Καλύτερη ζωή με ηλεκτρικό ποδήλατο!

by Despoina Sachini

 

Το ποδήλατο ήταν ανέκαθεν ο πιο βολικός τρόπος μετακίνησης. Ωστόσο, πολλές φορές είναι δύσκολη η χρήση του ως μέσο καθημερινής μετακίνησης, Είτε λόγω της απόστασης που πρέπει να διανυθεί, της φυσικής κατάστασης, ή ακόμα και της ενδυμασίας που απαιτείται (αθλητικά παπούτσια, ρούχα), είναι πολλοί εκείνοι που διστάζουν να αποκτήσουν ένα ποδήλατο.

Αν κι εσύ αντιμετωπίζεις τους ίδιους προβληματισμούς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Γιατί τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ο νέος τρόπος μετακίνησης μέσα στην πόλη!

 

Το “μυστικό” της επιτυχίας

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν ηλεκτρικό κινητήρα. Όταν ενεργοποιείται βοηθά τον ποδηλάτη προσδίδοντας ευκολία στο πετάλι. Η ηλεκτρική ισχύς προέρχεται από μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία, την οποία μπορείς να αφαιρέσεις για εύκολη φόρτιση.

Μάλιστα, τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με ταχύτητες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ποδηλάτη να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό ποδήλατο σαν απλό ποδήλατο με ταχύτητες ή να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα την υποβοήθηση και τις ταχύτητες για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Αν και η τελική ταχύτητα των 25 χλμ./ώρα που μπορούν να αναπτύξουν μοιάζει μικρή, στην πράξη πολλές φορές ξεπερνά τη μέση ταχύτητα του Ι.Χ. ή του λεωφορείου στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, αν κανείς επιλέξει κάποιο αναδιπλούμενο μοντέλο, τότε μπορεί να το συνδυάσει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. το μετρό) ώστε να έχει μεγάλη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να φτάσει στον προορισμό του. Η υψηλότερη επιτάχυνση κατά την εκκίνηση και η μεγαλύτερη ταχύτητα σημαίνει και μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια, σε σχέση με το συμβατικό ποδήλατο.

 

 

Για να κινείσαι έξυπνα και με ασφάλεια

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που αποκτά κανείς με το ηλεκτρικό ποδήλατο, είναι ότι μπορεί να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς να σπαταλά ενέργεια. Γιατί και πιο γρήγορα κινείται και δεν χρειάζεται να “ζοριστείς” ή και να μειώσεις ταχύτητα σε ανηφόρες. Επίσης, το ηλεκτρικό ποδήλατο εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία στη μετακίνηση σε σχέση με άλλα οχήματα. Ειδικά όταν υπάρχει αυξημένη κίνηση.

 

 

Κίνητρο για περισσότερη άσκηση

Το ηλεκτρικό ποδήλατο έχει εξελιχθεί σε μια από τις καλύτερες μορφές γυμναστικής. Η ήπια άσκηση που προσφέρει θεωρείται κίνητρο για όλους όσοι θέλουν να είναι συνεπείς. “Συνέπεια”, σημαίνει να γυμναζόμαστε συστηματικά και να μην τα παρατάμε. Επομένως, είναι προτιμότερο να ακολουθείς ένα ήπιο πρόγραμμα 4-5 φορές την εβδομάδα και να νιώθεις ευεξία και ενέργεια, παρά να τα “δίνεις όλα” και να χάνεται εύκολα ο ενθουσιασμός σου. Δε χρειάζεται να καταπονείς τα γόνατά σου για να “κάψεις” θερμίδες. Η άσκηση δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

 

 

Φτάνεις στον προορισμό σου χωρίς να ιδρώσεις

Ο ιδρώτας δεν θα σε ανησυχήσει ιδιαίτερα όταν γυμνάζεσαι κάνοντας ποδήλατο. Αλλά μπορεί να είναι λόγος να μην χρησιμοποιήσεις το ποδήλατο για να πας στη δουλειά ή στη σχολή. Αντίθετα, με το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορείς να φοράς ό,τι επιθυμείς και να πηγαίνεις όπου θέλεις χωρίς την ανησυχία του ιδρώτα.

 

 

Προστατεύεις το περιβάλλον

Η χρήση ενός μέσου μεταφοράς που «καίει» ρεύμα σημαίνει μετακινήσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα συγκριτικά με κάποιο όχημα που καταναλώνει ορυκτά καύσιμα, τα οποία είναι κατά 100% μη ανανεώσιμα. Επίσης, τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι λιγότερο ενεργοβόρα. Ενδεικτικά, καταναλώνουν έως και 100 φορές λιγότερη ενέργεια από τα αυτοκίνητα. Και βέβαια, δεν εκπέμπουν ρύπους. Κάτι που σημαίνει ότι δεν συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση στα αστικά κέντρα.

 

 

Κατάλληλο για όλους

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν τη χαρά της ποδηλασίας, χωρίς να καταπονείς το μυοσκελετικό σου σύστημα και χωρίς να σπαταλάς μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Έτσι, ανεξάρτητα τη φυσική σου κατάσταση, με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο θα μπορέσεις να χαρείς τη βόλτα σου με μεγάλη ευκολία.

 

 

Αλλάζει τη ζωή σου… προς το καλύτερο!

Συμπερασματικά, λοιπόν, μπορείς να πηγαίνεις στην εργασία, στο φροντιστήριο, στη σχολή, ή να κάνεις τη βόλτα σου χωρίς να ιδρώσεις ή και να καταστρέψεις τα ρούχα σου. Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο κάνεις οικονομία, προστατεύεις το περιβάλλον και είναι εξαιρετική λύση για όσους επιθυμούν να γυμναστούν χωρίς μεγάλη ένταση στην άσκησή τους.

 

Απόκτησε σήμερα ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και ακολούθησε έναν πιο υγιή, οικολογικό και πιο μοντέρνο τρόπο ζωής!

Μπορείς να δεις ακόμη