Gaming Headsets: Πώς να διαλέξεις το καταλληλότερο για εσένα

by K-Admin 1

 

To gaming είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλο και περισσότερων ανθρώπων. Πρόκειται για μια διαρκώς ανερχόμενη μορφή διασκέδασης, που προσφέρει δυνατές συγκινήσεις είτε παίζεις μόνος στην κονσόλα και τον υπολογιστή σου, είτε είσαι μέλος μια μεγάλης παρέας που μαζί οργώνετε τις online αρένες σε μάχες.

Σε όποια κατηγορία gamer και αν ανήκεις όμως, το βέβαιο είναι ότι στις ψηφιακές μάχες σου χρειάζεσαι τα καλύτερα “όπλα”, τα εργαλεία εκείνα που θα δεν θα σου προσφέρουν απλά και μόνο το προβάδισμα έναντι των άλλων παικτών, αλλά που θα βελτιώσουν τη gaming εμπειρία σου και θα σου χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες. Τα gaming headsets είναι μια κατηγορία περιφερειακών εξέχουσας σημασίας για το gaming. Γι’ αυτό και σου δίνουμε όλες τις πληροφορίες για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο και θα καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες σου.

 

 

Άνεση και σχεδιασμός

Τα gaming headsets είναι ένα κομμάτι του εξοπλισμού σου που χρησιμοποιείς για πολλές ώρες. Συνεπώς, πριν προχωρήσεις στην επιλογή αυτού του μοντέλου που σε ενδιαφέρει, θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά τον τομέα της άνεσης και το πόσο ανατομικά είναι. Το μέγεθος των μαξιλαριών στα ακουστικά και αν αυτά είναι “over-ear”, αν δηλαδή καλύπτουν το σύνολο του αυτιού ή όχι, το τόξο των ακουστικών και πώς αυτό στέκεται στο κεφάλι, αλλά και το πόσο σφιχτό ή όχι είναι το σύνολο του headset στο κεφάλι αυτού που το χρησιμοποιεί, είναι παράμετροι που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη πριν κάνεις την επιλογή σου.

Θυμήσου, το gaming είναι μια συναρπαστική μορφή διασκέδασης, την οποία πολλές φορές θα απολαμβάνεις συνεχόμενα για ώρες. Το gaming headset σου θα πρέπει να είναι άνετο και να στέκεται αναπαυτικά στο κεφάλι σου ώστε να μην σε κουράζει. Δοκίμασε διάφορα μοντέλα πριν κάνεις την επιλογή σου.

Από την άλλη, έχουμε το design, που είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Σου αρέσουν τα απλά, “σπαρτιάτικα” στο σχεδιασμό, μονόχρωμα λευκά ή μαύρα gaming headsets; Ή μήπως θέλεις κάτι πιο δυναμικό, με πράσινο ή κόκκινο χρώμα, RGB φωτισμό και επιθετικό σχεδιασμό; Η ποικιλία που προσφέρεται από τις εταιρείες είναι πραγματικά τεράστια, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να επιλέξεις μέσα από δεκάδες διαφορετικές προτάσεις και σχέδια.

 

 

Ακουστικά και μικρόφωνα

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το gaming headset σου για online games ή για live streaming των παιχνιδιών σου, τότε το μικρόφωνο που αυτά θα έχουν είναι ένα χαρακτηριστικό τεράστιας σημασίας. Και αυτό, γιατί θα θέλεις οι φίλοι σου να σε ακούν καθαρά καθώς θα δίνεις εντολές για την τακτική που θα ακολουθήσετε στο ψηφιακό πεδίο της μάχης, χωρίς παρεμβολές ή κακή ποιότητα. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για το κοινό σου, που θα σε παρακολουθεί καθώς παίζεις αν αναμεταδίδεις το παιχνίδι σου μέσα από live streaming.

To καλό μικρόφωνο θα δίνει στους θεατές σου τη δυνατότητα να σε ακούν καθαρά και να παραμένουν μαζί σου καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμετάδοσης. Αναζήτησε λοιπόν gaming headsets με μικρόφωνα που έχουν noise cancelling και είναι διαπιστευμένα για χρήση με το discord ή άλλες υπηρεσίες voice chat.

Βέβαια, όταν μιλάμε για gaming headsets η ποιότητα του ήχου που παράγουν είναι, στο τέλος της ημέρας, το Α και το Ω. Τι πρέπει να προσέξεις πριν προβείς σε αγορά; Το εύρος συχνότητας που μπορούν να αναπαράγουν τα ακουστικά σου σε Hz και Khz είναι το πρώτο που πρέπει να ελέγξεις, για να διαπιστώσεις αν είναι σε θέση να αναπαράγουν το πλήρες φάσμα των εφέ που έχουν σχεδιάσει οι δημιουργοί στα παιχνίδια τους.

Η διάμετρος των μαγνητών είναι επίσης κάτι σημαντικό, το αν είναι 40 ή 50 χιλιοστών -πάντα σε συνδυασμό με το εύρος της συχνότητας που μπορούν να αναπαράγουν αλλά και της γενικότερης ποιότητας κατασκευής- παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του ήχου που θα λάβεις.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης και το λογισμικό που συνοδεύει το κάθε μοντέλο. Με το κατάλληλο λογισμικό και το πόσο ενδελεχές είναι στις ρυθμίσεις του, θα μπορείς να προσαρμόσεις την ποιότητα του ήχου που αποδίδουν τα ακουστικά σου, στο επίπεδο και με την ποιότητα που εσύ επιθυμείς. Επίσης, μέσα από το εκάστοτε λογισμικό θα μπορείς να ενεργοποιείς και να ρυθμίζεις τον περιβαλλοντικό ήχο που προσφέρουν κάποια gaming headsets, ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να “απογειώσει” πολλά παιχνίδια.

 

 

Ασύρματο ή ενσύρματο; Τρόποι σύνδεσης

Σε ό,τι αφορά στα gaming headsets υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι σύνδεσης, ο ενσύρματος και ο ασύρματος, που με τη σειρά τους χωρίζονται σε δύο ακόμα κατηγορίες ο κάθε ένας.

Στις ενσύρματες συνδέσεις έχουμε τη χρήση καλωδίου USB ή mini jack 3,5 χιλιοστών. Σου προτείνουμε, ωστόσο, να διαλέξεις ένα headset που περιλαμβάνει τη δυνατότητα σύνδεσης και των δύο τρόπων, αφού με το βύσμα USB θα μπορείς να το συνδέσεις στον υπολογιστή σου ενώ με το mini jack των 3,5 χιλιοστών θα έχεις τη δυνατότητα να το συνδέσεις στο χειριστήριο της κονσόλας ή το κινητό σου τηλέφωνο. Έτσι, θα αποκτήσεις ένα headset που θα σε καλύψει σε όλα!

Περνώντας στα ασύρματα gaming headsets, έχουμε επίσης δύο υποκατηγορίες. Πρώτα έχουμε την καλύτερη εκ των δύο για το gaming, η οποία βασίζεται στο ασύρματο πρωτόκολλο των 2,4 GHz. Σε αυτήν την περίπτωση τα headsets συνοδεύονται από έναν αντάπτορα USB, ο οποίος λειτουργεί ως δέκτης/ πομπός και συνδέεται με τον υπολογιστή ή την κονσόλα σου. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης ενός ασύρματου gaming headset, αφού το πρωτόκολλο των 2,4 GHz εγγυάται πολύ χαμηλή ή μηδενική καθυστέρηση στην επικοινωνία. Και κάτι τέτοιο στα online games είναι ζήτημα τεράστιας σημασίας!

Η δεύτερη επιλογή ασύρματης σύνδεσης είναι η Bluetooth. Αν και τα σύγχρονα πρωτόκολλα Bluetooth έχουν μειώσει την καθυστέρηση στην επικοινωνία του πομπού με τον δέκτη, παραμένουν πιο αργά από το 2,4 GHz. Ωστόσο, τα gaming headsets που διαθέτουν Bluetooth έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτούν αντάπτορα για να συνδεθούν (με μια απλή ζευγοποίηση είσαι έτοιμος!) ενώ ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε κινητά τηλέφωνα. Όπως και στην περίπτωση των ενσύρματων ακουστικών, έτσι και εδώ μπορείς να επιλέξεις ένα gaming headset που διαθέτει και τους δύο τρόπους ασύρματης σύνδεσης (2,4 GHz και Bluetooth) για να είσαι πλήρως καλυμμένος.

 

Έχοντας όλες αυτές τις πληροφορίες, μπορείς πλέον να κάνεις έρευνα αγοράς και να διαλέξεις το “όπλο” που σου ταιριάζει και σε καλύπτει καλύτερα, και να ορμίσεις στις ψηφιακές αρένες για να διεκδικήσεις τη νίκη!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη