Microsoft Office 2021: έρχεται επίσημα στις 5 Οκτωβρίου

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Εκτός από τη νέα έκδοση των Windows που θα γίνει διαθέσιμη την ίδια ημέρα, η Microsoft έχει διαλέξει την 5η του Οκτώβρη ως την ημερομηνία λανσαρίσματος και της νέας έκδοσης της δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών γραφείου της, δηλαδή του Office 2021. Να τονίσουμε ότι αντίθετα με το Microsoft 365, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια συνδρομητική cloud υπηρεσία, αλλά για κανονική offline έκδοση της σουίτας για υπολογιστές Windows και macOS, που θα περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, OneNote, Project, Visio).

H νέα έκδοση του Office φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως το ανασχεδιασμένο user interface με υποστήριξη για Dark mode, περισσότερα clip arts, εικονίδια και εικόνες stock, δυνατότητα ακόμα πιο εύκολης με νέο search box στις περισσότερες εφαρμογές της σουίτας, νέες συναρτήσεις στο Excel (LET, XMATCH, XLOOKUP), βελτιωμένα εργαλεία σχεδίασης, μέχρι και templates για τη σχεδίαση χώρων με πρόβλεψη social distancing στο Visio.

 

 

 

Μαζί με το Office 2021 η Microsoft θα διαθέσει και τη νέα έκδοση Office LTSC (Long Term Servicing Channel). Η έκδοση αυτή προορίζεται για επιχειρήσεις ή κυβερνητικούς οργανισμούς και θα διαθέτει τις ίδιες βελτιώσεις στα χαρακτηριστικά, με βασικότερη διαφορά ότι θα προσφέρει υποστήριξη του λογισμικού για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια (5 έτη).

Όσο για τα προϊόντα του Office LTSC 2021 που θα προσφέρονται με volume licensing, αυτά είναι τα:

Office LTSC Professional Plus 2021 (Access, Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher, Skype for Business, Teams, και Word)

Office LTSC Standard 2021

Project Professional 2021

Project Standard 2021

Visio LTSC Professional 2021

Visio LTSC Standard 2021

 

Μπορείς να δεις ακόμη