IFA 2016: To καινοτόμο Lenovo Yoga Book φέρνει την επανάσταση στα 2-in-1 tablets!

by K Admin

 Lenovo Yoga Book IFA 2016 (4)

 

H Lenovo έκανε ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία της στην IFA 2016, προτείνοντας μία ευρεία γκάμα συσκευών που διακρίνονται για τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα. Η συσκευή που κατάφερε να κλέψει την παράσταση δεν ήταν άλλη από το Yoga Book, το οποίο πίστεψε το, είναι από τα πιο «επαναστατικά» tablets που έχουν υπάρξει ποτέ! To Lenovo Yoga Book θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις (Windows 10 και Android 6.0.1 Marshmallow), αλλά αυτό είναι μόνο η «αρχή», καθώς το γεγονός που σίγουρα θα σε ξετρελάνει είναι ότι χωρίζεται σε δύο μέρη, όπου υπάρχει η κλασική οθόνη των tablets και μία ίδιου μεγέθους επιφάνεια (η συσκευή είναι αναδιπλούμενη), η οποία πρόκειται ουσιαστικά για ένα pressure-sensitive panel!

 

Lenovo Yoga Book IFA 2016 (3)

 

Το συγκεκριμένο panel υψηλής τεχνολογίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους:  είτε ως ένα είδος εικονικού πληκτρολογίου, το οποίο αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκείται σε κάθε πλήκτρο, είτε ως ένας πλήρως λειτουργικός σχεδιαστικός πίνακας, ο οποίος δύναται να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών που ασχολούνται με τη γραφιστική και το σχέδιο, αλλά ακόμη που και όλων εκείνων που θέλουν να διασκεδάσουν. Κάθε Yoga Book εννοείται πως έρχεται με το απαραίτητο “Real Pen” stylus, το οποίο διαθέτει 2.048 επίπεδα πίεσης. Όμως το συγκεκριμένο “πενάκι” κάνει κι άλλες δουλειές, καθώς φέρει ειδικά δοχεία μελάνης και έτσι μπορεί να “συνεργαστεί” ακόμη και με κανονικό χαρτί, δίνοντας τη δυνατότητα για σχέδιο και λήψη σημειώσεων και εκτός της ειδικής επιφάνειας του Yoga Book!

 

Lenovo Yoga Book IFA 2016 (2)

 

Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Yoga Book της Lenovo έρχεται με Full HD display στις 10.1 ίντσες και τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων Intel Atom x5, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 4GB μνήμης RAM εξασφαλίζει την ταχύτητα που απαιτείται για να τρέξει ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές χωρίς lag και καθυστερήσεις. Επιπλέον, το Yoga Book θα διαθέτει μπαταρία στα 8500mAh, η οποία σύμφωνα με τους υπευθύνους της Lenovo θα παρέχει κοντά στις 15 ώρες αυτονομίας (ύστερα από μία πλήρη φόρτιση) σε Android και 13 ώρες αυτονομίας για την έκδοση με Windows OS. Επιπλέον, η εξελιγμένη πρόταση της Lenovo έρχεται με 64GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση της microSD slot (δέχεται κάρτες στα 128GB) και κάμερες στα 8MP (main sensor) και 5MP (selfie cam).

 

Lenovo Yoga Book IFA 2016 (1)

Ακολουθώντας μία καθαρά “premium” φιλοσοφία, το Yoga Book της Lenovo ξεχωρίζει για το μεταλλικό design, τις λεπτές διαστάσεις (256.6x.9.6×170.8 mm) και το χαμηλό βάρος (ζυγίζει κοντά στα 690 γραμμάρια). Όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της Lenovo, το καινοτόμο Yoga Book θα είναι διαθέσιμο τον προσεχή Οκτώβριο, ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει  σε δύο χρώματα (χρυσό / μαύρο και λευκό). Αναμφίβολα, πρόκειται για την επιτομή της καινοτομίας!

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη