικής με 10 ομάδες
  • League of Legends Champions Korea (LCK): Η Νοτιοκορεάτικη λίγκα με 10 ομάδες
  • League of Legends Pro League (LPL): Η Κινέζικη λίγκα με 17 ομάδες, μια εκ των οποίων είναι και η Royal Never Give Up, ο μεγάλος νικητής του τελικου στο φετινό τουρνουά MSI 2021
  • Pacific Championship Series (PCS: Η λίγκα της Νοτιοανατολικής Ασίας με 10 ομάδες
  • League Of Legends Japan League (LJL). Η Ιαπωνική λίγκα με οκτώ ομάδες
  • Vietnam Championship Series (VCS): Η λίγκα του Βιετνάμ με οκτώ ομάδες
  • Riot Games Brazilian Championship (CBLOL): Η Βραζιλιάνικη λίγκα με οκτώ ομάδες
  • Liga Latinoamérica (LLA): Η λίγκα με τις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής με οκτώ ομάδες
  • Oceanic Pro League (OPL): Η λίγκα της Ωκεανίας με οκτώ ομάδες

 

Το League Of Legends θεωρείται ως ο ηγέτης των E-sports και πρωτοστατεί σε αυτήν τη βιομηχανία του gaming, δημιουργώντας μάλιστα μεγάλες ευκαιρίες καριέρας σε όσους έχουν ταλέντο και θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα ονομαζόμενα LoL esports.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, η κατακόρυφη άνοδος των LoL sports απέφερε έσοδα πάνω από 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 στην Riot Games.

Αν δεν το γνωρίζουμε ήδη, το League Of Legends είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής. Η κεντρική αποστολή μας είναι να συνεργαστούμε με τους συμπαίκτες μας για να καταστρέψουμε τον εχθρικό στόχο που ονομάζεται “Nexus”. Ένας αγώνας κερδίζεται, είτε όταν το Nexus καταστραφεί,  είτε όταν η αντίπαλη ομάδα παραδοθεί.

 

 

Το παιχνίδι είναι Free to Play, που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να παίξει ελευθερα αρκεί να το έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του. Το παιζουν  περισσότεροι από 35 εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμο στην ελληνική γλώσσα.

Μπορούμε να δούμε έναν πλήρη οδηγό για αρχάριους στο League of Legends.

 

Τέλος, μπορούμε να δούμε τα 5 match του τελικού καθώς και όλους τους αγώνες του MSI εδώ.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη