League of Legends Recall: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η WLGaming

by Zikou Stella

Η WLGaming επικράτησε με 3-1 της Anorthosis Esports στον τελικό του GLL Spring Split 2023 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του Greek Legends για 5η φορά στην ιστορία της. Το κοινό που γέμισε το Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών είδε την WLG να παίζει εξαιρετικά και να επιστρέφει στον θρόνο της μετά από ενάμιση χρόνο χωρίς πρωτάθλημα. Πολυτιμότερος παίκτης των νικητών ήταν ο Πολωνός Jungler, Bruness.

 

 

Το Σάββατο που μας πέρασε οι δύο κορυφαίες ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο συναντήθηκαν στην αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μπορεί ο μεγάλος τελικός να ξεκινούσε στις 18:00 όμως ο κόσμος άρχισε να γεμίζει την αίθουσα αρκετά νωρίτερα. Αφού πρώτα μοιράστηκαν τις προβλέψεις τους στο booth των K-mers, πήραν θέση για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των δύο ομάδων.

 

 

Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού περιμέναμε μια αρκετά κλειστή σειρά, με την Ανόρθωση να μοιάζει το φαβορί λόγω της εξαιρετικής της πορείας στη regular season. Η WLGaming παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένη και κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες το game 1, το οποίο διήρκησε μόλις 23 λεπτά. Η ΑΝΟ προσπάθησε να αντιδράσει στο game 2, όμως η WLGaming ήταν για δεύτερη συνεχόμενη φορά εξαιρετική και χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα έφτασε στο 2-0.

Μετά από δύο σερί κακά παιχνίδια, η Ανόρθωση κατάφερε να μας θυμίσει την ομάδα που είδαμε στη regular season. Οι “μπλε” ήταν ανώτεροι από την αντίπαλο τους στο game 3 και κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2. Τα όνειρα της ΑΝΟ για reverse sweep έσβησαν από τα πρώτα λεπτά της 4ης αναμέτρησης. Η WLGaming έπιασε τρομερή απόδοση και κυριαρχόντας απόλυτα κατάφερε να κλείσει τη σειρά μετά από 25 λεπτά.

Ούτε η πρωταθλήτρια WLGaming, ούτε και η Anorthosis έχουν χρόνο για ξεκούραση αφού ήδη ρίχθηκαν στη μάχη των προκριματικών του EMEA Masters. Αργά το βράδυ της Τετάρτης (5/4) θα γνωρίζουμε αν οι ομάδες μας θα βρεθούν ένα παιχνίδι μακριά από την πρόκριση στη φάση των ομίλων.

 

 

Όλες οι αναμετρήσεις των ομάδων του Greek Legends στο EMEA Masters προβάλλονται ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube).

 

Photos: Greek Legends League

Μπορείς να δεις ακόμη