The Game Awards 2020: Τα καλύτερα video games της χρονιάς

by K-Admin 1

 

Όπως οι σινεφίλ περιμένουν πως και πως τα Όσκαρ κάθε Φλεβάρη, έτσι και οι K-mers περιμένουν κάθε Δεκέμβρη τα “The Game Awards”, όπου ανακοινώνονται τα καλύτερα παιχνίδια κάθε χρονιάς. Βέβαια, με την πανδημία να σαρώνει τον πλανήτη, η τελετή Απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε δικτυακά, μέσω live streaming στο YouTube, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έλειψαν οι celebrities και οι εκπλήξεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

 

 

Φέτος οι κατηγορίες που απονεμήθηκαν βραβεία έφτασαν τις 30, και αν θέλεις να δείς αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες, και τους νικητές ανά κατηγορία μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη σελίδα των βραβείων, αφού εμείς εδώ θα σταθούμε στις πιο σημαντικές βραβεύσεις.

Και θα ξεκινήσουμε φυσικά από τον μεγάλο νικητή της βραδιάς που δεν ήταν άλλος από το The Last of US Part II των Naughty Dog/SIE, που σάρωσε τα φετινά βραβεία κερδίζοντας όχι μόνο την κατηγορία του παιχνιδιού της χρονιάς και του καλύτερου action/adventure, αλλά και τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης αφήγησης, καλύτερου sound design, καλύτερου innovation for accessibility δικαιώνοντας τη δουλειά που έριξε η ομάδα ανάπτυξης, για τη δημιουργία μιας καθηλωτικής εμπειρίας gaming. Μάλιστα η Laura Bailey ήταν εκείνη που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας, για τo εξαιρετικό voice acting στην ενσάρκωση του χαρακτήρα της Abby.

Σε ένα ακόμα αποκλειστικό τίτλο του PlayStation πήγε και το βραβείο της Καλλιτεχνικής επιμέλειας, όπου ανάμεσα στα The Last of Us Part II, FF VII Remake, Oni and the Will of the Wisps και Hades, επικράτησε το Ghost of Tsushima των Sucker Punch/SIE, χάρη στον μοναδικό συνδυασμό του fantasy στοιχείου και της φεουδαρχικής Ιαπωνίας του 13ου αιώνα.

 

 

Όσο για τις υπόλοιπες κατηγορίες ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης απέσπασε το Final Fantasy VII Remake, αν θέλεις να ακούσεις όλα τα κομμάτια μπορείς να τα βρείς σε αυτήν εδώ την playlist https://www.youtube.com/playlist?list=PLv3mgsCTGnNDm9fGT3KHEwSxOf56s669g.

Καλύτερο Indie game, αλλά και καλύτερο action game αναδείχθηκε το σκληροπυρηνικό Hades, ενώ μάλλον αναμενόμενα καλύτερο Mobile και καλύτερο Multiplayer παιχνίδι ψηφίστηκε το Among Us, που τους τελευταίους μήνες έχει γίνει το αγαπημένο ομαδικό παιχνίδι των streamers και των YouTubers, μεταφέροντας το γνωστό “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” στην εποχή των Zoomers και των smartphones.

 

 

Εσύ έχεις παίξει κάποιον από τους τίτλους που διακρίθηκαν;  Συμφωνείς με τους νικητές ή θα προτιμούσες να έχουν βραβευτεί διαφορετικά παιχνίδια;

 

Μπορείς να δεις ακόμη