League of Legends Recall: Δευτεραθλητής Ευρώπης ο Λάμπρος Παπουτσάκης

by Zikou Stella

Η Team BDS του Λάμπρου “labrov” Παπουτσάκη έφτασε μια νίκη μακριά από την κορυφή της Ευρώπης, όμως εκείνοι που πανηγύρισαν στο τέλος ήταν οι παίκτες της MAD Lions (3-2 από 0-2). O νεαρός παίκτης έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας που αγωνίζεται σε τελικό LEC (League of Legends EMEA Championship) όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο στο κορυφαίο επίπεδο του region μας.

Ονειρεμένο ξεκίνημα

Από τα πρώτα λεπτά του τελικού του LEC Spring Split 2023 ήταν φανερό πως θα παρακολουθούσαμε δύο ομάδες που “διψούσαν” για τον τίτλο. Το game 1 ήταν μια πραγματική μάχη με τις δύο ομάδες να προσπαθούν – ανεπιτυχώς – να χτίσουν σημαντικό προβάδισμα. Η BDS βρήκε το ιδανικό team fight στο 30ο λεπτό, βγήκε μπροστά και κατάφερε να κάνει το 1-0 τρία λεπτά αργότερα.

 

 

Η ήττα δεν πτόησε την MAD που μπήκε πολύ δυνατά στη δεύτερη αναμέτρηση παίρνοντας από νωρίς τα “ηνία” του ματς. Το γρήγορο Baron buff έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα “λιοντάρια” όμως η ομάδα του Έλληνα άσσου δεν είχε σκοπό να τα παρατήσει εύκολα. Η Team BDS άντεξε το τρίλεπτο της πίεσης και εξασφάλισε τον επόμενο Baron για να λήξει το παιχνίδι και να φτάσει σε championship point.

 

Όταν… αγριεύουν τα “λιοντάρια”

Μπορεί το 2-0 να έδινε τεράστιο προβάδισμα στη γαλλική ομάδα όμως τα όνειρα μας να δούμε τον Λάμπρο στην κορυφή του LEC διαλύθηκαν από την εντυπωσιακή MAD Lions. Το early game ήταν σχετικά ήρεμο, ωστόσο τα “λιοντάρια” με ένα κερδισμένο fight στο 21’ κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις για την πρώτη τους νίκη. Η επικράτηση αυτή ανέβασε την ψυχολογία της MAD που μετέτρεψε τα επόμενα δύο παιχνίδια σε παράσταση για ένα ρόλο.

Στην τέταρτη αναμέτρηση, είδαμε τους Ισπανούς να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοση τους και να κερδίζουν εύκολα σε 24 λεπτά. Η BDS δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση της νίκης με τη διαφορά να ξεπερνά τα 10000 gold από το 20ο λεπτό. Η γαλλική ομάδα δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις ούτε στο τελευταίο ματς της ημέρας (με τη MAD να έχει 14-0 kills) με αποτέλεσμα να ηττηθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

 

 

Πανάξια πρωταθλήτρια του LEC η MAD Lions που επέστρεψε στον θρόνο μετά από δύο χρόνια. Τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά για τον labrov που έχασε την ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που κατάκτα το πρωτάθλημα του LEC. Αν η BDS πάντως παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο και στο επόμενο Split, τότε ο πρώτος LEC τίτλος του νεαρού Support είναι απλά θέμα λίγων μηνών.

 

Photos: Lolesports

Μπορείς να δεις ακόμη