Lenovo ThinkPad X1 Fold: Έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τους υπολογιστές!

by K-Admin 1

 

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αρχική του αποκάλυψη, η Lenovo είναι πλέον έτοιμη να φέρει κοντά σου το επαναστατικό laptop/ tablet ThinkPad X1 Fold, με στόχο να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που εργάζεσαι, διαβάζεις και διασκεδάζεις. Να αλλάξει για πάντα αυτό που νομίζεις ότι είναι ένα laptop ή ένα tablet.

 

 

Η πιο ευέλικτη συσκευή στον κόσμο

Το ThinkPad X1 Fold είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο που έχει τη δυνατότητα να αναδιπλώνεται, και από tablet να μετατρέπεται σε laptop. Διαθέτει οθόνη 13,3 ιντσών, τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 2048 x 1536, ενώ το λειτουργικό που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Lenovo είναι το Windows 10 της Microsoft. Έτσι, το ThinkPad X1 Fold δεν θα είναι απλά ένα tablet, αλλά ένα πλήρως λειτουργικό laptop, που μπορεί είτε να σταθεί όρθιο, επιτρέποντάς σου να κάνεις χρήση και των 13,3 ιντσών του, στηρίζοντάς το στο ενσωματωμένο stand, είτε με μια απλή κίνηση να το λυγίσεις και να το μετατρέψεις σε ένα πλήρως λειτουργικό laptop 7 ιντσών. Βεβαίως, μπορείς πάντα να το κρατήσεις στα χέρια σου, ανοιχτό ή ελαφρώς διπλωμένο, και να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να σερφάρεις στο δίκτυο χρησιμοποιώντας το ως ένα πλήρως λειτουργικό tablet.

Η τεράστια καινοτομία του ThinkPad X1 Fold εντοπίζεται στο ότι μπορείς να το παίρνεις μαζί σου όπου και αν βρίσκεσαι, αφού με μια απλή κίνηση μπορεί να διπλωθεί στη μέση και να αποκτήσει αυτομάτως το μέγεθος ενός βιβλίου. Έτσι, μπορείς να το τοποθετήσεις σε μια μεγάλη τσέπη, σε μια τσάντα, ή σε ένα σακίδιο και να το έχεις πάντα κοντά σου, αφού το βάρος του ενός κιλού που ζυγίζει και οι διαστάσεις του των 236 x 158,2 x 27,8 χιλιοστών δεν θα σου δημιουργήσουν ποτέ πρόβλημα μεταφοράς. Επίσης, η ειδική επένδυση δέρματος στο εξωτερικό μέρος του, αλλά και η γενικότερη ανθεκτική κατασκευή του, σήμα κατατεθέν της σειράς ThinkPad, θα το προστατεύει από χτυπήματα και εκδορές.

 

 

Μοναδικές δυνατότητες και υπέροχα αξεσουάρ

Το ThinkPad X1 Fold έρχεται με ενσωματωμένο το λειτουργικό Windows 10 της Microsoft, πράγμα που σημαίνει ότι με τη χρήση πληκτρολογίου, γραφίδας και ποντικιού θα έχεις στα χέρια σου το απόλυτο εργαλείο για την εργασία σου. Η Lenovo σου προσφέρει λύσεις στον τομέα αυτό με τη διάθεση μιας ειδικής εφαρμογής, και μίας σειράς από περιφερειακά με πιο σημαντικό το ασύρματο πληκτρολόγιο τεχνολογίας bluetooth, το Lenovo Fold Bluetooth, το οποίο διαθέτει touchpad.

Με την ειδική εφαρμογή της Lenovo, το ThinkPad X1 Fold καταλαβαίνει αυτόματα πότε το διπλώνεις και, έτσι, σου δίνει τη δυνατότητα να ορίζεις εσύ ποιες εφαρμογές των Windows 10 θα εμφανίζονται στο ένα μισό της οθόνης, δίνοντάς σου τρεις επιλογές τοποθέτησής τους.

Το πληκτρολόγιο Fold Bluetooth έχει διττή φύση, όπως άλλωστε και το X1 Fold, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοποθετώντας το επάνω σε ένα τραπέζι ή σε ένα γραφείο, με το X1 Fold ανοιχτό και στις 13,3 ίντσες του, ή να τοποθετηθεί επάνω στο σώμα του X1 Fold, καλύπτοντας τη μισή οθόνη, και να το μετατρέψει σε ένα πανέμορφο laptop 7 ιντσών. Όταν το πληκτρολόγιο τοποθετείται επάνω στο X1 Fold, τότε προσκολλάται μαγνητικά επάνω του, ενώ ταυτόχρονα φορτίζεται ασύρματα όταν διπλώνεις το X1 Fold. Μπορείς, πάντα, να διπλώσεις τελείως το X1 Fold, με το πληκτρολόγιο εντός του, και να μεταφέρεις και τα δύο όπου και αν πηγαίνεις.

Το πληκτρολόγιο Fold Bluetooth διαθέτει και ειδική θέση για αποθήκευση της γραφίδας Mod Pen. Αυτή η ψηφιακή γραφίδα διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία και θύρα φόρτισης USB-C, ενώ κάνει χρήση του πρωτοκόλλου Wacom για απόλυτη ακρίβεια στην ευαισθησία της πίεσης που ασκείς και αναγνώρισης της κλίσης που έχει η γραφίδα καθώς γράφεις. Με δύο ώρες φόρτισης, η γραφίδα θα σου προσφέρει διάρκεια μπαταρίας ενός μήνα!

To σετ των απολύτως σημαντικών περιφερειακών για το X1 Fold συμπληρώνεται από το ποντίκι ThinkPad X1 Presenter. Πρόκειται για μια συσκευή επίσης αναδιπλούμενη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως ποντίκι είτε ως λέιζερ παρουσίασης και μπορεί να συνδεθεί με δύο συσκευές ταυτόχρονα.

 

 

Κορυφαία τεχνολογία και υψηλές επιδόσεις

Το ThinkPad X1 Fold έρχεται εξοπλισμένο με έναν επεξεργαστή Intel Lakefield Core i5-L16G7 (5 cores/ 5 threads), συγχρονισμένο στα 1.4 Ghz αλλά με δυνατότητα boost στα 3.0 GHz. Η μνήμη RAM είναι 8 GB (LPDDR4X 4,267 Mhz), η κάρτα γραφικών Integrated Intel UDH 11th Gen, και ο σκληρός του δίσκος είναι τεχνολογίας NVMe SSD με μέγεθος μέχρι 1 TB. Με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά η Lenovo εγγυάται ότι θα έχεις στα χέρια σου ένα ισχυρό σύστημα, το οποίο θα καλύψει όλες τις ανάγκες σου είτε εργάζεσαι στο σπίτι, είτε απαιτείται να μεταφέρεις την εργασία σου οπουδήποτε αλλού.

Και εφόσον μιλάμε για φορητή συσκευή, η διάρκεια της μπαταρίας της είναι ιδιάζουσας σημασίας. Για αυτό, το Lenovo ThinPad X1 Fold έρχεται εξοπλισμένο με μια μπαταρία χωρητικότητας 50 Whr, που φορτίζεται από έναν φορτιστή 65 W μέσω σύνδεσης USB-C. Η μπαταρία αυτή θα σου προσφέρει κάτι περισσότερο από δέκα ώρες συνεχόμενης λειτουργίας.

Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες σύνδεσής του, το ThinkPad X1 Fold υποστηρίζει πρωτόκολλα Wi-Fi 6 και 5G, που θα σου προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, ενώ διαθέτει δύο θύρες USB-C για σύνδεση με εξωτερικές συσκευές, και μία κάμερα 5MP για λήψη φωτογραφιών ή βιντεοκλήσεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη