Η μεγάλη επιστροφή του Sonic

by Aggeliki Tsoukana

 

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και θρυλικές φιγούρες των videogames, o Sonic the Hedgehog, σκοπεύει να κάνει δυναμική επιστροφή. Μετά την επιτυχημένη κινηματογραφική παραγωγή του 2020, όπου πρωταγωνιστούσε ο ταχύτατος μπλε σκαντζόχοιρος, τα πλάνα για μια ακόμα παρουσία του στις κινηματογραφικές αίθουσες, την εμφάνισή του σε μια σειρά του Netflix, αλλά και την ευκαιρία των γενεθλίων του για τα 30 χρόνια του στην αγορά, η SEGA έκρινε ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να δούμε ξανά αυτή τη θρυλική φιγούρα στις οθόνες μας, μια φιγούρα που συντροφεύει τους παίκτες από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έχει χαρίσει άπειρες στιγμές απόλαυσης σε εκατομμύρια παίκτες.

Έτσι, μέσα από την παρουσίαση Sonic Central της SEGA, που έγινε στα τέλη Μαΐου, η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε σε παρουσίαση όλων των παιχνιδιών με πρωταγωνιστή των Sonic, που έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα.

 

 

Παλιές αλλά και νέες περιπέτειες

Οι ανακοινώσεις της SEGA περιλαμβάνουν μια παλιά κυκλοφορία, που όμως θα έρθει αναβαθμισμένη, μια συλλογή με κλασικά παιχνίδια, αλλά και μια εντελώς νέα περιπέτεια του Sonic. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Sonic Colors Ultimate: Πρόκειται για ένα remaster του Sonic Colors, που είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο Nintendo DS και το Nintendo Wii το 2010 και είχε αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές. Η Sega υπόσχεται έναν ανανεωμένο οπτικό τομέα, με βελτιωμένο χειρισμό αλλά και ένα νέο game mode. Το Sonic Colors Ultimate αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 7 Σεπτεμβρίου για Nintendo Switch, Sony PlayStation 4 και Microsoft Xbox One ενώ θα μπορεί να αναπαραχθεί και στα Sony PlayStation 5 και Microsoft Xbox Series.

Sonic Origins: Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συλλογή των τίτλων που κυκλοφόρησαν αρχικά στο Sega Mega Drive κατά τη δεκαετία του 1990. Αυτή η συλλογή θα περιλαμβάνει το Sonic 1, το Sonic 2, το Sonic 3 & Knuckles αλλά και το Sonic CD. Αυτή η υπέροχη συλλογή, που θα δώσει στους νέους παίκτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα πρώτα βήματα του Sonic, αλλά θα βοηθήσει και τους παλιότερους να θυμηθούν το πώς ξεκίνησαν όλα, αναμένεται να γίνει διαθέσιμη το 2022 σε μια ευρεία γκάμα συστημάτων.

Sonic 2022: Το τέλος της παρουσίασης Sonic Central από τη SEGA έκρυβε και μια έκπληξη. Ο μπλε σκαντζόχοιρος Sonic ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα, 3D περιπέτεια, που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Στην παρούσα φάση δεν γνωρίζουμε την επίσημη ονομασία του παιχνιδιού, ενώ δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες πέρα του ότι θα γίνει διαθέσιμο στα Nintendo Switch, Sony PlayStation 4, Sony PlayStation 5, Microsoft Xbox One, Microsoft Xbox Series καθώς επίσης και σε υπολογιστές.

Με πολλά παιχνίδια στο πρόγραμμα, παρουσία σε κινηματογράφο και Netflix, συναυλίες από συμφωνικές ορχήστρες, ροκ συγκροτήματα και DJ, εμφάνιση σε άλλα παιχνίδια της SEGA (Tokyo Olympics, Judgment, Two Point Hospital) αλλά και πολλές ακόμα ενέργειες, είναι σίγουρο ότι ο αγαπημένος Sonic θα επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Χρόνια πολλά Sonic!

Παρακάτω η παρουσίαση της Sonic Central:

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη