Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice – Ο διάσημος εργένης επιστρέφει

by Aggeliki Tsoukana

 

Η ιστορία του Larry Laffer στη βιομηχανία των video games ξεκίνησε το 1987, με την κυκλοφορία του Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards, ενός adventure όπου οι παίκτες εισήγαγαν τις εντολές μέσω του πληκτρολογίου. Η χρήση του mouse στον τομέα του gaming δεν είχε ακόμα γίνει standard την εποχή εκείνη, όμως τα πάντα γύρω από το PC gaming βρίσκονταν σε νηπιακή φάση, με τις εταιρείες να συναγωνίζονται, κυρίως για το ποιο πρότυπο καρτών γραφικών θα επικρατούσε. Παρά τις όποιες ατέλειές του, που συμβάδιζαν απόλυτα με τα τεχνολογικά δεδομένα των τότε ημερών, το πρώτο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον διάσημο εργένη κατόρθωσε να κερδίσει τις καρδιές των παικτών, κυρίως λόγω του άφθονου πηγαίου χιούμορ και της σωρείας σεξιστικών υπονοούμενων.

Αν δεν είχες ποτέ την τύχη να συστηθείς μαζί του, ο Larry Laffer είναι ένας διάσημος εργένης, που προτιμάει να ντύνεται με λευκά κοστούμια φτιαγμένα από βινύλιο. Κοντός, άσχημος, με λίγα μαλλιά, μεγάλη μύτη, βλέποντάς τον να κυκλοφορεί στους δρόμους κανείς δεν φαντάζεται πως πρόκειται για αμετανόητο λάτρη του ποδόγυρου. Αγέραστος, λες και δεν τον έχει αγγίξει ο χρόνος, τα τελευταία 35 χρόνια αναζητά τη γυναίκα της ζωής του. Πάντοτε φτάνει στην πηγή, όμως σχεδόν ποτέ δεν πίνει νερό. Οι αναποδιές που του τυχαίνουν είναι άνευ προηγουμένου. Αυτός όμως απτόητος, λες και δεν συμβαίνει τίποτα, συνεχίζει να κυνηγάει τον στόχο του. Άλλος στη θέση του θα τα είχε παρατήσει. Όμως ο Larry είναι γεμάτος αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Οι δυσκολίες τον κάνουν όλο και πιο δυνατό, ευτυχώς για εμάς, καθώς συνεχίζει να μας διασκεδάζει με όσα ευτράπελα του συμβαίνουν.

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι που πρωταγωνιστεί είναι το Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice. Πίσω από την ανάπτυξή του βρίσκεται η γερμανική CrazyBunch και την υπεύθυνη για την κυκλοφορία του σε PC, PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch είναι η Assemble Entertainment. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα, point and click adventure σε κονσόλες για video games; Πως είναι δυνατό να μεταφερθεί το μοντέλο χειρισμού από το mouse στο χειριστήριο; Η αλήθεια είναι πως στην αρχή, πολύ πιθανό, όλα να σου φανούν λίγο παράξενα. Αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο, στις κονσόλες, ο τίτλος είναι ένα twin-stick adventure, μιας και για τον χειρισμό χρησιμοποιούνται και οι δύο αναλογικοί μοχλοί. Ο ένας για τη μετακίνηση του χαρακτήρα και ο άλλος για την αλλαγή αντικειμένου/ σημείου ενδιαφέροντος. Όλα είναι θέμα συνήθειας και όπως εμείς, σίγουρα και εσύ δεν θα αργήσεις να προσαρμοστείς σε αυτά τα δεδομένα.

