Ραντεβού στα ψηφιακά γήπεδα δίνει το Mario Golf: Super Rush

by Aggeliki Tsoukana

 

To Mario Golf: Super Rush ανακοινώθηκε από τη Nintendo στις 17 Φεβρουαρίου και θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για Nintendo Switch στις 25 Ιουνίου 2021.

 

Παίξε με την οικογένεια και τους φίλους σου, στο μεγαλύτερο παιχνίδι Mario Golf όλων των εποχών

Ετοιμάσου να πατήσεις τα πόδια σου στο ψηφιακό γρασίδι, μαζί με έως και τέσσερις φίλους σου, είτε σε τοπικό, είτε σε online επίπεδο. Εκεί σε περιμένουν οι διάσημοι κάτοικοι του Mushroom Kingdom. Τα game modes θα είναι αρκετά και εκτείνονται από το Standard Golf, έως στο Speed Golf που απαιτεί από εσένα να δώσεις όλα τα αποθέματα ενέργειας που έχεις αλλά και το story mode, μια καθηλωτική περιπέτεια που αποτελεί έναν συνδυασμό golf με στοιχεία RPG. Θα μπορείς να παίξεις είτε με motion controls, είτε με τα πλήκτρα του controller. Ένας ειδικός μετρητής θα καθορίζει την καμπύλη της τροχιάς που θα διασχίσει το μπαλάκι, ενώ θα υπάρχουν και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά που, από τη μία θα βοηθήσουν τους μη έχοντες πείρα να μάθουν εύκολα τα μυστικά του παιχνιδιού, από την άλλη οι έμπειροι παίκτες θα βιώσουν κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό από άποψη gameplay.

 

 

Speed Golf – Σε αυτό το mode, νικητής θα αναδειχτείς μόνο αν κατορθώσεις να βάλεις το μπαλάκι στην τρύπα πιο γρήγορα από τους αντιπάλους σου. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς στο γήπεδο θα υπάρχουν πολλά εμπόδια και παγίδες. Για παράδειγμα, ο Luigi θα μπορεί να παγώνει το γρασίδι, ενώ το King Bob-omb θα σκορπίζει βόμβες παντού. Δεν θα λείπουν τα λεγόμενα power-ups που θα ανεβάσουν τον δείκτη αντοχή σου, την ώρα που κάνεις κυριολεκτικά αγώνα δρόμου για να φτάσεις στο σημείο που έχει πέσει το μπαλάκι. Τέλος, τα Special Dashes και τα Special Shots θα είναι δύο ακόμα σύμμαχοί σου στην προσπάθεια να αναδειχθείς νικητής.

 

Battle Golf – Σε σχέση με το Speed Golf, η στρατηγική παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Οι εννέα τρύπες του γηπέδου θα είναι από την αρχή διαθέσιμες και θα είσαι ο νικητής μόνο αν είσαι ο πρώτος που θα βάλει το μπαλάκι σε τρεις από αυτές. Οπότε, θα πρέπει να βρίσκεις συνεχώς τρόπους να βρίσκεσαι μπροστά από τους υπόλοιπους παίκτες, ακόμα και αν αυτό ενέχει κινήσεις με μεγάλο ρίσκο.

 

 

Standard Golf – Κάθε χτύπημα μετράει, άρα αν βάλεις το μπαλάκι στην τρύπα με τα λιγότερα χτυπήματα θα είσαι ο νικητής.

 

Golf Adventure – Εδώ, θα χρησιμοποιήσεις τον Mii σου και θα ξεκινήσεις την καριέρα σου έχοντας μηδενική εμπειρία. Η αλληλεπίδραση με τους κατοίκους του Mushroom Kingdom θα σε βοηθήσει να μάθεις πως να παίζεις και ταυτόχρονα θα λάβεις μέρος σε μια ποικιλία δοκιμασιών. Αποκτώντας πόντους εμπειρίας θα ανεβαίνει το επίπεδο του χαρακτήρα σου, τον οποίο στη συνέχεια θα μπορείς να χρησιμοποιείς σε όλα τα multiplayer modes.

 

Απλό μοντέλο χειρισμού – Το απλό μοντέλο χειρισμού είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο, είτε είσαι άπειρος, είτε είσαι έμπειρος παίκτης. Σημαδεύεις, καθορίζεις τη δύναμη του χτυπήματος και στέλνεις το μπαλάκι στον αέρα. Αυτό θα μπορείς να το πραγματοποιήσεις και με τα motion controls του Nintendo Switch, κρατώντας το Joy-Con λες και είναι ένα κανονικό μπαστούνι του golf.

 

Χρήσιμες λειτουργίες – Το να μάθεις πως να δίνεις καμπύλη στο μπαλάκι, είναι μία τεχνική που θα σε βοηθήσει να αποφεύγεις εμπόδια και να ελέγχεις κατά κάποιον τρόπο την πορεία που θα ακολουθήσει όταν πέσει στο έδαφος. Άλλες χρήσιμες λειτουργίες θα σε βοηθάνε να μελετάς το τερέν και να ρυθμίσεις με απλό τρόπο τη γωνία με την οποία θα χτυπήσεις το μπαλάκι.

 

 

16 χαρακτήρες – Θα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 16 διαφορετικούς χαρακτήρες, όλοι γνωστοί από τις σειρές παιχνιδιών Super Mario. Ο καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και ειδικές κινήσεις. Οι Pauline, Chargin’ Chuck και King Bob-omb κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε παιχνίδι της σειράς Mario Golf.

 

Γήπεδα – Θα υπάρχουν έξι γήπεδα γκολφ, το καθένα με διαφορετικό τερέν. Έτσι θα πρέπει να προσαρμόζεις το gameplay και την τακτική σου με βάση τις ειδικές συνθήκες που θα επικρατούν κάθε φορά.

 

 

Το  Mario Golf: Super Rush θα σου προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης. Όπως συμβαίνει με όλα τα sports simulation games, η χαρά του παιχνιδιού απογειώνεται όταν παίζεις με παρέα. Από την άλλη, τα game modes είναι τόσα που θα σε κρατήσουν καθηλωμένο μπροστά από την οθόνη, ακόμα και αν παίζεις απέναντι σε αντιπάλους που ελέγχονται από το υψηλής ποιότητας ΑΙ. To όνομα Nintendo αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα των γραφικών και του ηχητικού τομέα. Μια ιδέα θα μπορέσεις να πάρεις μέσω των δύο trailers που θα βρεις στο παρόν κείμενο.

 

Είτε είσαι είτε δεν είσαι φίλος του golf, αξίζει να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία να γνωρίζει μία ακόμα πτυχή του σύγχρονου αθλητισμού. Μπορεί το sport να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, όμως, αν γνωρίσεις του κανονισμούς του, δεν αποκλείεται να μπεις στο νόημα της δράσης και να αρχίσει να σε συναρπάζει. Όπως ισχύει με όλους τους τίτλους του Nintendo Switch, μπορείς να παίξεις είτε από την άνεση του καναπέ σου, είτε σε “mobile mode”. Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, μπορείς να κάνεις την ανατροπή, κατακτώντας τις παραλίες όχι με μια ρακέτα, αλλά με το μπαστούνι του golf στο χέρι.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη