League of Legends Recall: H G2 Esports στην κορυφή του LEC

by Manos Kavvalos

Σε “βασίλισσα” του ευρωπαϊκού League of Legends έχει μετατραπεί η G2 Esports που κατέκτησε το LEC Season Finals 2023. Στον τελικό της περασμένης Κυριακής, η G2 νίκησε με 3-0 τη Fnatic και κατέκτησε το 3ο της τρόπαιο για τη χρονιά που διανύουμε. Η ομάδα του Caps στρέφει πλέον την προσοχή της στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου και θα κυνηγήσει την υπέρβαση απέναντι στις υπερδυνάμεις του LPL και του LCK.

 

Στη Μονπελιέ χτύπησε το περασμένο Σαββατοκύριακο η “καρδιά” του επαγγελματικού League of Legends, με τη γαλλική πόλη να φιλοξενεί τους τελικούς του LEC Season Finals 2023. H αρχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου με τον β’ ημιτελικό ανάμεσα σε MAD Lions και Fnatic, ο οποίο καθήλωσε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του Sud de France Arena. H FNC ξεκίνησε ονειρεμένα τη σειρά αφού παρά τις προσπάθειες της MAD κατάφερε να προηγηθεί με 2-0.

Τα “λιοντάρια” δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Carzzy πήρε δύο εμφατικές νίκες και έφερε τη σειρά στα ίσα (2-2). Οι συνεχόμενες ήττες “αφύπνισαν” τους παίκτες της Fnatic που ανέβασαν “στροφές” στο game 5 και μπόρεσαν να γράψουν το 3-2 για να πάρουν το “εισιτήριο” για τον τελικό της Κυριακής. Εκεί τους περίμενε η G2 Esports σε μια… επανάληψη του τελικού του 2019 που έγινε στην Αθήνα.

 

 

Η G2 ήταν σαρωτική και καθάρισε τα games 1 & 2 σε 28’ και 26’ αντίστοιχα. Η Fnatic δεν ήθελε να πέσει αμαχητί και πραγματοποιώντας την καλύτερη της εμφάνιση στους τελικούς μπόρεσε να μειώσει σε 1-2 στο…. “γκολ της τιμής”. Το 4ο παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο με την G2 Esports να κάνει ό,τι θέλει στο Summoner’s Rift και να λήγει το ματς στο 24ο λεπτό. Αυτό είναι το 12ο πρωτάθλημα LEC για την G2 που είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του EMEA.

 

To Greek Legends επιστρέφει

Να επιστρέψουν στη δράση ετοιμάζονται οι κορυφαίες ομάδες σε Ελλάδα & Κύπρο! Όπως ανακοίνωσε το Greek Legends League, στις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το δεύτερο GLL Pro-Am στο οποίο θα λάβουν μέρες ομάδες από το GLL, το GL2D αλλά και κάποιες που θα προκύψουν από ανοιχτά προκριματικά. Η νικήτρια του φθινοπωρινού τουρνουά θα προκριθεί στο Sigma Cup 2023 για να διεκδικήσει το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000€.

Photo: LOLEsports

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώPlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη