Μικρές συσκευές που θα ζεστάνουν τον χώρο σου

 

Ο χειμώνας κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του και έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι ότι έχεις λίγο πετρέλαιο από πέρυσι ή πόσο ακριβά ήταν τα κοινόχρηστα την τελευταία φορά και έτσι σκέφτεσαι ότι είναι νωρίς να χρησιμοποιήσεις θέρμανση.

Τώρα είναι η ώρα να σκεφτείς πώς θα ζεσταθείς και φέτος όσο πιο οικονομικά γίνεται. Το καλοριφέρ ίσως για πολλούς να θεωρείται η καλύτερη και αποδοτικότερη θέρμανση. Παρ’ όλα αυτά η συνεχής άνοδος της τιμής του πετρελαίου και η οικονομική στενότητα σίγουρα σε κάνουν να αναζητάς εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Πολλοί έχουν στραφεί σε ξυλόσομπες ή σόμπες pellet. Όμως αν θέλεις περισσότερη ευελιξία σε συνδυασμό με οικονομία, προτίμησε να ζεσταθείς με μικρές ηλεκτρικές συσκευές με χαμηλότερο κόστος, για να μπορείς να ζεστάνεις μόνο τον χώρο που χρησιμοποιείς περισσότερο, εξοικονομώντας αρκετά χρήματα.

 

Σόμπες χαλαζία-Carbon

Οι σόμπες χαλαζια – Carbon είναι ιδανικές για μικρούς χώρους, όπως ένα δωμάτιο. Η θερμότητα παράγεται από αντιστάσεις χαλαζία ή από λάμπες ανθρακονημάτων αντίστοιχα, που πυρακτώνονται και μεταφέρουν τη θερμότητα στο δωμάτιο.

Οι σόμπες αυτές είναι πολύ αποδοτικές και οικονομικές αφού οι τιμές τους ξεκινούν από πολύ χαμηλά. Εκτός όμως από την απόδοσή τους είναι και ασφαλείς αφού δεν υπάρχει εύφλεκτη καύσιμη ύλη. Διαθέτουν συνήθως πλέγμα που εμποδίζει την επαφή με τις πυρακτωμένες λάμπες ενώ το υπόλοιπο σώμα παραμένει κρύο.

Επιπρόσθετα, τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν λειτουργία διακοπής της παροχής ρεύματος όταν η σόμπα ανατραπεί. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι φυσικά η αθόρυβη λειτουργία τους.

 

Ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού

Τα καλοριφέρ λαδιού περιέχουν λάδι στο εσωτερικό τους, εξ ου και το όνομα, το οποίο ζεσταίνεται με αντιστάσεις. Τα καλοριφέρ λαδιού λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που ζεσταίνει η κεντρική θέρμανση ενώ είναι αθόρυβα και αρκετά οικονομικά. Τα περισσότερα σώματα διαθέτουν χρονοδιακόπτη, τηλεχειρισμό και θερμοστάτη για να τα ρυθμίσεις στη θερμοκρασία που νιώθεις άνετα. Είναι εύκολα στη μεταφορά γιατί διαθέτουν ροδάκια και ανάλογα από τον αριθμό των φετών τους, μπορούν να ζεστάνουν μικρούς και λίγο πιο μεγάλους χώρους.

 

 

Ηλεκτρικά καλοριφέρ Mica

Οι θερμαντικές συσκευές με panel MICA παρέχουν σταθερή απόδοση, γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας και σταθερή θέρμανση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Λειτουργούν χωρίς ανεμιστήρες και δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα όπως γίνεται συνήθως με τις συσκευές που διαθέτουν ανεμιστήρα. Παράλληλα δεν μεταφέρουν τη σκόνη ή άλλα αλλεργιογόνα, οπότε είναι κατάλληλα για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν προστασία από υπερθέρμανση, ρυθμιζόμενο θερμοστάτη για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30%.

 

Θερμοπομποί

Οι θερμοπομποί είναι ιδιαίτερα οικονομικοί και έχουν μικρό βάρος. Προσφέρουν γρήγορα αποτελέσματα ενώ συνήθως διαθέτουν θερμοστάτες για την ρύθμιση της θερμοκρασίας. Είναι ασφαλή και διπλά μονωμένοι, ιδανικοί για να ζεστάνεις εύκολα το μπάνιο σου. Κάποιοι θερμοπομποί μάλιστα, διαθέτουν και πετσετοκρεμάστρα. Μεταφέρονται εύκολα, ενώ υπάρχουν και μοντέλα που μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο εξοικονομώντας σου χώρο.

 

 

Σόμπα Υγραερίου

Εάν θέλεις να έχεις τον πλήρη έλεγχο της κατανάλωσής σου για θέρμανση, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς την σόμπα υγραερίου. Οι σόμπες υγραερίου αποτελούν μια οικονομική και αποτελεσματική λύση για θέρμανση. Μια φιάλη μπορεί να κρατήσει έως και δύο μήνες ανάλογα με την κατανάλωση.

Η χρήση τους είναι απόλυτα ασφαλής, αφού οι σύγχρονες σόμπες υγραερίου έχουν όλες τις δικλείδες ασφαλείας. Διαθέτουν συνήθως δύο συστήματα διακοπής της ροής του υγραερίου σε περίπτωση που σβήσει η φλόγα και όταν το επίπεδο του CO2 υπερβαίνει το 1,5%.

Διαθέτουν μέχρι τρεις κεραμικές επιφάνειες και την δυνατότητα να ανάβεις και τις τρεις μαζί για μέγιστη απόδοση ή μια μια ξεχωριστά για πιο μικρή απόδοση ανάλογα με τις ανάγκες σου. Διαθέτουν ηλεκτρική ανάφλεξη για να μην ψάχνεις αναπτήρα και ροδάκια για να τη μεταφέρεις εύκολα ανάλογα με τον χώρο που θες να ζεστάνεις. Κάποια μοντέλα μάλιστα, διαθέτουν διπλή λειτουργία δηλαδή λειτουργούν κατά βάση με υγραέριο αλλά και με ρεύμα παρέχοντάς σου έτσι την δυνατότητα να μην μένεις ποτέ χωρίς θέρμανση είτε έχει διακοπή ρεύματος είτε ξεμείνεις από φιάλη.

 

Σόμπα πετρελαίου

Τέλος, καλό θα ήταν να έχεις κατά νού και τις φορητές σόμπες πετρελαίου. Λειτουργούν συνήθως με καθαρό πετρέλαιο χωρίς την κατανάλωση ρεύματος. Διαθέτουν αυτόματη ανάφλεξη και δείκτη ποσότητας καυσίμου για να ελέγχεις ανά πάσα στιγμή τα αποθέματά σου.

Οι σύγχρονες σόμπες πετρελαίου είναι ασφαλείς. Διαθέτουν σύστημα διακοπής της λειτουργίας σε περίπτωση ανατροπής, καλά μονωμένα δοχεία καυσίμου και προστατευτικές σχάρες για να αποφεύγονται τα εγκαύματα. Φυσικά, υπάρχουν και συσκευές που διαθέτουν και τεχνολογία inverter για μέγιστη θερμική απόδοση.

 

Αερόθερμα

Τα αερόθερμα είναι ιδανικά για μικρούς χώρους. Το δυνατό τους σημείο είναι ότι κοστίζουν πολύ φθηνά. Διαθέτουν αντιστάσεις που θερμαίνουν τον αέρα και ανεμιστήρα για την κυκλοφορία του. Τα αερόθερμα νέας γενιάς είναι πιο αθόρυβα, μεταφέρονται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο και είναι τόσο ασφαλή που μπορούν χρησιμοποιηθούν ακόμη και στο μπάνιο. Τα περισσότερα διαθέτουν χρονοδιακόπτη αλλά και θερμοστάτη και έτσι μπορείς να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία του χώρου σου όπως εσύ θες.

 

Ηλεκτρική κουβέρτα

Αν γυρίζεις πολύ αργά στο σπίτι και χώνεσαι αμέσως στο κρεβάτι, τότε μια ηλεκτρική κουβέρτα θα σου είναι πολύ χρήσιμη. Σου ζεσταίνει το κρεβάτι απομακρύνοντας την υγρασία και προσφέροντάς σου έναν άνετο και ζεστό ύπνο με τον πλέον οικονομικό τρόπο, αφού δεν χρειάζεται να ανάψεις κεντρική θέρμανση για να ζεσταθείς. Στις σύγχρονες ηλεκτρικές κουβέρτες έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, ώστε σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσλειτουργίας να απενεργοποιείται η συσκευή.

 

Ο χειμώνας έρχεται και εσύ τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να μην κρυώνεις, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία. Διάλεξε με σύνεση το θερμαντικό σώμα που χρειάζεσαι και απόλαυσε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη