Μένουμε σπίτι και παίζουμε online games

Τώρα που μένουμε σπίτι, το να παίζουμε online games με φίλους ή και άλλους χρήστες στο διαδίκτυο είναι η τέλεια λύση για να μη χάσεις την επαφή με την αγαπημένη σου συνήθεια. Και δεν χρειάζεται να είσαι ανταγωνιστικός gamer για να διασκεδάσεις και να περάσεις καλά.

Εάν είσαι της «φορητής διασκέδασης», τότε η πρώτη σου επιλογή είναι το laptop. Είναι κομψό και προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης. Είναι ακόμη μια εξαιρετική εναλλακτική, όταν ο σταθερός υπολογιστής στο σπίτι είναι… «κατειλημμένος». Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά δωρεάν online games που θα «τρέξουν» ικανοποιητικά και σε φορητό υπολογιστή που δεν προορίζεται για gaming. Παρακάτω, σού προτείνουμε online games που μπορείς να παίξεις με τα φιλαράκια σου, ακόμα κι αν βρίσκονται μακριά.

 

Fortnite

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Battle Royale στον κόσμο. Ένας αγώνας στο Fortnite παίζεται σε πραγματικό χρόνο έναντι μέχρι και 99 άλλων παικτών. Κάθε παίκτης ελέγχει έναν στρατιώτη που προσγειώνεται σ’ ένα μυστηριώδες νησί. Θα πρέπει να το εξερευνήσεις για να συλλέξεις εξοπλισμό, όπλα, πυρομαχικά και πόρους (ξύλο, πέτρα, μέταλλο) για την κατασκευή κτιρίων και οχυρώσεων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξολοθρευθούν όλοι οι αντίπαλοί σου.

Παρόλο που πρόκειται για παιχνίδι με εντυπωσιακά γραφικά, είναι αρκετά βελτιστοποιημένο για να «παίζει» ακόμα και σε low-end συστήματα. Πρόκειται, επίσης, για cross-platform. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να παίξεις με φίλους που έχουν το παιχνίδι σε άλλες πλατφόρμες όπως Xbox One, PS4, smartphone, ή tablet.

 

Gwent: The Witcher Card Game

Εάν σου αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής, ή πιο συγκεκριμένα τα παιχνίδια με κάρτες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να παίξεις το Gwent. Ξεκίνησε ως mini-game στο επικό παιχνίδι της CD Projekt Red, Witcher 3: Wild Hunt, που κυκλοφόρησε το 2015. Σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και εθιστικά card games. Σε ό,τι αφορά στις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος, θα «τρέξει» ικανοποιητικά ακόμα και σε φορητό υπολογιστή πενταετίας. Για να παίξεις με φίλους, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις “invitation” μέσα από το σχετικό μενού του παιχνιδιού.

 

Apex Legends

To free-to-play Battle Royale των EA και Respawn Entertainment διαφέρει από τα περισσότερα αντίστοιχα games. Ενσωματώνει τους Legends, προκαθορισμένους ήρωες όπου ο καθένας έχει τη δική του μοναδική ικανότητα, όπως Offense, Defense, Support και Recon. Οι παίκτες ομαδοποιούνται σε ομάδες των τριών, και σε κάθε αγώνα συμμετέχουν έως και 20 ομάδες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Η τελευταία ομάδα που θα μείνει στο χάρτη, στέφεται νικήτρια του αγώνα.

Πρόκειται ίσως για το πιο απαιτητικό παιχνίδι στη λίστα μας όσον αφορά στις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Για να παίξεις με φίλους, απλώς πάτησε την επιλογή “Add a Friend”, πληκτρολόγησε στο πεδίο «αναζήτηση» το όνομα ενός φίλου και στείλε “friend request”. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείς να κάνεις «κλικ» στη λίστα φίλων και να προσκαλέσεις φίλους στο παιχνίδι.

 

Μικρά tips για απρόσκοπτο online gaming

Όσο «ισχυρό» κι αν είναι το laptop σου, η ποιότητα της σύνδεσης στο internet επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εμπειρία online gaming, ειδικά στα ανταγωνιστικά παιχνίδια. Και επειδή το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιείς την ασύρματη συνδεσιμότητα του φορητού υπολογιστή, φρόντισε να εξασφαλίσεις online gaming χωρίς κολλήματα και lag.

Οτιδήποτε επηρεάζει ή παρεμβαίνει στη σύνδεσή σου στο internet είναι ο βασικός «ένοχος» για τα lags κατά τη διάρκεια του online gaming. Συνεπώς, ίσως χρειαστεί να μετακινήσεις το Wi-Fi router σου σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού για να αποφευχθούν περιπτώσεις «νεκρών σημείων» στο σπίτι. Μπορείς επίσης να εξετάσεις την αγορά ενός wireless repeater που συνδέεται απ’ ευθείας σε μια πρίζα, λαμβάνει ασύρματα το σήμα από το κεντρικό router και το αναμεταδίδει στο χώρο που βρίσκεται.

 

Καλή διασκέδαση!

 

Μπορείς να δεις ακόμη