Microsoft’s 2021 Surface Event

by Manos Kavvalos

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα μια πρωτοπόρα και ευρείας γκάμας σειρά απο surface προϊόντα. Την σειρά αποτελούν τα Surface Pro 8 , Surface Go 3, Surface Duo 2 και το πιο πρωτότυπο από όλα, Surface Saptop Studio. Η νέα αυτή σειρά είναι αποτέλεσμα 10χρονης εξέλιξης των προϊόντων της Microsoft που στόχο έχει να απλοποιήσει την αλληλεπίδραση με την τεχνολογία ενώ ταυτόχρονα προφέρει μια πλειάδα νέων και βελτιωμένων δυνατοτήτων για δουλειά, εκπαίδευση ,gaming και ψυχαγωγία.

SURFACE PRO 8

Το Surface Pro 8 αποτελεί μια ευχάριστη αναβάθμιση του Surface Pro 7 με 40 % καλύτερη CPU απόδοση και 74% γρηγορότερη φόρτωση γραφικών. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του νέου 11ης γενιάς intel επεξεργαστή και της 8, 16 ή 32GB RAM. Η Microsoft ακόμα, υπόσχεται 16ωρη ζωή μπαταρίας με το 80% να φορτίζει σε λιγότερο απο μια ώρα. Δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η μαγνητική θήκη φόρτισης που φέρει για το στυλό το οποίο λόγω της μυτερής άκρης και της κατασκευής του προσφέρει πιο ομαλή ροή και μεγαλύτερη ακρίβεια ανοίγοντας ένα νέο διαδραστικό δρόμο. Επίσης, η δυνατότητα σύνδεσης του με πληκτρολόγιο έχει ως αποτέλεσμα το tablet να μεταμορφώνεται σε  laptop διευκολύνοντας έτσι οποιαδήποτε εργασία επιτελεί ο χρήστης, προσφέροντας πολλές νέες δυνατότητες.
Το Surface Pro 8 έρχεται  με οθόνη 13 ιντσών 2,880 x 1,920 και μπορεί επίσης να έρθει με προαιρετικό ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

SURFACE GO 3

Το Surface Go 3 είναι ένα άλλο προσιτό tablet από τη Microsoft που προσφέρει και πάλι κομψό σχεδιασμό αλλά σε χαμηλότερη τιμή αγοράς . Έρχεται με οθόνη ανάλυσης 10,5 ιντσών 1920 x 1280, μνήμη RAM 4 GB ή 8 GB και είτε διπύρηνο επεξεργαστή Intel Pentium Gold 6500Y είτε τετραπύρηνο Intel Core i3-10100Y 10ης γενιάς. Είναι ιδανικό για γονείς και παιδιά καθώς προσφέρει πολλές δυνατότητες απασχόλησης ασχέτους ηλικιακής κατηγορίας. Είναι εύχρηστο με αναγνώριση φωνής για εύκολη πρόσβαση ,movie club,cloud gaming και ομαδικά chats ή  video κλήσεις  για σχολικές εργασίες και για χαλαρή κουβέντα με φίλους .

SURFACE DUO 2

Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης το νέο Surface Duo 2, το προηγμένο smartphone με τη διπλή οθόνη. Oι δύο οθόνες μπορούν να λειτουργούν παράλληλα ή ξεχωριστά, η μια απο την άλλη, προσφέροντας στον χρήστη μια νέα μοναδική εμπειρία. Οι 3 κάμερες του, wide, ultra wide και telephoto συνεργάζονται για να δώσουν το τέλειο φυσικό αποτέλεσμα σε φωτογραφίες και πορτρέτα. Στο κομμάτι της φωτογραφίας, η παράλληλη λειτουργία των 2 οθονών κάνει το edit και την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο τη πιο εύκολη και ευχάριστη εμπειρία. Ακόμα, το gaming αναβαθμίζεται καθώς μέσω του μισού δισεκατομμυρίου pixel, που διαθέτουν οι δυο οθόνες, τα παιχνίδια μοιάζουν πιο ζωντανά και διαδραστικά απο ποτέ. Τέλος η εύκολη σύνδεση του με υπολογιστή επιτρέπει την γρήγορη μεταφορά και επεξεργασία περιεχομένου οποιαδήποτε στιγμή .

SURFACE LAPTOP STUDIO

Το πιο εντυπωσιακό λανσάρισμα ήταν το Surface Laptop Studio,  ένας φορητός υπολογιστής με οθόνη αφής 14,4 ιντσών που μπορεί να τραβηχτεί και να γωνιαστεί έως και 180 μοίρες  . Η οθόνη έρχεται με ανάλυση ‘PixelSense’ 2.400 x 1.600 και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz.

Από άποψη hardware διαθέτει επεξεργαστές Intel 11ης γενιάς και την επιλογή να έρθει με GPU Nvidia RTX 3050 Ti με 4 GB μνήμης GDDR6. Υπάρχει επίσης ένα εμπορικό μοντέλο διαθέσιμο με την GPU φορητού υπολογιστή RTX A2000 επαγγελματικής ποιότητας της Nvidia.

Το Surface Laptop studio μπορεί να πάρει 3 γωνίες θέασης ( θέση λάπτοπ, θέση studio με ελαφρά γωνίαση και θέση tablet ). Κάθε μια από τις θέσεις παρέχει ποικίλες και διαφορετικές δυνατότητες στον χρήστη αφού μπορεί να εργαστεί ,να δει ταινίες και να ζωγραφίσει σε όποια θέση και γωνιά τον βολεύει περισσότερο. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το στυλό και το γυάλινο touch pad προφέρουν ταχύτητα και ακρίβεια στον χρήστη επιτρέποντας του να εκμεταλλευτεί όπως αυτος θέλει ενώ ανάλογα με τη φαντασία και τις ανάγκες του μπορεί να δημιουργήσει ότι περάσει απο το νου του χωρίς περιορισμό απο τη συσκευή. Επίσης με τις νέες βελτιωμένες εκδόσεις σε κάμερα και μικρόφωνο η εικονα ειναι πιο ζωντανή και ο ήχος πιο κρυστάλλινος απο ποτέ.

Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός πως η Microsoft έδωσε βάση στην ευκολία χρήσης των νέων συσκευών της απο άτομα με κάποιο βαθμό αναπηρίας. Απο εδω και πέρα υποσχέθηκε πως κάθε νέο μοντέλο θα συνοδεύεται απο ένα κιτ εργαλείων που θα κάνει πιο προσβάσιμη την τεχνολογία σε αυτά τα άτομα δίνοντας τους ακόμα και την εμπειρία του unboxing.

Τέλος στην παρουσίαση δόθηκε βάση στον περιβαλλοντολογικό χαρακτήρα της εταιρίας και στην προσπάθεια δημιουργίας των περιφερειακών και μη προϊόντων της απο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Η αρχή έγινε με το πολύ όμορφο και κομψό ocean plastic ποντίκι.

Στην Microsoft έγινε κατανοητό πως οι τελευταίοι μήνες έδειξαν πόσο σημαντική ειναι η τεχνολογία για τις περισσότερες πτυχές της νέας καθημερινότητας και για αυτό η σειρά surface προϊόντων σε συνδυασμό με τα Windows 11 προσφέρει εύκολη πρόσβαση και χρήση με πληθώρα νέων δυνατοτήτων για εργασία και διασκέδαση.

Μπορείς να δεις ακόμη