League of Legends Recall: Η απίθανη JD Gaming κατέκτησε το MSI 2023

by Zikou Stella

Ο εγχώριος τίτλος δεν ήταν αρκετός για την… αχόρταγη JD Gaming που την Κυριακή πρόσθεσε ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή της, αυτό του MSI 2023. Η πρωταθλήτρια του LPL νίκησε με 3-1 την συμπατριώτισσα της Bilibili Gaming για να φτάσει στη σημαντικότερη διάκριση της ιστορίας της. Καταπληκτική ατμόσφαιρα από το κοινό του Λονδίνου που γέμισε το Copper Box Arena.

 

Κορυφή για τη JDG και το LPL

Ο τελικός ανάμεσα σε Bilibili Gaming και JDG ήταν μια μονομαχία Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Η μεγάλη διαφορά από τον γνωστό μύθο είναι πως σε αυτή την περίπτωση ο Γολιάθ (η JDG που ήταν και το αδιαφιλονίκητο φαβορί) θριάμβευσε και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. H JD Gaming πήρε εύκολα το πρώτο game με την Bilibili να έχει έτοιμη την απάντηση της και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1.

Η συνέχεια ανήκει στην ομάδα του Ruler που μπήκε “δαιμονισμένη” στο game 3 και το καθάρισε σε λιγότερο από 24 λεπτά. Παρόμοια εικόνα και στην 4η αναμέτρηση της σειράς όπου η BLG έμοιαζε ανήμπορη να σταματήσει την αντίπαλο της. Το μαρτύριο του αουτσάιντερ τελείωσε στο 23ο λεπτό μετά από ένα ακόμα stomp. Άξια πρωταθλήτρια η φανταστική JDG, όμως αξίζουν συγχαρητήρια και στην BLG που ξεκίνησε από τα Play-Ins και έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο. Μην ξεχνάμε πως στην πορεία απέκλεισε δύο μεγαθήρια (Τ1 και Gen.G.).

 

 

12 μήνες γεμάτοι διακρίσεις

Μαγική χρονιά διανύει η JDG που μοιάζει ικανή να κατακτήσει όποιο τρόπαιο θέλει. Μετά από δύο back-to-back εγχώρια πρωταθλήματα (δεν είναι μικρό πράγμα να διατηρείσαι στην κορυφή του LPL) κατέκτησε και έναν διεθνή τίτλο και μάλιστα όχι όποιον και όποιον! Το βαρύτιμο τρόπαιο του Mid Season Invitational και το διόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο των 50000$ κατέληξε στα χέρια της παρέας του θρυλικού Ruler.

Η JDG είχε δείξει από το περασμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα – που έφτασε ως το top 4 – πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και στο τουρνουά του Λονδίνου έβαλε τις βάσεις για να χτίσει τη δική της δυναστεία. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (και 5η συνολικά) ο τίτλος του MSI πάει σε ομάδα από το κινεζικό LPL. Μένει να δούμε αν η JDG θα μπορέσει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και στο επερχόμενο World Championship 2023.

 

Photos: Lolesports

Μπορείς να δεις ακόμη