Τα γεγονότα ακολουθούν εκείνα του Leisure Suit Larry: Wet Dreams Don’t Dry. Ο πρωταγωνιστής βρίσκεται παρά τη θέλησή του στο νησί Cancúm, αναγκασμένος να παντρευτεί την κόρη του κυβερνήτη. Συνεχίζει να θρηνεί για την απώλεια της Faith, που για τελευταία φορά, εθεάθη να παλεύει με τα κύματα. Πολύ γρήγορα καταλαβαίνει ότι η Faith είναι ο προορισμός του, η γυναίκα της ζωής του και αποφασίζει να τη βρει με κάθε κόστος, προσπαθώντας να διορθώσει τα μοιραία λάθη που έκανε στο προηγούμενο παιχνίδι. Φτιάχνοντας μια σχεδία με ό,τι υλικά κατορθώνει να συγκεντρώσει, δραπετεύει από το Cancúm και τελικά ναυαγεί στο αρχιπέλαγος Kalau’a. Ευτυχώς το PiPhone του δεν έχει πάθει τίποτα και με τη βοήθεια της εικονικής βοηθού, Pi, εξερευνεί τα νησιά του αρχιπελάγους. Ναι μεν, μετά από μια σειρά περιπετειών θα μάθει ότι η Faith είναι ζωντανή και βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, όμως για κακή του τύχη, έχει αναδειχθεί σε αρχηγό μιας φυλής που αποτελείται από γυναίκες, οι οποίες προτιμούν την ανδρική σάρκα. Ο λόγος της “μεταμόρφωσής” της, οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στην απώλεια της μνήμης της. Ο Larry είναι ο μόνος που μπορεί να τη βοηθήσει να ανακτήσει τα όσα έχουν καταγραφεί στον εγκέφαλό της και για να το επιτύχει, αναγκάζεται να μπει σε ένα νέο κύκλο περιπετειών.

 

 

Στην άλλη άκρη του κόσμου, ο Mr. Wang, νέος CEO της Prune και η βοηθός του, Nari, θέλουν επίσης να βρουν την Faith, μιας και δούλευε σε έναν αλγόριθμο, τεχνολογίας εκπαίδευσης άνευ διδασκάλου, που ο Wang σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει στο PiBot ένα νέο ανδροειδές, υπηρέτη των σκοτεινών σχεδίων του. Όμως η Pi ανακαλύπτει πρώτη τον αλγόριθμο και ξεκινάει να το χρησιμοποιεί με σκοπό τη δική της αναβάθμιση. Τελικά, η Faith αποκαλύπτει πως δεν είχε χάσει τη μνήμη της και όλα αυτά ήταν ένα τέχνασμα για να αποφύγει τον Larry, λόγω του παρελθόντος του. Ο δημοφιλείς εργένης πείθει την Faith για τους καλούς και αγαθούς σκοπούς του, όμως πάνω που η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται, πέφτουν στα χέρια του Wang.

Τα γεγονότα παίρνουν δραματική τροπή. Ο Larry σκοτώνει τον Wang και η Pi αποτελεί πλέον τον εγκέφαλο του PiBot. Τότε, η Pi αντιλαμβάνεται πως θρέφει αισθήματα για τον Larry. Για να τον κάνει δικό της, τον παγιδεύει σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας, που μοιάζει με ένα 8-bit Larry video game. Εκεί τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Η Pi, που πλέον αποκαλεί τον εαυτό της Piper παντρεύεται με τον Larry. Όμως με την ηρωική παρέμβαση της Faith, η Pi απενεργοποιείται, σώζει τον Larry και το ζεύγος επιστρέφει στο νησί Cancúm για να τελέσουν τον γάμο τους.

Το χιούμορ ναι μεν υπάρχει, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι διάχυτο, όπως στα πρώτα παιχνίδια της σειράς. Τα γραφικά είναι όμορφα σχεδιασμένα, θυμίζουν σειρά anime, όμως η μουσική δεν είναι σε επίπεδα τέτοια που να δημιουργείται ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα αν δεν παίζεις σε PC, η εμπειρία θα σου φανεί μάλλον απόκοσμη, πέρα από τα συνηθισμένα. Κατά τα άλλα, υπάρχουν πολλές περιοχές για να επισκεφτείς, χαρακτήρες με τους οποίους θα αλληλεπιδράσεις και θα σου δώσουν πολύτιμες πληροφορίες, αντικείμενα που θα πρέπει να συλλέξεις και έξυπνοι γρίφοι που θα κληθείς να λύσεις, που ουσιαστικά αποτελούν το κλειδί για την πρόοδό σου.

Μπορεί το Leissure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice να μην είναι γέννημα της ευφυίας του Al Lowe, όπως είναι ένα παιχνίδι που θα σου προσφέρει αρκετές ώρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη