Mouse grips, βελτίωσε το παιχνίδι σου με την κατάλληλη λαβή

by K-Admin 1

 

Με ποιο τρόπο πιάνεις το ποντίκι όταν παίζεις PC games; Με την παλάμη, με τα δάχτυλα, ή μήπως είσαι “claw gripper”; Για πολλούς, η επιλογή λαβής είναι το χαρακτηριστικό που καθορίζει το στυλ παιχνιδιού τους. Αλλά εάν δεν έχεις ακόμη επιλέξει μια μέθοδο κρατήματος του ποντικιού, είναι πολύ πιθανό να αναρωτιέσαι ποια λαβή είναι κατάλληλη για σένα.

Πριν ξεκινήσουμε, να τονίσουμε πως δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος για να χειρίζεσαι ένα ποντίκι, αλλά κάθε στυλ μπορεί να προσφέρει μερικά διαφορετικά πλεονεκτήματα που ίσως θέλεις να γνωρίζεις.

Είτε θέλεις να βελτιστοποιήσεις τον έλεγχο του παιχνιδιού σου είτε θέλεις απλώς να μάθεις τις διαφορές μεταξύ τους, παρακάτω αναλύουμε τις τρεις βασικές λαβές και εξηγούμε γιατί κάθε μία από αυτές μπορεί να είναι η πιο ιδανική για σένα.

 

 

Palm Grip

Με αυτόν τον τύπο λαβής, αφήνεις ολόκληρο το χέρι σου πάνω στην επιφάνεια του ποντικιού, χρησιμοποιώντας την παλάμη σου για να μετακινήσεις το ποντίκι. Είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος κρατήματος. Είναι ιδανική λαβή για μεγάλες κινήσεις με τέλεια ακρίβεια. Προσαρμοσμένη για χαμηλότερης ευαισθησίας ποντίκια, εξαιρετική επιλογή για παίκτες που λατρεύουν τα shooters. Ο έλεγχος των κινήσεων απαιτεί ελαφρώς περισσότερη προσπάθεια, αλλά εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας όταν θέλεις να πετυχαίνεις headshots από μεγάλη απόσταση.

Τα ποντίκια που προσφέρουν αυτόν τον τρόπο χρήσης είναι συνήθως μεγαλύτερα, ενώ χαρακτηρίζονται από ένα μεγάλο εξόγκωμα στο πίσω άκρο τους, έτσι ώστε να ξεκουράζεται εκεί η παλάμη του χρήστη.

 

 

Fingertip Grip

Με αυτή την τεχνική κρατήματος, ο έλεγχος του ποντικιού γίνεται εξ’ ολοκλήρου με τα δάχτυλα. Η συγκεκριμένη λαβή συνήθως χρησιμοποιείται σε ποντίκια που τείνουν να είναι μικρότερα και πιο επίπεδα. Είναι ιδανική για γρήγορη κίνηση του κέρσορα με ελάχιστη προσπάθεια. Ενδύκνειται για γενική χρήση υπολογιστή, ενώ αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις παιχνιδιών ΜΜΟ ή ΜΟΒΑ που πρέπει να κινούν αστραπιαία τον κέρσορα στην οθόνη.

 

 

Claw Grip

Στη συγκεκριμένη λαβή, η παλάμη στηρίζεται στο πίσω άκρο, αλλά τα δάχτυλα παίρνουν γαμψό σχήμα και για τον έλεγχο του ποντικιού χρησιμοποιείται ο αντίχειρας, ο παράμεσος και το μικρό δάχτυλο. Τα ποντίκια που προσφέρουν αυτόν τον τρόπο χρήσης έχουν συνήθως μεγαλύτερο μήκος και κοίλες επιφάνειες, ώστε να είναι εύκολη η μετακίνησή τους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη λαβή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε ποντίκια που δεν διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η συγκεκριμένη λαβή είναι ιδανική για όλα τα είδη παιχνιδιών. Είναι αρκετά σταθερή για τίτλους FPS ενώ θα λειτουργήσει εξίσου καλά σε RPG και σε πολλά άλλα είδη. Αυτή η λαβή ταιριάζει ιδιαίτερα σε μεγαλύτερα ποντίκια που δεν είναι ιδιαίτερα βαριά.

 

 

Επίλεξε ποντίκι με βάση το στυλ παιχνιδιού σου

Τα χέρια του καθενός είναι διαφορετικά και μπορεί να πιάνει το ποντίκι με έναν συνδυασμό των παραπάνω τρόπων. Με αυτό κατά νου, μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες του χώρου, όπως Logitech, Razer, SteelSeries, Cooler Master και άλλες, έχουν εισάγει μια σειρά από gaming mice που εφαρμόζουν το ίδιο άνετα σε διαφορετικούς τύπους χεριών. Μάλιστα, ορισμένα ποντίκια προσφέρουν πολλές επιλογές προσαρμογής, από σχήμα, μέγεθος και βάρος, μέχρι και τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον πλήκτρων.

Το πόσο εργονομικό είναι ένα ποντίκι εξαρτάται και από το πόσο καλά ταιριάζει στη φυσική καμπύλη του χεριού σου. Για παράδειγμα, ένα ογκώδες ποντίκι (σε σχέση με το χέρι σου) μπορεί να διατηρεί τον καρπό συνεχώς λυγισμένο υπό άβολη γωνία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε παθήσεις όπως σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδα κ.ά. Για τον λόγο αυτό δώσε προσοχή στον τρόπο/ τεχνική που πιάνεις το ποντίκι σου.

 

Συνεπώς, αν κάνεις έρευνα αγοράς για να αναβαθμίσεις το gaming mouse σου, οι παραπάνω τεχνικές λαβής του ποντικιού θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις ανάλογα με τον τρόπο που σε βολεύει να κρατάς το ποντίκι.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη