League of Legends Recall: Αντίο στο EM με ψηλά το κεφάλι για την Team Phantasma

by Aggeliki Tsoukana

Φινάλε με καλές εμφανίσεις όμως χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την Team Phantasma στο European Masters Spring 2022. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας παρουσιάστηκε βελτιωμένη στα τρία τελευταία παιχνίδια του ομίλου της όμως παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε δεν κατάφερε να λυγίσει κάποιο από τα μεγαθήρια του ομίλου της. Η νικήτρια του GLL Spring Split 2022 μπορεί να κρατήσει το γεγονός πως κοίταξε στα “μάτια” σπουδαίες ομάδες και να χτίσει πάνω στις εμπειρίες που αποκόμισε.

 

Κέρδισε το χειροκρότημα

Η Team Phantasma είχε την ατυχία να κληρωθεί στον δυσκολότερο όμιλο που έχει βρεθεί ποτέ ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο πρώτο μισό του Group Stage έμοιαζε “φοβισμένη” κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική απέναντι στις αντιπάλους της. Αυτό άλλαξε τη Μ. Παρασκευή με την TP να αφήνει πίσω της τον φόβο και το άγχος και να κάνει το παιχνίδι της.

 

 

Η αρχή έγινε κόντρα στην υπερδύναμη του ευρωπαϊκού League of Legends Karmine Corp. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε για 2η φορά σχετικά εύκολα από την KC ωστόσο κάτι είχε αλλάξει στον τρόπο που έπαιζε. Έχοντας πλέον αποκλειστεί και μαθηματικά η TP έμοιαζε πλέον απελευθερωμένη. Στρίμωξε στα “σχοινιά” τους πρωταθλητές Γερμανίας της GamerLegion και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική θα μπορούσε να τους είχε κερδίσει.

Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην πανίσχυρη X7 Esports η Team Phantasma πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στον θεσμό. Τα “αστέρια” της ομάδας Ηaru, Tempt και Kasing είδαν τα “φαντάσματα” να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Δυστυχώς για εμάς η εμπειρία και το ταλέντο των πρωταθλητών του NLC έκανε τη διαφορά. Η X7 βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κρατηθεί στο παιχνίδι και μετά από μια μάχη 38 λεπτών να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

 

 

Το EM Spring 2022 συνεχίζεται με τη φάση των 8, με τις αναμετρήσεις να γίνονται πλέον best of 5 (προκρίνεται η ομάδα που θα πάρει πρώτη 3 παιχνίδια). Οι γαλλικές ομάδες (Karmine Corp, Vitality.Bee, LDLC) είναι τα φαβορί για να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής όμως πολύ δυνατές έχουν παρουσιαστεί και εκείνες από το NLC (X7 Esports & Bifrost). Την οκτάδα συμπληρώνει η πολωνική AGO Rogue, η γερμανική Unicorns of Love SE και η πρωταθλήτρια Ισπανίας Fnatic TQ. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των προημιτελικών.

 

 

Στην κορυφή του LCS η Evil Geniuses

Τον πρώτο της τίτλο πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής η Evil Geniuses που νίκησε με 3-0 την 100 Thieves για να στεφθεί πρωταθλήτρια του LCS Spring Split 2022. Το απόλυτο αουτσάιντερ του top 3 ανέτρεψε κάθε προγνωστικό και κατάφερε με δύο εντυπωσιακές νίκες να πανηγυρίσει κάτι που στην αρχή των Playoffs έμοιαζε για πολλούς απίθανο. Η αρχή έγινε το βράδυ του Σαββάτου όταν η EG κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ιστορική και παντοδύναμη Team Liquid. Παρόλο που μπήκε στη σειρά ως αουτσάιντερ αυτό δεν φάνηκε ποτέ μέσα στο Summoner’s Rift κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να “σκουπίσει” (3-0) την TL.

Μπορεί να διέλυσε την Team Liquid το Σάββατο όμως στον μεγάλο τελικό η EG ήταν και πάλι το αουτσάιντερ. Με φόρα από τη νίκη επί της TL, οι παίκτες της Evil Geniuses αποφάσισαν να κάνουν όλο τον πλανήτη να τους προσέξει. Όχι απλά νίκησαν εύκολα με 3-0 την 100T αλλά το πέτυχαν σε 1 ώρα και 18 λεπτά στον γρηγορότερο τελικό στην ιστορία του LCS. Να αναφέρουμε πως τον τελικό παρακολούθησαν ζωντανά χιλιάδες φίλοι του League of Legends που βρέθηκαν στις εξέδρες του NRG Stadium του Houston.

 

Photos: Amazon European Masters Twitter Account & Lolesports Official Website

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη