Μάνα είναι μόνο μία! Και έχει πάντα δίκιο

by Aggeliki Tsoukana

Θυμάσαι εκείνο το κρύο βράδυ του Φλεβάρη που τελικά χιόνισε; Είχες βγει με το φούτερ παρόλο που η μαμά σου σε κυνηγούσε μέχρι την εξώπορτα για να πάρεις το μπουφάν. Και τελικά κρύωσες και έχασες την εκδρομή με την παρέα. Θυμάσαι και τη μέρα που σου είχε τονίσει να φορτίσεις το κινητό σου πριν πας για πεζοπορία; Δεν το έκανες και παραλίγο να χαθείς στο βουνό…

Η μαμά σου ανησυχεί και παραπονιέται αλλά ποιος μπορεί να την κατηγορήσει; Μπορεί να επαναλαμβάνεται, μπορεί να σε κουράζει αλλά παραδέξου το! Έχει πάντα δίκιο. Και είναι κάτι που το ξέρεις εκ των προτέρων. Μήπως για αυτό θυμώνεις;

Η δική σου μαμά τί ανησυχίες έχει; Ποια παράπονα σου κάνει; Σου θυμίζουν κάτι τα παρακάτω;

 

Τι σου ζητάει η μανούλα; Ένα παιχνιδάκι να περνάω την ώρα μου.

Τόσο καιρό προσπαθούσες να της μάθεις τα βασικά. Να χειρίζεται το κινητό της για κλήσεις και μηνύματα, να μπορεί να σερφάρει για να βρίσκει συνταγές και ιδέες για εργόχειρα… Εκείνη όμως το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και τώρα πια… έχει ξεφύγει! Μα να σου ζητάει να της μάθεις πώς να παίζει παιχνίδια στο Nintendo Switch; Πού ακούστηκε… Εντάξει μη σου φαίνεται και παράλογο. Θέλει κι εκείνη να περάσει ευχάριστα την ώρα της. Μάτια έχει και βλέπει πόσο το ευχαριστιέσαι όταν παίζεις. Γιατί να μην δοκιμάσει και εκείνη; Άλλωστε είναι τόσο εύκολο στη χρήση και τόσο διασκεδαστικό!

 

 

Όλη μέρα με το κινητό! Κουνήσου και λίγο θα πάθεις τίποτα!

Τώρα μην μου πεις ότι εκπλήσσεσαι που το ακούς από τη μαμά σου! Αφού ήδη μια φωνούλα μέσα σου στο ψιθυρίζει… Μήπως για αυτό θυμώνεις διπλά με τη μανούλα; Καλό το σερφάρισμα αλλά πρέπει να βελτιώσεις και τη φυσική σου κατάσταση. Τώρα αν δεν έχεις χρόνο ή διάθεση να πας για τρέξιμο ή να επισκεφτείς το γυμναστήριο δεν πειράζει.

Εξοπλίσου με τα όργανα γυμναστικής που προτιμάς και ξεκίνα την προσπάθεια από την άνεση του σπιτιού σου, οικονομικά, όποια στιγμή της ημέρας θέλεις και χωρίς να χάνεις χρόνο. Ανάλογα με τις ανάγκες σου έχεις τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αρκετά διαφορετικά όργανα, όπως το στατικό ποδήλατο, τον διάδρομο γυμναστικής, την κωπηλατική, το ελλειπτικό μηχάνημα ή ένα πολυόργανο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να γυμνάσεις διαφορετικά μέρη του σώματος.

Μην ξεχνάς και τα αξεσουάρ για yoga & pilates, καθώς και τα βαράκια για τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Υπάρχουν αμέτρητα προγράμματα εκγύμνασης διαθέσιμα στις παιχνιδοκονσόλες που μπορείς, γιατί όχι, να απολαύσεις μαζί με τη μαμά σου!

 

 

Θα σε φάνε τα ποντίκια από τη βρώμα εδώ μέσα

Κάθε μαμά χρησιμοποιεί και άλλο πλασματάκι που μπορεί να σε φάει! Κάποιες προτιμούν τα τρωκτικά και άλλες τα έρποντα έντομα! Με όποιο τρόπο και να σε φοβερίζει, η ουσία είναι μία: Έχει δίκιο, ο χώρος σου πρέπει να είναι καθαρός. Η υγεία και η ευεξία σου εξαρτάται και από την καθαριότητα του χώρου σου. Τακτοποίησε λοιπόν τα ρούχα σου στις ντουλάπες και συγύρισε. Απαλλάξου από τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι και ο χώρος σου θα δείχνει αυτόματα μεγαλύτερος και πιο καθαρός. Όσο για τη βαρετή δουλειά του σκουπίσματος δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι. Οι σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες καλύπτουν κάθε σου ανάγκη για αποτελεσματικό σκούπισμα των δαπέδων και των χαλιών, ενώ διαθέτουν πολλά διαφορετικά εξαρτήματα για τον καθαρισμό των γωνιών, των επίπλων και των στρωμάτων. Μπορείς να τις βρεις σε μορφή στικ ή κλασσικές και μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και οι ρομποτικές που κάνουν όλη τη δουλειά μόνες τους. Κάποιες μάλιστα έχουν και τη δυνατότητα να σφουγγαρίζουν. Έτσι, εκτός από τα ποντίκια θα γλιτώσεις και από κάτι ακόμα: Τη φωνή της μαμάς να λέει: “Πάλι πάτησες στα σφουγγαρισμένα;”

 

 

Αν ξυπνήσει το μωρό; Αν πέσει από το κρεβάτι; Αν κλάψει;

Μπορεί να μην το θυμάσαι, όμως η μαμά σου ανησυχούσε για εσένα από την πρώτη στιγμή που σε απέκτησε. Ο νέος ρόλος που ο ερχομός σου την έβαλε να παίξει, ήταν για αυτήν συναρπαστικός και συνάμα τρομακτικός. Εκείνη, όπως και κάθε νέα μανούλα έχει να αντιμετωπίσει αμέτρητες προκλήσεις και φοβίες που της γεννούν ένα σωρό ανησυχίες.

Τις περισσότερες φορές τις αντιμετωπίζει με το ένστικτο, την αγάπη και την υπομονή. Κάποιες φορές όμως η φροντίδα του μωρού της γίνεται πιο άνετη και ασφαλής με τη βοήθεια των σύγχρονων βρεφικών προϊόντων.

Έτσι, αν το μωρό ξυπνήσει μέσα στη νύχτα είναι πιθανό να πεινάει. Τα σύγχρονα μπιμπερό είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να παρέχουν στο μωρό σταθερή ροή γάλακτος και να μην επιτρέπουν στο αέρα να εισέρχεται στο στόμα του αποφεύγοντας έτσι τους κολικούς. Μετά το τάισμα, αν είναι ακόμα ανήσυχο, μια αγκαλιά και μια μελωδία από το αγαπημένο του αρκουδάκι θα το ηρεμήσουν. Ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας θα κάνει κάθε μαμά να νιώθει πιο άνετα όταν το μωρό κοιμάται στο δωμάτιό του. Υπάρχουν συσκευές που καταγράφουν μόνο τον ήχο και άλλες που διαθέτουν κάμερα για τη συνεχή παρακολούθηση του μωρού. Επιπλέον η μαμά μπορεί να μιλήσει στο μωράκι μέσω της συσκευής ώστε να το καθησυχάσει, αν χρειαστεί, χωρίς να διακόψει τις δουλειές της ή να σηκωθεί από το κρεβάτι τη νύχτα.

Για κάθε ανησυχία και παράπονο της μαμάς υπάρχει και μια λύση. Και είναι ωραίο να τη βρίσκεις για να την κάνεις λίγο πιο χαρούμενη. Άλλωστε πρωτίστως εσύ θα ωφεληθείς. Γιατί είπαμε, μάνα είναι μόνο μία και έχει πάντα δίκιο!

 

Μπορείς να δεις ακόμη