Μοιράσου Χρόνο και Αγάπη στη Διεθνή Ημέρα Οικογένειας

by Zikou Stella

Μόλις εχθές γιορτάσαμε την ημέρα της μητέρας. Τον Ιούνιο θα τιμήσουμε τον πατέρα και σήμερα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να γιορτάσουμε όλα τα μέλη της οικογένειας μαζί!

 

Τι είναι η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας;

Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας γιορτάζεται στις 15 Μαΐου κάθε χρόνο. Αυτή η ημέρα προωθείται από την UNESCO και αποσκοπεί στην αναγνώριση της σημασίας της οικογένειας και την προώθηση των δικαιωμάτων και της ευημερίας των μελών της σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Γιατί είναι σημαντική η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας είναι σημαντική όχι μόνο γιατί ευαισθητοποιεί για θέματα που επηρεάζουν τις οικογένειες παγκοσμίως, αλλά και γιατί μας υπενθυμίζει πόσο ζωτική μονάδα είναι η οικογένεια για την κοινωνία.  Η οικογένεια είναι ο πρώτος και ο πιο σημαντικός φορέας κοινωνικοποίησης αφού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξή μας, τουλάχιστον μέχρι να ενηλικιωθούμε.

Υπογραμμίζει τον ρόλο της οικογένειας στην κοινωνία

Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας υπογραμμίζει τη σημασία της οικογένειας στην κοινωνία. Προωθώντας δράσεις για να γίνουν ισχυρότερες οι οικογένειες, ενισχύουμε ολόκληρη την κοινωνία μας μακροπρόθεσμα. Υποστηρίζοντας τα μέλη των οικογενειών μας ώστε να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, μπορούμε να ενωθούμε για να υποστηρίξουμε άλλες οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

 

Μας υπενθυμίζει ότι κάθε οικογένεια είναι διαφορετική

Η γιορτή αυτή μας υπενθυμίζει επίσης ότι όλες οι οικογένειες είναι διαφορετικές. Οι οικογένειες έρχονται σε όλα τα «σχήματα», μεγέθη και χρώματα. Δεν υπάρχει ορισμός για τους ανθρώπους που αγαπάς. Δεν έχει σημασία πώς είναι η οικογένειά σου, αρκεί να είναι δική σου!

Μας δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους

Οικογένεια δεν είναι μόνο οι εξ αίματος δικοί μας άνθρωποι. Οικογένεια είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε, εμπιστευόμαστε και δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς την παρουσία τους.

Έτσι η σημερινή μέρα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να επιδιώξεις να περάσεις ποιοτικό χρόνο, κάνοντας μαζί τους αγαπημένες δραστηριότητες!

 

Γελάστε, Παίξτε, Μάθετε

Παίξτε και γελάστε με την ψυχή σας με τα αγαπημένα σας επιτραπέζια παιχνίδια! Taboo, Παντομίμα, Κρεμάλα ή ακόμα και παιχνίδια γνώσεων ή μυστηρίου είναι βέβαιο ότι θα σας διασκεδάσουν, θα σας χαλαρώσουν και θα δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις!

Οι πιο techy, oργανώστε πρωτάθλημα videogames. Μικροί εναντίον μεγάλων, κορίτσια εναντίον αγοριών, θα μπορούσαν να είναι οι συνδυασμοί που θα κάνετε για ακόμα περισσότερη διασκέδαση. Καθίστε αναπαυτικά, ανάψτε την κονσόλα και…let the action begin!

Δείτε την…chefs

Φορέστε τις ποδιές και τα γάντια σας και επιδοθείτε σε μαγειρικές δοκιμασίες!  Χωριστείτε σε ομάδες πχ. Team Airfyer vs Team Wok και ετοιμάστε διασκεδαστικές συνταγές που θα δοκιμάσετε και θα αξιολογήσετε αργότερα! Αλλά και για να μην μείνετε χωρίς επιδόρπιο, χωριστείτε σε ομάδες  Team παγωτομηχανή και Team βαφλιέρα και ετοιμάστε λαχταριστές βάφλες με παγωτό!

 

 

Εκφραστείτε καλλιτεχνικά με Χειροτεχνίες

Αν σαν οικογένεια διακατέχεστε από καλλιτεχνικές ανησυχίες και έμφυτη δημιουργικότητα, είναι μια ωραία ευκαιρία να συνεργαστείτε για την κατασκευή ενός έργου χειροτεχνίας που θα μείνει να σας θυμίζει αυτή την υπέροχη μέρα. Μία χειροποίητη κορνίζα που θα φιλοξενήσει μια αγαπημένη οικογενειακή φωτογραφία ή ένα κολάζ είναι δυο ιδέες που θα μπορούσατε εύκολα όλοι μαζί να υλοποιήσετε διαθέτοντας τα κατάλληλα εργαλεία όπως ένα κατσαβίδι μπαταρίας και ένα στυλό θερμοκόλλησης.

 

 

Πάρτε τα βουνά ή τις θάλασσες

Αν ο καιρός το επιτρέπει βρείτε χρόνο να επισκεφτείτε ένα κοντινό βουνό για να κάνετε πεζοπορία ή ποδηλασία. Η φύση έχει φορέσει τα πιο ζωηρά της χρώματα και μια βόλτα αυτή την εποχή είναι ό,τι πιο αναζωογονητικό μπορείς να κάνεις. Αν πάλι είστε από τους τολμηρούς που βουτάνε στη θάλασσα πριν μπει για τα καλά το καλοκαίρι, επισκεφτείτε οικογενειακώς μια κοντινή παραλία και απολαύστε την εξερεύνηση του βυθού με ένα scooter Yamaha.

Όπως και αν αποφασίσεις να περάσεις τη σημερινή μέρα αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθείς με τους ανθρώπους που θεωρείς πραγματικά δικούς σου είτε μοιράζεστε το ίδιο DNA είτε όχι.

 

Είσαι στην Κύπρο; Διασκέδασε μαζί με την οικογένειά σου με όλα όσα χρειάζεσαι: videogames, air fryer, wok, στυλό θερμοκόλλησης.

Μπορείς να δεις ακόμη