MWC 2023 – 9 νέα χαρακτηριστικά από τη Google για το νέο Android και το Wear OS

by Zikou Stella

Δεν περίμενες φυσικά να περάσει το MWC 2023 και να μη δεις ανακοινώσεις από τη Google. Μπορεί να μην είναι συνταρακτικές, αλλά σίγουρα θα είχες ευχηθεί κάποιες από αυτές να υπήρχαν. Ε, να λοιπόν που οι ευχές σου εισακούστηκαν.

Τα νέα χαρακτηριστικά έρχονται να εμπλουτίσουν τις δυνατότητες κυρίως του Android και δευτερευόντως του Wear OS σε παραγωγικότητα, ποιότητα ήχου και χρήσης λειτουργικού, ενώ θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες μέσω ενημερώσεων των εφαρμογών και του συστήματος.

 

Ξεκινώντας από το Android 14 και τη βελτίωση της παραγωγικότητας, η Google βελτιώνει την εφαρμογή τήρησης σημειώσεων Keep επιτρέποντας τον έλεγχο των σημειώσεων μιας λίστας από την αρχική οθόνη εμφανίζοντας υπενθυμίσεις, εικόνες και χρώματα φόντου. Παραμένοντας στην εφαρμογή Google Keep, δύο νέες συντομεύσεις για smartwatch με Wear OS θα σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις τη φωνή σου για να δημιουργήσεις άμεσες σημειώσεις.

Ακόμα πιο χρήσιμη πάντως, είναι η δυνατότητα να προσθέτεις σημειώσεις σε αρχεία PDF του Google Drive στο Android, με μια γραφίδα ή με τα δάκτυλά σου, έχοντας στη διάθεσή σου εικονικά πενάκια και μαρκαδόρους.

 

Αν χρησιμοποιείς το Google Meet για τις βιντεοδιασκέψεις σου, σίγουρα θα χαρείς με την ακύρωση θορύβου για την Android συσκευή σου, ένα χαρακτηριστικό που ήταν αναμενόμενο καθώς διατίθεται στις ανταγωνιστικές εφαρμογές.  Παραμένοντας στις ηχητικές βελτιώσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης των ακουστικών Bluetooth στο Chromebook σου με ένα άγγιγμα χάρη στη λειτουργία Fast Pair.

 

Για τους λάτρεις των emoji, η Google πρόσθεσε νέους συνδυασμούς στο πληκτρολόγιο Gboard μέσω του Emoji Kitchen, διαθέσιμους ως αυτοκόλλητα. Επιπλέον, θα έχεις στη διάθεσή σου νέα διασκεδαστικά κινούμενα σχέδια που θα σε ενημερώνουν πότε έχει πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή μέσω του Πορτοφολιού της Google.

Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία που προστέθηκε είναι η αύξηση ορίου του zoom έως 300% σε κείμενα, εικόνες, βίντεο, αλλά και στα στοιχεία διάδρασης του Chrome με το layout να παραμένει ως είχε.

Όσον αφορά στο WearOS 3+, η Google προσθέτει δύο νέες λειτουργίες για τον ήχο και την οθόνη. Ο μονοφωνικός ήχος βοηθά στον περιορισμό του αποπροσανατολισμού σε χρήστες με προβλήματα όρασης, ενώ τα νέα modes εναλλακτικής απεικόνισης σου δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσεις την οθόνη του ρολογιού σου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.

Μπορείς να δεις ακόμη