League of Legends Recall: Έφτασε η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Greek Legends

by Zikou Stella

Λίγες μόλις μέρες μας χωρίζουν από τον τελικό του GLL Summer Split 2023 ανάμεσα σε WLGaming και Anorthosis Famagusta Esports. Το Σάββατο 5 Αυγούστου (18:00) οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Gamers Lounge. Θυμίζουμε πως αμφότερες έχουν ήδη προκριθεί στο EMEA Masters Summer 2023 όπου θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες ομάδες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

 

WLG: Με στόχο το back-to-back

Η πρωταθλήτρια του Spring Split 2023 δίνει το “παρών” σε ένα ακόμα τελικό και θέλει να κατακτήσει τον δεύτερο της τίτλο για τη χρονιά που διανύουμε. Το γεγονός αυτό πάντως δεν μας προκαλεί έκπληξη αφού πριν το Summer Split προχώρησε σε “ηχηρές” μεταγραφές που την μετέτρεψαν σε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Τόσο ο πολύπειρος Woolite (με δεκάδες ματς LEC) όσο και οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Escik και Banderas ταίριαξαν απόλυτα με τους Bruness & Bananitoo και δημιούργησαν μια πεντάδα που σκορπά τον τρόμο.

Οι “κόκκινοι” τελείωσαν την κανονική περίοδο με 12 νίκες και 2 ήττες, μια επίδοση που τους έφερε δεύτερους πίσω από την Ανόρθωση. Στον Α’ ημιτελικό η WLG πήρε την “εκδίκηση” της για τη regular season αφού επικράτησε με 3-2 της ΑΝΟ και την έστειλε στο lower bracket. Οι πέντε φορές πρωταθλητές έχουν βάλει στο μάτι τον έκτο τους τίτλο και η προϊστορία είναι με το μέρος τους. Η WLGaming δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό από την Ανόρθωση, την οποία έχει νικήσει δύο φορές με 3-1.

 

 

Anorthosis: Επιχείρηση “εκδίκηση”

Τέσσερις μήνες μετά τον χαμένο τελικό της Αθήνας, η Anorthosis Famagusta Esports θα έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί για την απώλεια του τροπαίου. Οι “μπλε” διατήρησαν το ίδιο ρόστερ με το Spring Split καθώς θεωρούν πως έχει όλα όσα χρειάζεται για να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή. Η πεντάδα των Eyliph, Spooky, HawHaw, GoldenTo4st & iLevi έχει εξαιρετική χημεία και παίζει μαζί για πάνω από 7 μήνες.

Η ομάδα της Αμμοχώστου πήρε την 1η θέση στη regular season με το εντυπωσιακό 13-1. Η ομάδα που δεν της επέτρεψε να κάνει το 14 στα 14 ήταν ο PAO Luminox που είχε επικρατήσει στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Η κακή εμφάνιση στο game 5 του ημιτελικού του upper bracket έφερε τη δεύτερη σερί ήττα από τη WLG (σε bo5). Για να φτάσει στον τελικό η ΑΝΟ έπρεπε να περάσει από τον ημιτελικό του lower bracket όπου και κέρδιζε με 3-1 τη Gamespace MCE.

O τελικός του GLL Summer Split 2023 ανάμεσα σε WLGaming και Anorthosis Famagusta Esports θα πραγματοποιηθεί στις 5/8 και θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & Youtube).

 

Photo: Greek Legends League

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη