CES 2021: Gaming

by K-Admin 1

 

Αν και η CES δεν σχετίζεται ιδαίτερα με το gaming, υπήρξαν δύο ανακοινώσεις του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Ορίζοντας κυκλοφορίας παιχνιδιών του PlayStation 5

Κατά τη διάρκεια της CES 2021, η Sony Corporation πραγματοποίησε τη δική της παρουσίαση και ένα μέρος της αφιερώθηκε στο κομμάτι του gaming. Πιο συγκεκριμένα, προβλήθηκε ένα σύντομο video αφιερωμένο στα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις στο PlayStation 5 και στο τελευταίο πλάνο του γίνεται αναφορά στο πότε αναμένεται να κυκλοφορήσουν μερικοί σημαντικοί τίτλοι, όπως το Kena: Bridge of Spirits, το Ghostwire: Tokyo και το Project Athia.

 

Αναλυτικά:

Hitman III – 20 Ιανουαρίου 2021

Returnal – 19 Μαρτίου 2021

Kena: Bridge of Spirits – Μάρτιος 2021

Solar Ash – Ιούνιος 2021

Little Devil Inside – Ιούλιος 2021

Ghostwire: Tokyo – Οκτώβριος 2021

Stray – Οκτώβριος 2021

Ratchet & Clank: Rift Apart – 2021

Horizon Forbidden West – 2021

Project Athia – Ιανουάριος 2022

Pragmata – 2023

 

 

Οι νέες τηλεοράσεις της LG υποστηρίζουν το cloud gaming

H LG Electronics είχε δυναμική παρουσία στην CES 2021. Μεταξύ άλλων παρουσίασε τη νέα της σειρά τηλεοράσεων που θα προσφέρουν σημαντικές λειτουργίες στους gamers. Πρώτα απ’ όλα οι τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν το τρέχον έτος θα ενσωματώνουν την τεχνολογία Game Optimizer, για την αυτόματη βελτίωση της εικόνας όταν αυτή προέρχεται απο κονσόλες για video games ή υπολογιστές. Έτσι οι gamers θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τον ρυθμό ανανέωσης της εικόνας, τον χρόνο απόκρισης (lag) και πολλά άλλα, που φανερώνουν την προσήλωση της LG στη χρήση του ΑΙ.

Κάτι ακόμα σημαντικό είναι ότι ο ήχος που θα αναπαράγεται από την τηλεόραση θα μπορεί να τροποποιηθεί είτε με βάση το εκάστοτε παιχνίδι, είτε με βάση το είδος του παιχνιδιού. Με βάση τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, οι διαθέσιμες επιλογές θα περιλαμβάνουν role playing games, real time strategy και first person shooters. Για να είναι δυνατές οι παραπάνω ευκολίες η LG έχει υιοθετήσει την τεχνολογία ΑΙ sound tuning.

Kοιτάζοντας αλλα και προετοιμάζοντας το κοινό της για τις μελλοντικές εξελίξεις, η LG θα προσθέσει στις τηλεοράσεις της, εφαρμογές που σχετίζονται με το cloud gaming. Μία από αυτές είναι το Google Stadia, σε συνδυασμό με τη νεότερη έκδοση του Chromecast, ενώ το ίδιο θα γίνει και με το GeForce Now της Nvidia.

Τέλος, μιας και έχουμε πλέον περάσει σε νέα εποχή ποιότητας εικόνας και μεταφορας δεδομένων και οι τέσσερεις θύρες HDMI των νέων τηλεοράσων θα υποστηρίζουν HDMI 2.1. Οι βελτιώσεις όμως δεν σταματούν εδώ αλλά συμπληρώνονται με τεχνολογίες όπως το FreeSync και το G-Sync για τη βελτιστοποίηση της οπτικής εμπειρίας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη