League of Legends Recall: To Greek Legends League επιστρέφει

by Zikou Stella

Μόλις λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από την επανέναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος esports σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς τη Δευτέρα 5 Ιουνίου ξεκινά το GLL Summer Split 2023. Ο Κωτσόβολος βρίσκεται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, καθώς για μια ακόμα σεζόν είναι βασικός συνεργάτης του Greek Legends League.


Η Dream Team της WLGaming

Ο τίτλος του Spring Split φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων της WLGaming που έφτιαξαν ένα ρόστερ ικανό να φέρει διακρίσεις στο EMEA Masters (διοργάνωση στην οποία αγωνίζονται οι πρωταθλήτριες από Ευρώπη, Ασία, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή). Στην ομάδα παρέμεινε ο πολύπειρος και πολυνίκης του GLL, Bananitoo καθώς και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του προηγούμενου Split, ο νεαρός Πολωνός jungler Bruness.

Πριν από λίγες εβδομάδες οι “κόκκινοι” πραγματοποίησαν μια από τις μεγαλύτερες – αν όχι τη μεγαλύτερη – μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού League of Legends αφού συμφώνησαν με τον Woolite. O 27χρονος marksman μετρά δεκάδες συμμετοχές στο LEC, μια κατάκτηση Masters καθώς και πολλούς τίτλους σε Γαλλία, Πολωνία και όχι μόνο. Στο top lane συναντάμε τον πρωταθλητή του NLC (Ηνωμένο Βασίλειο & Βόρεια Ευρώπη) Banderas ενώ στο mid θα αγωνίζεται ο εξαιρετικά ταλαντούχος και περιζήτητος ESCIK.

 

 

Να επιστρέψει στην κορυφή

Ψηλά τον πήχη για ένα ακόμα Split βάζει η Anorthosis Famagusta Esports. Η 2η θέση της Άνοιξης δεν ήταν αρκετή για την Ανόρθωση που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του Greek Legends League. Οι “μπλε” είναι η μονή ομάδα της λίγκας που δεν προχώρησε σε αλλαγές στη βασική της πεντάδα. Αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη αφού είναι γνωστό πως στην ΑΝΟ δουλεύουν με μακροπρόθεσμα πλάνα και δεν κάνουν βιαστικές κινήσεις.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως στο πρόσφατο EMEA Masters η Ανόρθωση έδειξε πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Αυτό σημαίνει πως το δίδυμο GoldenTo4st και iLevi θα περάσει ακόμα ένα Split στην ομάδα της Αμμοχώστου. Άλλωστε πρόκειται για δύο παιδιά που έχουν συνδέσει τα ονόματα τους με τον οργανισμό. Στην ομάδα παραμένουν και οι Eilyph, Hawhaw και Spooky ενώ στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται για 4η χρονιά ο coach Duriel.

 

 

Η “καυτή” μεταγραφική περίοδος

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον J0J0C. Ο πρώην παίκτης της ΑΝΟ και της WLG άφησε την Ισπανία για λογαριασμό της Team Phantasma. Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κινήσεις της off-season αφού ο Νίκος Τερζόγλου είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες mid laners. Ενισχυμένος θα παρουσιαστεί και ο PAO Luminox που έφερε τους έμπειρους Nikolex και Lotus. Στο GLL θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα και ο κορυφαίος παίκτης της Β’ κατηγορίας, N3znamy που αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο τη Wild Panthers Esports.

To GLL Summer Split 2023 θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube).

 

Photo: Greek Legends League

Μπορείς να δεις ακόμη