Μένουμε σπίτι, παραμένουμε σούπερ νονοί

 

Αν είσαι νονός ή νονά, πιθανότατα έχεις ήδη αρχίσει την έρευνα για να βρεις τρόπο, μέσα στην ιδιαίτερη περίοδο που ζούμε, να προσφέρεις χαρά και φέτος στο αγαπημένο σου βαφτιστήρι, φροντίζοντας για το Πασχαλινό του δώρο.

Η φετινή συγκυρία, δεν θα σου δώσει την ευκαιρία να παραδώσεις με τα χέρια σου το δώρο του αλλά μπορείς να γίνεις σούπερ νονός, έστω και από απόσταση, προσφέροντας στο βαφτιστήρι σου δώρα τεχνολογίας! Τα μόνα δώρα για τα οποία μπορείς να είσαι σίγουρος πως και τα χρειάζεται και θα τα ευχαριστηθεί.

Εμείς θα σου δώσουμε μερικές ιδέες για τα δώρα που μπορείς να επιλέξεις μέσα από τη μεγάλη γκάμα του www.kotsovolos.gr

 

Gaming κονσόλες

Όλα τα παιδιά ονειρεύονται να αποκτήσουν μια, ή ακόμα μία παιχνιδοκονσόλα. Χρησιμοποιώντας μια κονσόλα μπορούν να περάσουν ευχάριστες ώρες παιχνιδιού, γυμναστικής, χορού και τραγουδιού, μόνοι τους  ή με τους φίλους τους, ακόμα και διαδικτυακά. Αν το βαφτιστήρι σου έχει ήδη επιτραπέζια κονσόλα μπορείς να προσανατολιστείς στην αγορά μιας φορητής, που αποτελεί και πιο οικονομική επιλογή. Έτσι, θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί σε κάθε μέρος του σπιτιού, και όταν λήξουν τα μέτρα προφύλαξης θα την παίρνει μαζί του στα ταξίδια και στις εκδρομές.

 

 

Αξεσουάρ gaming

Αν το βαφτιστήρι σου είναι ήδη gamer, χάρισέ του τα σχετικά αξεσουάρ. Controllers με εργονομικό και φουτουριστικό σχεδιασμό για ξεκούραστο χειρισμό και απόλυτο έλεγχο θα εκτιμηθούν δεόντως ακόμα και αν διαθέτει ολόκληρη συλλογή από αυτά.

Τα ασύρματα ακουστικά είναι απόλυτα απαραίτητο αξεσουάρ για τον μικρό ή την μικρή gamer, ζωντανεύοντας το παιχνίδι και βάζοντας τον παίχτη στην απόλυτη ατμόσφαιρά του, χωρίς να ενοχλείται κανένας άλλος μέσα στο σπίτι.

Το παιχνίδι απαιτεί μια εργονομική θέση για να διατηρείται το σώμα στη σωστή στάση και να παραμένει ξεκούραστο. Γι’ αυτό σκέψου σαν δώρο και μια gaming καρέκλα. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά σχέδια και χρώματα που σίγουρα θα βρεις την πιο κατάλληλη για το δωμάτιό του.

 

Βιντεοπαιχνίδια    

Ρώτησε το βαφτιστήρι σου αν επιθυμεί να του αγοράσεις κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, διαφορετικά διάλεξε εσύ για εκείνο, μέσα από μια τεράστια γκάμα νέων, αλλά και πιο κλασσικών παιχνιδιών. Για να ευχαριστήσεις όλη την οικογένεια, μπορείς να επιλέξεις κάποιο οικογενειακό παιχνίδι γνώσεων, που θα προσφέρει ατέλειωτες ώρες δημιουργικού χρόνου σε όλους.

 

Ηλεκτρικό πατίνι ή Hoverboard

Αν το βαφτιστήρι σου αγαπάει τη… «ρόδα» ένα ηλεκτρικό πατίνι ή ένα hoverboard θα το ενθουσιάσει. Θα τα βρεις σε διάφορα μεγέθη και σχέδια για κάθε ηλικία και γούστο.

 

Drone

Ακόμα και αν δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κάτι παρόμοιο, χαρίζοντάς του ένα drone θα του ανοίξεις έναν καινούριο κόσμο. Με ένα drone, κάθε παιδί μπορεί να περάσει μόνο ή με την παρέα του αμέτρητες ώρες δημιουργικής διασκέδασης. Από τη μία η χαρά της πτήσης και από την άλλη η διασκέδαση που συνεχίζεται στο σπίτι με την αποκάλυψη του βίντεο των όσων «είδε» το drone του από εκεί πάνω.

Ενθάρρυνέ το να ξεκινήσει τη δική του συλλογή φωτογραφιών και βίντεο από τα ταξίδια και τις εκδρομές του και να τη μοιραστεί με τους φίλους του.

 

 

Ηχεία

Χάρισέ του ποιοτικά ενσύρματα ηχεία, που θα απογειώσουν τόσο την gaming, όσο και την κινηματογραφική του εμπειρία. Διαφορετικά, επίλεξε ένα Bluetooth φορητό ηχείο για να το μεταφέρει από δωμάτιο σε δωμάτιο ή να το παίρνει μαζί του στις βόλτες και στα ταξίδια.

 

Smartphone

Ένα smartphone είναι πάντα καλοδεχούμενο. Ειδικά αν είναι το πρώτο του και εφόσον έχεις την σύμφωνη γνώμη των γονέων. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Διάλεξε αυτό που του ταιριάζει και κάνε του τη μεγαλύτερη έκπληξη. Φρόντισε να προμηθευτείς και την κατάλληλη θήκη, για να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

 

Tablet

Ειδικά για φέτος, ένα tablet ίσως να αποτελεί την πιο σωστή επιλογή. Τώρα που τα παιδιά μένουν όλες τις ώρες στο σπίτι, θα αποδειχτεί πως δεν είναι μόνο ένα μέσο για να παίζουν παιχνίδια και να βλέπουν ταινίες αλλά και ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Με ένα tablet το παιδί μπορεί με ευκολία να συμμετάσχει στις διαδικασίες τηλεκπαίδευσης, να διαβάσει τα μαθήματά του από τα συγγράμματα που αναρτούν οι δάσκαλοι/καθηγητές, να γράψει εργασίες και να τις αποστείλει. Αν το βαφτιστήρι σου χρειάζεται το tablet και για εκπαιδευτικούς λόγους, επίλεξε ένα μοντέλο ίσο ή μεγαλύτερο από 10,1” για να εργάζεται πιο άνετα χωρίς να κουράζονται τα μάτια του. Αν θέλεις μπορείς να το συνοδεύσεις με θήκη, για μεγαλύτερη ασφάλεια, ακουστικά, ηχείο ή εξωτερικό πληκτρολόγιο.

Αν έχεις βαφτιστήρι σε προσχολική ηλικία, μπορείς να επιλέξεις ένα παιδικό tablet όπως το MLS Kido 10, που είναι πιο ελαφρύ, εξαιρετικά ανθεκτικό και διαθέτει έτοιμο παιδικό πακέτο εφαρμογών.

 

 

Εκτυπωτής

Ο εκτυπωτής είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή για το μαθητικό γραφείο. Μάλιστα, όσο προχωρούν οι σχολικές τάξεις, τόσο μεγαλύτερη γίνεται και η ανάγκη απόκτησής του. Δώρισε λοιπόν στο βαφτιστήρι σου έναν εκτυπωτή ή ένα πολυμηχάνημα, για να μπορεί να σκανάρει, να βγάζει φωτοτυπίες κ.α. Υπάρχουν μάλιστα μοντέλα που διαθέτουν δοχεία ανεφοδιασμού μελάνης, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία.

 

Ακουστικά

Αν το βαφτιστήρι σου ήδη έχει tablet και smartphone, το πρώτο αξεσουάρ που θα ζητήσει θα είναι τα ακουστικά. Φορώντας ένα ζευγάρι ακουστικά εκτός του ότι δεν ενοχλεί τους γύρω του, συγκεντρώνεται περισσότερο σε ό,τι παρακολουθεί.

Εδώ υπάρχουν τέσσερεις βασικές επιλογές. Τα κλασσικά ακουστικά “over the ear” που μπορείς τα βρεις είτε ασύρματα είτε ενσύρματα, τα ενσύρματα ακουστικά “in the ear” και τα ασύρματα ακουστικά  “earbuds”. Η επιλογή αφορά κυρίως στο τί βολεύει το κάθε παιδί. Για τα πιο μικρά παιδιά πάντως, η βέλτιστη επιλογή είναι τα μεγαλύτερα ακουστικά “over the ear” για τη μέγιστη προστασία των αυτιών τους, αλλά και γιατί θα τα βολευτούν περισσότερο.

 

 

Monitor ή Monitor TV

Μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας για τον υπολογιστή του είναι μια εξαιρετική επιλογή δώρου, όποια και να είναι η κύρια χρήση του (gaming, παρακολούθηση ταινιών, μελέτη). Παράλληλα, οι σύγχρονες οθόνες είναι πιο ξεκούραστες για τα μάτια, κατάλληλες ακόμα και για πολύωρη χρήση.

H Monitor TV, εκτός από οθόνη για υπολογιστή, είναι και τηλεόραση. Έτσι με μόνο μία συσκευή στο δωμάτιό του θα καλύπτει περισσότερες ανάγκες, εξοικονομώντας έτσι και χώρο.

 

Ειδικές συσκευές για διασκεδαστική μαγειρική στο σπίτι

Του αρέσει η μαγειρική και οι σπιτικές λιχουδιές; Xάρισέ του μια από τις ειδικές συσκευές κουζίνας. Με μια συσκευή ποπ κορν, θα ετοιμάζει αφράτα και αρωματικά ποπ κορν χωρίς την προσθήκη λαδιού ή βουτύρου. Με μια κρεπιέρα ή με μια βαφλιέρα θα  μπορεί να παρασκευάζει απλά και γρήγορα κρέπες και βάφλες για όλα τα γούστα. Αν τώρα θέλεις να πας το δώρο σου σε άλλο επίπεδο, επίλεξε μια μηχανή για μαλλί της γριάς ή ένα ηλεκτρικό σιντριβάνι σοκολάτας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη