League of Legends Recall: Θρίαμβος της Entropiq στο Sigma Cup της Αθήνας

by Aggeliki Tsoukana

Η Entropiq νίκησε με 3-2 την Diamant Esports για να κατακτήσει το πρώτο Sigma Cup. Η νέα αυτή διοργάνωση, η οποία φιλοξενήθηκε στην “καρδιά” της Αθήνας, μας προσέφερε ένα διήμερο γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις με την τσέχικη ομάδα να αναδεικνύεται στο τέλος πρωταθλήτρια. Για να φτάσει στον τελικό η EIQ χρειάστηκε να αποκλείσει την εκπρόσωπο του Greek Legends League, WLGaming η οποία αρκέστηκε στην 3η θέση.

 

Ασταμάτητες Diamant & Entropiq

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ήταν ημέρα ημιτελικών με τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες από το GLL (Ελλάδα & Κύπρος), το EBL (Βαλκανικές χώρες) και το HM (Τσεχία & Σλοβακία) να φτάνουν από νωρίς στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και το κλειστό “Γιώργος Κασιμάτης”. Το πρόγραμμα άνοιξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Diamant Esports και την Dynamo Eclot. H DNE κατάφερε να επικρατήσει έστω και δύσκολα στο game 1 όμως το αποτέλεσμα αυτό αφύπνισε τους Σλοβένους που πάτησαν… “γκάζι”.

Το 1-1 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες (σε 27 λεπτά και με τα kills να είναι 25-3), με την DIA να κυριαρχεί και στο game 3. H σειρά κρίθηκε στο 4ο παιχνίδι όπου η Dynamo έκανε υπερπροσπάθεια αλλά η DIA αποδείχτηκε πολύ σκληρή και πήρε μια τεράστια νίκη. Με το κοινό της WLG να δημιουργεί όμορφη ατμόσφαιρα η ελληνική ομάδα ανέβηκε στη σκηνή για να αντιμετωπίσει την Entropiq. Οι Τσέχοι εμφανίστηκαν καλύτεροι στην 1η αναμέτρηση και έκαναν το 1-0 χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

 

 

Οι νικητές του GLL Pro-Am έβγαλαν αντίδραση και με τον Bruness να κάνει ό,τι θέλει στο Rift κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την WLG, που αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να “φρενάρει” την EIQ που ήταν σε εξαιρετική μέρα.

 

Ένας απίθανος τελικός

Ο τελικός της Κυριακής μπορεί να μην είχε ελληνικό ενδιαφέρον όμως είχε όλα όσα θα ήθελε να δει ένας λάτρης του επαγγελματικού League of Legends. H Diamant μπήκε φουριόζα στους τελικούς και “stompαρε” την Entropiq για να προηγηθεί. Στο μοιρασμένο και γεμάτο αγωνία game 2 η DIA κατάφερε να μείνει ψύχραιμη και να κάνει το 2-0 για να βρεθεί σε championship point. Κάπου εκεί όμως θα ξεκινούσε η μεγάλη ανατροπή.

 

 

Το πέρασμα στο red side έφερε γούρι στους Τσέχους που “διέλυσαν” τους αντιπάλους τους σε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά για να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του τίτλου. Η ΕIQ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και αν και επέστρεψε στο blue side κατάφερε να επικρατήσει και να στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι. Η Diamant Esports προσπάθησε να κάνει κάτι στο early game της 5ης αναμέτρησης όμως πλέον ήταν αδύνατο να σταματήσει την Entropiq. Η ομάδα από το Hitpoint Masters έπαιξε σωστά, εξασφάλισε νωρίς το Dragon Soul και με το Baron buff του 27ου λεπτού ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή. Φοβερό reverse sweep από μια ομάδα που δεν έχει συμπληρώσει ούτε έναν χρόνο ζωής και ήδη βάζει τις βάσεις για το μέλλον.

*Photo: Greek Legends League

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη